reklama

Sierpień 2010

reklama
Marulka oj chciałabym ... z jednej strony a z drugie sie boje, ale kurde urodzić musze :P nie ma zmiłuj :)
Moj Radek mowi, ze Sebus czeka aż tatus bedzie miał urlop więc czeka na piątek :)

Pozdrawiamy rozpakowane mamusie i dwupaczki:)))
Aneciu taka pokąpielowa czapeczka wystarczy. Ale wiem, że w Pepco są takie normalne cienkie malutkie, bo dostałam taką i chodzimy w niej na spacery (jeśli masz gdzieś koło siebie). Aha-co do obcinania paznokietków-pielęgniarki z noworodków kazały się wstrzymać 2-3 tyg, nawet do mca, bo u niektórych dzieci wyglądają na długie, a są jeszcze zrośnięte ze skórą (u Jaśka tak było). Poczekaliśmy 3 tygodnie, mamy to już za sobą-nożyczki niemowlęce z Canpola się nie sprawdziły, mają za grube ostrza-musiałam wziąć swoje, choć miałam stracha, że go ukłuję czubkami, ale nie było wyjścia-nie taki diabeł straszny:)))

To muszę chyba męża do pepco wysłać, tylko że my nie mamy w swoim mieście ale ogólnie w ciut dalszej okolicy jest i często tam bywałam, ale teraz sama juz nie mam siły na takie eskapady :-) A co do pazurków to ja też mam wlasnie chyba nożyczki z canpola, tak mi się bynajmniej wydaje... ale zobaczymy w praktyce jak to wygląda, w razie czego kupimy inne albo też wykorzystam swoje :-) Tylko bedę jeszcze musiała stres pokonać :-)

Hej Kobietki :happy:

My od niedzieli już w domku :-) Wszystko pięknie ładnie tylko krocze mnie tak napierdziela, że niestety nie siadam do kompa :baffled: Jutro albo w piątek zdejmą mi szwy to powinno być lepiej ;-) Pozdrawiam Kochane :tak:

No to super wieści :-) I oby jak najszybciej ten ból krocza minął żebys mogla do nas wrócić na dobre :-D

Oj znam te myśli. Mam identycznie. Może jednak uda się w piątek? Ja molestuję męża, żeby od jutra pracował w domu. Obiecał mi, że tak zrobi.

oj moze moze :)

u mnie w domu pełna mobilizacja. Do szpitala w razie jak moj Radek bedzie w pracy miał mnie wiesc szwagier no, ale musiał wyjechac do Krakowa wiec urlop na wszelki wypadek wziął tesc :-):-D oczywiscie wszystkich mobilizuje teściowa :-Da Sebus nic :P

Chyba wszystkie dzieci jakieś spokojne dzisiaj:) Moja mała też niezbyt aktywna, przedwczoraj nawet na IP wylądowaliśmy bo przez cały dzień jej nie czułam:-( Na KTG wszystko wyszło ok, podobno taki senny był dzień..

Mam do Was pytanie, zauważyłam wczoraj że na nogach (głównie na lewej) mam taką wysypkę tzn. białe plamy:-( Nie wiem co to może być, wiecie coś może?

Pozdrawiam

lahimka to mogą być przebarwienia... częste w ciąży i po porodzie powinny zniknąć - może nie od razu ale w trakcie tych "ustawowych" 6 tygodni...

Pajka moi rodzice wyjechali na urlop i na tą okolicznośc moja mama też zarządziła pełną mobilizację - dlatego sądzę że nie urodze sobie spokojnie wcześniej z zaskoczenia bo wszyscy siedzą jak na szpilkach i czekają na wielkie boom, bo Franek pewnie wybierze moment bardziej zaskakujący.

Dzisiejsza moja deprecha to przez te wczorajsze skurcze - bo tak jak pisałam wczoraj był ważny dzień, podpisywaliśmy z mężem bardzo ważne dokumenty i zależało mi żeby być z nim w tym dniu. Siedzieliśmy u notariusza a ja czuję skurcz... silny, wyraźny elegancki... po jakimś czasie - kolejny! i za chwilę znowu... myślę ale czad :D tak chciałam być - i jestem i teraz mogę rodzić i może urodzę... a tu ucichła akcja.. później jeszcze wytarabaniło mnie w drodze powrotnej po dziurach i też brzuszek ładnie pracował a na wieczór okazało się że spokój - to tylko gimnastyka... i obudziłam się dziś rano - spokój, cisza, Franek buszuje w najlepsze - i myślę sobie: że to wszystko przez tą całą armię pomagaczy nie ma szans na żaden spontan. Trzeba czekać na termin ;)

Lahimka tak jak Marulka pisze mozesz tak miec od ciąży, ale pokaz to lekarzowi bo trudno cos na odległosc powiedziec

Marulka ja cały czas mowie, ze Sebek wszystkich wykiwa:P i przyjdzie w najmniej odpowiednim momencie tylko prosze, zby to nie zaczęło sie w markecie:)

ponieważ moje dziecie dzisiaj nie chce wyjsc to mam w planie :P
1. nałożyc sobie maseczke na pycholek
2. wydepilowć brwi
3. zrobić peeleng twarzy i ciała
4. umyś włosy
5. wymoczyć stópki i nawilżyc i pomalowac paznokcie u stópek :P <tutaj śmiech na sali> postaram sie to zrobic :P moze tak to ujmę:P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajkaa 13 i jeszcze 13:13 nie za dobrze byś chciała? :-p a ja właśnie na porodówke chyba sama pojadę, bo mojego nie ma. A inni to po pracy zaraz piwko i dooopa :sorry: dziś dzień spa sobie robisz :P a ja wczoraj opitoliłam pazurki u stóp - matko zapomniałam jak wyglądają bez lakieru i strasznie skrócone haha

Anecia1111 oj no dobra to niech maluszek po 20 wyjdzie :-p

dolorezzz
a to różnie jest jeden dzień mnóstwo siły a na drugi nic się nie chce robić :baffled:

reklama
Niunia ja mam takie szczescie obronę magisterską miałam 13 w piątek o 13:13 w sali 13 więc wszystko jest mozliwe :)
tak spa mam zamiar zrobic tylko musze sie jeszzce zmobilizowac :P i isc do łazienki a ostatnio czuje jakbym taką kaczką była :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry