reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczynki!
Jestesmy juz w domku:))) Mala urodzila sie 08.08 o 18:01 z waga 3 kg i 50 cm dostala od razu 10 pkt.:happy:
Mielismy wyjsc wczoraj ale Matyldzia zalapala sie na lampy :( dzisiaj poziom bilirubiny byl juz ok i wypisali nas.
Nadrobic raczej nie dam rady...ale postaram sie odzywac:tak:Oczywiscie zdam szczegolowa relacje w miare jak czas pozwoli....a co przezylam to moje.....
Siedze juz swobodnie na moim obolalym jeszcze pupsku, mala ssie i spi...ok przerwa na cycka sie zapowiada wlasnie:-D
Moze jeszcze wejde dzisiaj, ale padam z nog doslownie...

reklama
witam sie i ja
no coz u mnie nawet skurczyka w nocy nie było wiec se czekam dalej...
jade na badanka i ktg - jade tylko dlatego na nie, zeby sprawdzic czy z małym wsio dobrze. Buziam Was.
Ciekawe jak tam Niuunia bo widzę, zę Ty FiuFiu zameldowana :)

Melduję się i ja (niestety w dwupaku dalej:-()
Nasz leniuszek dalej nie chce wyjść, mnie w nocy może z raz czy dwa razy coś zabolało skurczowo i to by było na tyle:baffled: czyli raczej synek nie chce być z 13...
Za to ja chyba żebym się nie nudziła mam mega katar od rana :eek: Zdaje się że mój organizm chce mnie pogrążyć zupełnie... No dobra - postaram się już nie marudzić. :tak: oooo wrrrrr zobaczyłam mój suwaczek - odwołuję zdanie wyżej :wściekła/y: ktoś kto wymyślił ten opis znęca się nad nami przeterminowanymi mamami...
Ciamajdko - trzymam kciuki, oby szybko poszło

Ostatnia edycja:
U mnie nocka przespana chociaż nie obeszło się bez wstawania do WC (jakieś 6 razy :/ - wykończę się chyba :() do tego pobolewa mnie dół brzucha, to tak jakby mnie rozpierało, no i brzuchol twardnieje, ale na bóle porodowe to mi to nie wygląda :(
Na 13.00 jadę na KTG. Może tam poprawią mi humor?

Monika, Navijka witajcie z powrotem! :)
Maad ja też miałam nadzieję, że może dziś już się rozpakuję, ale Synuś ma widać inny plan. Uparty po mamusi ;) ja sobie wykombinowałam, że jak teraz urodzę, to ominie mnie wizyta teściów w ten weekend albo za tydzień. A tak muszę iść po nervosol :/

Za Ciamajdkę kciuki mocno trzymam! niech się rozkręca ;)

Udanego dnia!

no dziewczynki prosze trzymac sie juz kolejki. Najpierw idzie Pati potem Niuunia, ja i FiuFiu :) chyba, ze mamy jeszcze jakieś przeterminowane??
No i Madziujki nie widziałam ostatnio...

ja zmykam na badania.

witam!!!

u mnie oprócz porannych delikatnych skurczy o 6 rano cisza i spokój. wstałam dziś wyjątkowo połamana - biodra moje już chyba nie dają rady dźwigać tylu kilogramów i ledwo chodzę... wczoraj był baaardzo dobry dzień - miałam mnóstwo energii i fizycznie czułam się świetnie - trochę odpoczęłam od dolegliwości :) ugotowałam dobry obiad pospacerowaliśmy, zrobiliśmy zakupy, poplewiłam trochę w ogrodzie... normalnie smerf pracuś :)

dziś za to rano skurcze, później okazało się że Oluś zlał nam się w łóżko więc wytargałam materac do ogrodu, pościel, pranie...... od rana sajgon :) dziś w planach porządki...

widzę że ciamajdkę nam zbiera - no i git :) niech się rozkręci :)

byłam już na zakupach i 3 Panie jak się dowiedziały, że termin mam na jutro stwierdziły- że jeszcze nie- oj nie wyglądam na rodzącą, bo się uśmiecham.... no ludzie- a co mam płakać?
Nic mnie nie boli- to fakt ale kurcze- może z zaskoczenia weźmie? W pn robię tak jak mówiłam- jadę na IP i kłamię w żywe oczy, że coś jest nie tak- szyjki już nie mam dawno, rozwarcie jest- tylko skurczy brak więc niech mnie podłączą do czegokolwiek byle się ruszyło.
Ciamajdka nadal w dwupaku ale walczy!

reklama
Rany dziewczyny, co Wy tak wszystkie rodzicie ? :-p Skończy się na tym, że wszystkie się rozpakujecie i sama tu zostanę :-( Moje dziecię niestety nie kwapi się do wyjścia, proszę, grożę :-p tatuś z nią rozmawia, babcia też... i nic :no: Tak już bym chciała mieć ją po tej stronie brzuszka heh :sorry:

Co do rozstępów: od wtorku stosuję balsam i serum Palmer's i co zauważyłam, to to, że skóra jest super nawilżona i elastyczna. Na konkretniejsze efekty będę musiała poczekać pewnie co najmniej parę tygodni :tak:
Co do maści na blizny: jak moja mama miała zabiegi usunięcia przerośniętych brodawek, to zarówno lekarz- chirurg, jak i farmaceutka w aptece polecali jej Contratubex na blizny. Jest ponoć o wiele skuteczniejszy od Cepanu i nie śmierdzi :-D

Co do paciorkowca: wyszedł mi wzrost obfity :-( i dostałam antybiotyk. Brałam go przez tydzień i mam nadzieję, że teraz będzie wszystko si. Co jest bardzo ważne, to żeby ten posiew robić z antybiogramem- pokazuje on na które antybiotyki bakteria jest wrażliwa. W innym przypadku podawanie leku może okazać się bezcelowe.

lahimka- na Twoim miejscu sprawdziłabym dokładnie ciśnienie w odstępach 6ciogodzinnych + masz może obrzęki, które nie znikają po nocy? Białkomocz to jeden z objawów gestozy- zatrucia ciążowego.
A bakteriami w moczu bym się nie przejmowała- wyleczysz je Furaginem :tak:

Jeny, rozpakowane Mamusie, wiem, ze macie teraz inne zmartwienia i problemy niż my- dwupaki, ale jakże Wam zazdraszczam, że macie już swoje maluszki i możecie je tulić ! :tak:;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry