reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

reklama
a jak to sie ma wtedy do pracy skoro okres ochronny zaczyna sie od 3 miesiąca jeśli pujdziesz na zwolnienie wcześniej to czy szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia już całkiem zgłupiałam w piątek mam wizyte a mój ginekolog chce mnie wysłać na l4 abym odpoczeła ze względu na stojący tryb pracy wiec nie wiem czy poczekać z tym jeszcze czy bezpiecznie moge iść na zwolnienie nie było by dobrze stracić teraz prace .

Kochana a który masz tydzień ??10 a który to miesiąc?? 3 wiec juz masz tą ochronę bo to jest od 3 miesiąca, a tobie zaczął sie 10 tydzień!

jeżeli umowa jest na czas okreslony wtedy pracodawca zobowiązany jest przedłuzyc ją do porodu.A potem niestety moze zwolnic.

No właśnie tym próbuję się pocieszyć Pajka:) A bierzesz jakieś witaminki, bo ja odstawiłam ostatnie bo były z jodem, gdyż wyszło mi za dużo trijodotyroniny.

ja nie biore tylkko kwas foliowy + na podtrzymanie ciąży. A powiedzcie mi ile kwas foliowy trza brac??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochana a który masz tydzień ??10 a który to miesiąc?? 3 wiec juz masz tą ochronę bo to jest od 3 miesiąca, a tobie zaczął sie 10 tydzień!

ja nie biore tylkko kwas foliowy + na podtrzymanie ciąży. A powiedzcie mi ile kwas foliowy trza brac??

do końca I trymestru... aż wszystkie organy się maluchowi uksztaltują.

Wiecie,
lekarze mówią, że ciąża to nie choroba, mój też tak powtarza, ale przecież tyle ile jest kobiet, tyle jest objawów i rodzajów przechodzenia tego "Stanu błogosławionego".
Ja dzisiaj usypiam.....

Powiedzcie mi kochane, jak to jest z urlopem wychowawczym, kto opłaca składkę zdrowotną? Kobieta, pracodawca czy państwo?:-) Ja już zgłupiałam
Anetko miłego dnia:)

Milusia wydaje mi sie, ze to nie zakład pracy, ani nie Ty :tak:

dziewczynki w naszej grupie Soerpień 2010 dodałam nowe wątki - suwaczki + ważne rzeczy w czasie ciąży (tygodnie = miesiące ciąży, oraz jakie badania w jakich tc najlepiej robic). Jak znajdziecie cos przydatnego wpisujcie tam :)

milusia chodzi Ci o macierzyński czy wychowawczy? bo często mylone są te pojęcia ;-) ja jestem na wychowawczym i do tej pory przysługiwało mi świadczenie rodzinne: zasiłek wychowawczy, który płaci mi państwo. W ZUS jestem zgłoszona do ubezpieczenia przez zakład pracy, ale składki w tym wypadku opłaca państwo.

O urlop wychowawczy:)
Bo tak sobie myślę, że zamiast żłobka wybieram opiekę nad bąbelkiem, jeżeli oczywiście wszystko dobrze się rozwiąże....
Dziękuję Marulka za odpowiedź:)

reklama
a jeśli chodzi o macierzyński to w zakładach pracy, gdzie zatrudnionych jest powyżej 25 osób wszystko załatwia zakład pracy, a w przypadku zakładu pracy zatrudniającego mniej niż 25 (bodajże, nie jestem pewna na 200 procent) cośtam trzeba załatwiać samemu... tutaj nie jestem pewno co czy to składki na pewno - ale mogę się dowiedzieć.... bo w ogóle macierzyński płaci państwo - nie zakład pracy... podobnie wypłatę na zwolnieniue- pierwsze 30 dni zakład, dalsze państwo.

Do góry