reklama

Sierpień 2010

Witam po długiej przerwie i melduje ze żyję :)
U nas wszystko dobrze, mamy już ustalony termin na cesarskie ciecie 16.08.10
Mała ułożona poprzecznie, nie ma szans na zmianę pozycji ze względu zwężenia miednicy i mało wód...to samo miałam z synkiem...
Także czeka mnie drugie ciecie jakby nie było :sorry2:

Ciamajdka jakbyś mogla zmień mi termin na 16.08.10:tak:

reklama
hejka, wlasnie wrocilismy ze szpitala. to badanie, ktore mi robili to bylo USG dopplera. jak przeplywa krew w pepowinie itd. z malym wszystko w porzadku, wazy ponad 3kg. serduszko oki, pepowina tez. wod jest malo i dlatego w poniedzialek jade znowu do szpitala na CTG. i tak bede jezdzic co 2 dni az do 27go. nie chca go szybciej wyciagac - mimo ze jest gotowy. jesli tylko cos bedzie nie tak - zatrzymuja i cc. takze bede teraz tak czekac na te wizyty, na razie byle do poniedzialku. M robi obiadek, bo nic jeszcze dzisiaj nie jadlam oprocz standardowego sniadania od 15 lat - platki z mlekiem. milego popoludnia Wam zycze kochane.

no to super:)

Jestem po wizycie. Wprawdzie prawie tam nie zemdlałam,. bo zrobiło mi sie słabo. Ale ogólnie wieści dobre. Tzn. szyjka ma nawet wiecej niż miała poprzednio ale też do końca nie wiadomo bo narzazie jest opuchnięta. jak szybko wszystko dalej pusci nie wiadomo.Pani dr mówi że moge urodzić jutro, za dwa dni a moge za dwa tygodnie. Nie ma reguly. W kazdym razie pessar zdjęty, odstawiam już leki i moge sie ruszać i czekac na porod.
Mała waży 2800 kg. A od przyszłego tygodnia mam chodzić na ktg.
A z gorszych wieści na szyjce zrobił mi się polip, ale podobno najcześciej po ciaży znikają . Zobaczymy
No i przez tego polipa dalej seksić sie nie można:(

W niedziele jestem umówiona ze swoją położna i przy okazji zrobi mi ktg. Tyle o sobie ide was poczytać

bardzo sie ciesze, ze wsio dobrze , mam nadzieje, ze polip zniknie:)

dobra przyznać się która robi sobie takie jaja i ciągle tą temperaturę podkręca? :-p ja unikam wychodzenia, ale oczywiście mojej mum się zapaliło w dooopci i musiałam wyjść wrr:wściekła/y: Pot to na hektolitry mogę sprzedawać, sił brak a stopy to mi strasznie spuchły :-(
Kurcze Pajkaa no właśnie mi od 2 dni puchną strasznie stopy - nawet kąpiele w zimnej wodzie nic nie dają:-( ale u mnie ciśnienie oki, choć głowa też pobolewa ehh. Dobrze, że masz jutro wizytę

kasikz no to wizyta udana :-) mi w szpitalu też jedna lekarka wykryła polipa niby, ale poza nią nikt inny tego nie potwierdził

u mnie kąpiele pomagają, ale nogi mnie strasznie bolą tzn opuszki :(

dziewczyny tak czytałam duzo opinii o tym preparacie na pępek i się tak zastanawiam czy go własnie nie kupic jednak w zamian za spirytus

Octenisept, dezynfekcja skóry i błon śluzowych, 50ml (atomizer) - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

jak powiedziałam mojemu emkowi, ze u nas sie porody zaczeły i to dziewczyn z pozniejszym terminem moj emek sie nachylił i gada do Sebka " Stary Ty czekaj na tatusia bo tatus teraz nie dostanie urlopu:P"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze dziewczyny podziwiam was za te latanie. Ja nie daje rade, może to przez te leżenie. Nie wiem. Po lekarzu moż zawiózł mnie do pracy , żeby pozałatwiać ostatnie rzeczy i wróciłam taksówka a wróciłam tak zmęczona jakbym pole przeorała.
A i następna wizyte mam 28.07 - jak doczekam. A potem kurde musze rodzić bo moja lekarka idzie na urlop:(

Ide zobaczyc te opowieści co o nich tak piszecie. Tylko wezmę chusteczki, bo ja ostatnio też po wszystkim płacze:)

Riba Gratuluje udanej wizyty, ale współczuje tego biegana co drugi dzień na KTG... blisko masz do szpitala??

Kasikz No to czekamy na rozwój wydarzeń :-) Ciekawe kiedy urodzisz :-)

Pajkaa Mi położne ze szkoły rodzenia bardzo polecały Octenispet i Ja go kupiłam, ale dopiero za jakiś nie określony czas będę mogła się wypowiedzieć na jego temat :-D

Pocieszyłyście mnie-dziękuję-Marulko, Sarko, Bombusiu:happy2: Myślałam, że to tylko ja mam takie mnóstwo wątpliwości i to w końcówce ciąży-wcześniej tego nie miałam... Muszę chyba z M o tym porozmawiać, bo on ostatnio wszystko od siebie odgania-twierdzi, ze jest jeszcze dużo czasu do porodu, a pewnie wątpliwości u niego też mnóstwo:sorry2: Ostatnio nie ma nawet kiedy tak szczerze porozmawiać, bo wieczorami zazwyczaj jest w pracy... Może więc dziś:blink:
Bogusia-ślicznie to wszystko ujęłaś:tak:
Kasikz-gratuluję udanej wizyty:tak: Ja też mam polipa na szyjce od 12 tygodnia ciąży-ginka mówi, ze powinien zniknąć, jeżeli nie to zajmie się nim po porodzie:sorry2: Ale zakazu seksu nie mamy-może lekko krwawić, ale nic takiego nam się nie przydarzyło;-)
Shyla-widzę, że Ty pojawiasz się i znikasz:blink: Witaj zatem z powrotem:tak:
Riba-super, że wszystko w porządku:tak:

No koniec porzadkow na dzis pranie wyschlo momentalnie wiec wyprasowalam baldachimek posciel i ochraniacz i mowie do brzusia ze juz Pituś mozesz wychodzic bo mamusia wszystko przygotowała :)

No ze stopkami tez mam problem znowu spuchły ale to zapewne od tego latania i temperatury .

Gratuluje udanych wizyt!!!!!:happy: I zycze powodzenia nastepnym ktore beda miec wizytki:)

Dzis musze wziasc M w obroty na jakies przytulanko moze cos sie dalej ruszy hehe

Ostatnia edycja:
Riba Gratuluje udanej wizyty, ale współczuje tego biegana co drugi dzień na KTG... blisko masz do szpitala??

Kasikz No to czekamy na rozwój wydarzeń :-) Ciekawe kiedy urodzisz :-)

Pajkaa Mi położne ze szkoły rodzenia bardzo polecały Octenispet i Ja go kupiłam, ale dopiero za jakiś nie określony czas będę mogła się wypowiedzieć na jego temat :-D

A mówiły jak to działa w sensie czy tylko pryskasz na pępuszek czy tez przemywasz wacikiem??
i czy to to samo co linka wsytawiłam?? to tam mam 3 w tej aptece i nie wiem który:P

Pajkaa też się nad nim zastanawiam. Większość dziewczyn go kupiła. Ja jak coś to po porodzie kupie - zapytam poprostu położnej, bo wiem ,że tam gdzie chce rodzić to dają receptę na 70% spiryt :-P no ale teraz to najnowsza szkoła, że wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć pępuszek

Shyla pojawiasz się i znikasz :-P ale witamy ponownie. 16 sierpnia to także mój termin :-) ale coś czuję, że wcześniej się rozpakuję i nie mam nic przeciwko jeśli to nastąpi byle lipiec przechodzić a w sierpniu niech się dzieje wola Boża :-)

marulka - moja mała ma też "próby sił". Ostatnio położyła się jak lordowa przed telewizorem i darła sie w niebogłosy o coś (że coś mam jej podać czy przynieść) i zrobiła taki hałas, piszczała jak w superniani. Wparowałam do pokoju, dostała klapsa (trudno, uznaję to za dobrą metodę w niektórych wypadkach) i konkretne ostrzeżenie,że nie wolno na nikogo krzyczeć. Od tej chwili spokój.
Dzisiaj chciała mnie zrzucić z krzesła bo sama chciała siedzieć. Ojjj nie. Bardzo się wyczulilam na takie pierwsze zachowania i jasno ustalam zasady. Rozumie o dziwo i więcej tego nie powtarza.
Co nie zmienia faktu,że boję si okrutnie jak to będzie skoro wyjście z Olimpią to tragedia,bo potrafi uciekać, wyrywać się... a co dopiero jak bedzie gondola. Sądze,że będę uziemiona w domu niestety i bez pomocy osoby trzeciej nie wyjdę.

Gratuluję wizyt z dobrymi wiadomościami! Shyla, szkoda że się dzidzia nie przekręciła :/ Przynajmniej wiesz,że do 16.08 ma siedzieć.A wlaściwie czemu tak późno robią to cc? Przecież wcześniej coś samo może sie zacząć,prawda?

reklama
kasia2506 - kurcze , nie wiem czemu mi powiedziała ze lepiej sie wstrzymać. Moze jak już nie bedziemy mogli wytrzymac to sie skusimy:) A mój malżon też chyba jeszcze nie obudzony, pewnie myśłi ze jeszcze tyle czasu:)

ja też sie zastanawiałam nad tym środkiem do pępka, ale jak coś do dokupię. Apteke mam pod nosem:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry