reklama

Sierpień 2010

Cześć kobietki:)

Dzisiaj mogę napisać, że się wyspałam bo zaczęłam już o 22, a skończyłam o 9, oczywiście z nocnymi przerwami co dwie godzinki na jedzonko i dwiema na kupki:) Teraz malutek pojadł, popierdział, przewinęłam go i mam sekundkę dla siebie:) Mój maluszek zaczyna wypowiadać aaaa:D czasami to krzyknie czasami dłużej, a ja się cieszę jakby już mówił:D

Oleńko gratulacje:D

Marulka, Ehtele świetne opowieści, łezka się w oku kręci....

Moniczko8112 więc kurcze chyba i ja odstawię tą witaminę K, zobaczę jak będzie przez dwa dni bez niej, a później znowu podam i się okaże czy to po niej takie akcje..

Ciamajdko
ja nie dogrzewam mieszkania, tylko jak mały ma się kąpać to nie kąpiemy go w salonie tylko śmigam do łazienki, tam nagrzewam suszareczką i jest bardzo ciepło:)

Bombusiu mój szkrabik tak jak Twój Adrian od razu po kąpieli naje się i idzie lulu, może jeszcze kwiknie ze dwa razy i wio spać, ale nauczyliśmy go tak z Darkiem, że nie biegniemy na kwiknięcie, ja już rozpoznaje jego płacz jak faktycznie coś mu dolega i taki, którym ewidentnie nas woła bo mu się nudzi:D Bombusiu moje dziecię też nie znosi czkawki, jak jej dostaje to płacze, ale to dobrze bo inaczej mu nie przejdzie:)

Pajeczko ja też chyba odstawię tą witaminę K dziwne, że większość dzieci tak reaguje, w końcu to coś syntetycznego i trudniej się trawi,,,

Riba
no to też ciężki ten Twój dzieciaczek:) ważne, że rośnie jak na drożdżach...w sumie podzielam opinie Twojego lekarza:D oprócz tej temperatury do kąpieli, mój niestety woli cieplejszą wodę dlatego kąpie go w 38 st. w niższej jest mu zimno, cały dygocze, ja też nie cierpię letniej wody...

NAvijko u nas też maluszki po porodzie dostają dawkę uderzeniową, kurcze, ale u nas a to takie witaminki a to pierdziakie, a dzieci w Afryce czy gdzie indziej nie dostają witaminek i są silne i rosną jak na drożdżach...Przykro mi słońce, że Twój poród to był koszmar...:( Mój Wiktor też by ciągle na cycu siedział i mało nie zwymiotuje tak się obżera..

NAtka udanej produkcji:D

Kasiu2506
podziwiam CIę za to ciasto:D ja jak zdąże obiad zrobić to jest super:D

Mama Aneta bardzo CI współczuję kochana, wracajcie teraz do formy, już teraz musi być lepiej, a czy wykonywałaś badania genetyczne tzn. USG w 14 tygodniu?

Mallaika trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki:)

Kasia181 no to mój maluszek ostatnio w samochodzie narobił mi na rękę, dobrze, że miałam ceratkę, na której go przebierałam bo inaczej tapicerka by była do generalnego prania:D

Niuunia
ja też tak często mam, ale przed tym wyleceniem mleczka czuję jakby igiełki mi wbijali w sutki i wiem co się zbliża:D więc mam jeszcze 5 sekund na zareagowanie:D

Pati mnie się wydaje, że po prostu mają ochotę na zabawy i przytulasy:D mają siłę są pojedzone:D

Moniczko373 w takim razie powodzonka:D

Ehtele fajnie, że aklimatyzujecie się domeczku:) cudnie, że już jesteście w komplecie, ja buźkę wewnątrz myję gazikiem nasączonym w gotowanej wodzie, nawijam go na paluszek i wpycham w każdą dziurkę, czasem biorę tylko wacik, a głębiej patyczkiem po górnym podniebieniu bo się robi duży osad...

buziulki i miłego dzioneczka

reklama
Witam się i ja :-) zauważyłam, że moje dzieciątko śpi zazwyczaj około 11, więc wkradłam się do Was. U mnie też słoneczko - ale czekamy z pierwszym spacerkiem na tatę :-) czyli jutro wychodzimy - tylko pewno będzie padać znając moje szczęście :-(

ehtele ja też nie myję buźki i tak jak kasia mówi Bombusia cosik o tym wspominała :-)

Bombusia ja stwierdziłam, że od mlecznego prysznica to ja codziennie muszę mieć nową koszulę, bo nawet jak mam wkładki to mała wypuści cyca i pach leci po koszuli :-/

Kurcze zastanawiam się z tą witaminą. Dziś będę pić herbatkę koperkową - zobaczę czy mała będzie się mniej męczyć z kupkami a jak nie to w ostateczności mam zrobić wywar z jednej śliwki na szklankę wody i pić 2 łyżki dziennie - ale mam nadzieję, że herbatka ulży małej. Matko jak nigdy nie piłam ziółek tak teraz nadrabiam :-D

hej!

bombusia, niunia ja śpię w staniku i z wkładkami więc nie mam sensacji z plamami na pidżamie!

mallaika, monika 373 trzymam kciuki cobyście sie wreszcie rozpakowały.

kasia 181 z tego co wiem nie ma terminu na składanie papierów do pzu, ja juz załatwiłam w poniedziałek złozyłam papiery a w piatek pieniądze mieliśmy już na kontach:)

milusia mój tez dzis budził sie co 2 h a było juz tak dobrze że budził się co 4 h.miałam wrażenie w nocy że to co 5 min. o 5 rano miałam oczy jak zombie i już nie dawałam rady, obudziłam M żeby go troche poniańczył:) o 6 zasneliśmy i spaliśmy do 9.

mama aneta współczuję przeżyć z Majką , super że juz jesteście w domku, dużo zdrówka dla małej!

u nas dziś słoneczko , tylko na razie zimno, poczekam jak Bartuś sie obudzi nakarmię go i idziemy w miasto! musze kupic folie na wózek i jakąś moskitiere bo chrabąszcze i osy u nas lataja a mały często śpi na podwórku.

milusiu -te usg genetyczne o kant du... rozbi ja mialam robione 3 razy w poszczegolnych tyg ,chodzilam prywatnie do gina i nie zauwaZYLI PRZEPUKLINY OPONOWO RDZENIOWEJ moja kumpela wlasnie sie dowiedziala ze maly jej (tez ur w sierpniu)i ma dziure w sercu 4mm i miala to samo badania robione i niby ok bylo;/ wiec szkoda gadac na temat tych niby super badan....

luizka własnie pytałam lekarza o te badania, bo dokładnie synek mojej przyjaciółki który urodził sie w styczniu tez ma dziurę w sercu , a w szpitalu po porodzie przy badaniu pediatra nic nie zauważyła, a jak przyszedł lekarz na wizytę patronażową to okazało się że ma szmery na sercu i dostali skierowanie na echo i tam właśnie wyszły te cyrki. lekarze mówią że tego na usg w ciąży nie widać a że dziura w sercu to jest fizjologiczna i ponoć duzo dzieci się z nią rodzi tylko nie wszystkim zarasta.

Milusiu na np bede podawała D bo pna jest przeciw jakiejś chorobie i moja mama ją musiała podawać teraz sobie wymyślili K żeby zarobić a sama witamina prawie 40 zl kosztuje. Ja nie bede męczyla dziecka z powodu fanaberii jakiegoś psychola, bo twierdzi, ze tak powinno byc.
Cos w tym jest bo dużo dzieci na modyfikowanym tez ma kolki a tam jest wit. K . Zobacze co i jak :) podagamz pediatra a teraz mykam na spacerek z Sebulkiem bo piekne słoneczko u nas:)

monika- no z sercem to mozna nie wykryc ale przepukline powinno wykryc i byloby to wskazaniem do cesarki bo dgyby to przy porodzie peklo to moglabym miec po dziecku..i jak tu wierzyc takim lekarza ktorzy wrez wysylaja na takie badania/.,robia to tylko zeby odbebnic i wziasc kase bo jedno badanie 250 zl a ja bylam 3 razy w kazdym trymestrze plus gin prywatny tyle kasy i na co to sie zdalo:(

Ostatnia edycja:
Luizka, to strasznie frustrujące, że dbałaś o siebie jak tylko mogłaś a dzieciaczek chory :/ ale szczęście w nieszczęściu, że piotruś nie ma tej przepukliny dużej i jest nisko. Moja szwagierka urodziła się z przepukliną na wysokości krzyża i od urodzenia jest na wózku :/ do tego wodogłowie bo sporo tego płynu się zebrało. ona ma już 15 lat i wtedy nie robiło się rutynowo USG, więc nie było jak wykryć wady. A tutaj ewidentnie lekarz coś spieprzył w diagnozie :/ ale ja jestem pewna, że dacie radę i piotruś będzie zdrowym i wesołym urwisem ;)

P.S. U kogo robiłaś USG ?

Ja śpię w staniku i luźnej koszulce. A zamiast wkładek z dwoma pieluchami :P wkładki nie dawały rady. Mam takie ciśnienie w cyckach, że leci jak z fontanny gdy przychodzi pora karmienia. Normalne, że po każdej nocy budzę się z zaciekami. Ale po woli przyzwyczajam się. Podobno z czasem się unormuje...oby...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry