reklama

Sierpień 2010

Czesc dziewczynki.. ja juz po wizycie.. i szczerze to srednio zadowolona.. nie zeby mnie lekarka jakos zle potraktowala, bo było wsio w porządku..
chodzi o to ze mały jednak sie nie obrócił.. po prostu ma twardą pupe a to co czulam ze nozki mial u gory to owszem mogl miec nozki wyprostowane i dlatego je pod zebrami czułam.. kolejną nieciekawą wiadomością jest to ze w 3 tygodnie zmniejszyła mi sie ilość wód płodowych z 13,9 (chyba jednostek) na 8, jesli na nastepnej wyzycie spadną jeszcze tak miedzy 6-7 to czeka mnie szpital (nie moze spasc ponizej 5).. w najgorszym wypadku jesli w szpitalu dalej bedą sie zmniejszaly to sterydy na płucka i wczesniejsza cesarka.. poza tym z małym wsio w porządku dalej mu cos tam dynda wiec nie musze zmieniac garderoby:-) u mnie szyjka zamknieta na 4 spusty wiec narazie nic sie nie szykuje.. no to chyba tyle..

przepraszam ze tak egoistycznie ale sama nie wiem komu co miałam napisac..

Martitko trzymam kciuki za Ciebie oby poszło gładko..

Wuzelek.. zdroweczka dla Ciebie i malenstwa..

reklama
oj dziewczynki wypluskałam sie i robiłabym to codziennie :) ja kąpałam sie w sukience :) za to ręce, nogi od połowy i połowa pleców opalona.
Co do infekcji rozmawiałam kiedyś z moją lekarką na ten temat i ona sama stwierdziła, ze mozna sie spokojnie kąpać bo infekcje mozna złapać dosłownie wszędzie nawet od zwykłego papieru toaletowego w wc. Wiec dopóki jest czop i chroni dzidzie to nic mu nie grozi gorzej nak juz nie ma czopu. Ale sobie pomyślcie kiedys kobiety robiły wszystko w ciaży i infekcji nie łapały wiec mysle, ze nie ma co panikować i starać się normalnie życ :)

Co do Martitki to dziwi mnie jedno, ze skoro dostała sie infekcja dlaczego nie robią CC??

Bogusia86 wiesz teraz wakacje to pełno remontów dróg i korki dlatego dotrzeć do Ciebie na pierogi nie możemy :rofl2:

Bombusia
bądź dzielną mamą i nie płacz. Niech odpocznie od nauki

Nektarynka ale zdarza się, że przed samym porodem maluchu się odwracają :-) oby Ci się ta ilość wód nie zmniejszała.

Kurcze mnie brzuch rozbolał i krzyż coś pobolewa aj :-(

Megalonia - z tego co widzę, Twoja córeczka Zuzia obchodzi dziś 3 urodzinki, a więc 3 lata od porodu:-):-) Jakieś refleksje??? Sto lat dla niej:-D:-D

Nektarynka mimo wszystko trzeba być dobrej myśli - oczywiście trzymam kciuki za szalony obrót dzieciątka główką w dół...i oczywiście aby ilość wód nie malała!!!!!:tak::tak::tak:

MARTINKA URODZIŁA - CIAMAJDKO MOŻESZ WPISAĆ JĄ NA LISTĘ

macie też info od KINIUSI na gorącej lini - ciekawe czy to ona będzie następna czy systematycznie codziennie, któreś maleństwo będzie się wykluwać:-D:-D

Czy ja już Wam mówiłam, że bardzo chciałabym być następna hehehhehhehehehe
chyba monotematyczna jestem:-p:-p:-p:-p

JEJKU Martitka ma już dzidziusia na rękach, cuuuudownie!!!!!!!!!!!!!!

Nektarynko no ja sie we wtorek dowiem czy mój maluch fiknął, czuje czkawkę na samym dole, ale już sie nie nastawiam na maxa, zobaczymy,mam nadzieje, ze wody Ci sie zatrzymają i mały jeszcze fiknie, ale czy Tobie te wody się sączą jakoś????hmmm, bo od czego jest ich mniej????

Dziewczynki czy ja Wam posłałam ten deszcz??? bo u nas był aż.......10 min.ogromna ulewa i szybko poszła, znów jest zaduch, wiatrak i nawilżacz nadal w ruchu:(((((

Ja sie też wkurzyłam, bo Kiniusia mi napisała, ze nasz lekarz odchodzi ze szpitala od 1 sierpnia, no więc poprostu zajeb... jest, muszę iść do innej, podobno b. miła i fajna, ale przed samym porodem zmieniać lekarza to ja nie marzyłam o tym blllleeeee:(((

Ale ja Martitce zazdroszczę.

No córa skończyła właśnie 3 lata a teraz będzie kolejna lipcóweczka w domu prawdopodobnie. I powiem, że dziecko mam idealne - pewnie każda mama tak mówi, ale moja naprawdę od urodzenia dobre dziecię - nie krzyczące, nie płaczące, wszelkie "fazy" szybko i sprawnie. Pewnie jeszcze da popalić, ale nic to. Poród był niefajny, stres jeszcze gorszy i nie czułam się w danym momencie błogosławiona, ale za to mam ją:) i nie oddałabym za nic.

Bombusia chyba żadna z nas nie marzy o zmianie lekarza pod koniec ciąży, no ale może nie będzie tak źle. Ważne, żebyś była pod dobrą opieką :-)

Ehtele tak wiemy, wiemy, że już byś chciała ściskać Olka :-)

Oglądałam zdjęcia maluchów mam lipcowych - jakie słodiachy. Już się nie mogę doczekać fotek naszych maluszków i relacji mam

reklama
wlasnie wrocilismy do domku po wizycie. dostalam skierowanie do szpitala na jutro :-(:-(:-( mam to samo co nektarynka - bardzo spadla mi ilosc wod plodowych i jutro beda mi robic specjalne badania. jak bedzie zle - szybsza cesarka :szok::szok::szok::szok: nie lubie jak caly plan mi sie wali:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: juz wszytsko bylo ideqlnie zaplanowane. poza tym wszystko w porzadku. przytylam 0,4 kg przez 2 tyg. KTG w porzadku. maly bardzo duzy - nie mogla dokladnie pomierzyc. kochane nie mam zadnych wiadomosci od Lea, bede do niej pisac i dam znac gdyby cos. przepraszam Was, ze sie nie odniose, ale jakos tak humorek:no::no::no: chociaz wiem , ze z malym wszystko w porzadku i nawet gdyby cc odbylo sie szybciej to i tak bedzie oki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry