reklama

Sierpień 2010

GSc moja mla tez czasem ma takie dni ze nie chce spac i ciagle marydzi.

bombusia gratulacje udanej nocki i udanego szczepienia:))))moze spal tak po szczepieniu a moze tak juz mu zostanie- trzmam kciuki.

natka tobie tez gratulje udanej nocki:))))))) jedne dzieci spia wiecej a inne mniej.

alaa wspolczuje!!!!!!!! ale to napewno jednorazowe, jesli wczesniej tak nie mial to moze po prostu gorszy dzien. kazda z nas ma czasem ochote rzucic wsxzytsko i troche odpoczac-- musisz byc silna- tulam .
ja roznie usypiam mala, czasem zasnie sama w lozeczku, czasem podaje smoka i zasypia a czasem niestety musze ponosic jak wpadnie w histerie. takze u mnie nie ma reguly.

ola wspolczuje nieprzespanej nocki. prolemy kupkowe hmmmmm chyba najlepiej przeczekac- nie mozna nic zrobic, dziecko samo musi sobie z tym poradzic niestety.

u nas wieczor tez placzliwy- mala prezyla sie i plakala. w koncu dalam jej herbatki koperkowej i bylo troche lepiej.
my juz po szcepieniu. 6 w 1 i rotawirusy. mala tylko chwile zaplakala przy wkluciu a potem byl spokoj. wazy juz 5500 takze sporo.
my juz po spacerku- pos szczepieniu zrobilysmy sobie krutki spacerek i przy okazji zakupy, nastepny popoludniu z tatusiem a ja sobie odpoczne troche.
mala wlasnie przysypia i jakas dziwna po szczepieniu jest- czasem nadzyczaj spokojna a za chwile marudna jka nigdy. obu to tylko dzisiaj tak bylo. teraz przysypia ze smokiem w buzi- w koncu zalapala i jest mi duzo prosciej:)))))))))

reklama
Witam!
Wyglądam dzisiaj tak:confused2: Czyli oczy na zapałki-mała budziła się co chwilę-o 23, 1, 3, 5, 6.30 czyli średnio przesypiała godzinę, a ja wraz z nią:no: Chyba zwariuję, albo oszaleję, jak to się nie zmieni... Za to w dzień spała jak zabita, że jej dobudzić nie mogłam:eek:
Chrzciny będziemy robić najprawdopodobniej 10 października, musimy jeszcze uzgodnić chrzestnych, bo mamy problem-ja chcę mojego brata, a M chce swojego... Może dojdziemy do jakiegoś porozumienia:sorry2:
Z wyprawki do przedszkola kupiliśmy tylko kilka rzeczy, bo więcej nie było... Niech mi ktoś powie, co to jest klej Magic?:confused:
Na 15 idziemy na szczepienie:sorry:
Ehtele-wczoraj załatwialiśmy wszystko na szczęście jeszcze z M, ale zdarza się, że muszę coś zrobić z dwoma dziewczynkami-zazwyczaj jednak Małgosia śpi, a Basia jest na tyle zdyscyplinowana, że jest przy mnie:tak:
Bombusia-dzielny Alanek:tak: A jaki duży:szok::-)

Witam!
Wyglądam dzisiaj tak:confused2: Czyli oczy na zapałki-mała budziła się co chwilę-o 23, 1, 3, 5, 6.30 czyli średnio przesypiała godzinę, a ja wraz z nią:no: Chyba zwariuję, albo oszaleję, jak to się nie zmieni... Za to w dzień spała jak zabita, że jej dobudzić nie mogłam:eek:
Chrzciny będziemy robić najprawdopodobniej 10 października, musimy jeszcze uzgodnić chrzestnych, bo mamy problem-ja chcę mojego brata, a M chce swojego... Może dojdziemy do jakiegoś porozumienia:sorry2:
Z wyprawki do przedszkola kupiliśmy tylko kilka rzeczy, bo więcej nie było... Niech mi ktoś powie, co to jest klej Magic?:confused:
Ehtele-wczoraj załatwialiśmy wszystko na szczęście jeszcze z M, ale zdarza się, że muszę coś zrobić z dwoma dziewczynkami-zazwyczaj jednak Małgosia śpi, a Basia jest na tyle zdyscyplinowana, że jest przy mnie:tak:

no to mamy te sama date chrzcin- my tez 10 padzirnika a chrzestnych mamy juz wybranych. powodzenia na szczepieniu- oby mala duzo nie plakala. no i zycze w koncu przespanej nocy.

Witam!

Chyba o to chodzi.

klej magic z precyzyjną końcówką
My tez chrzcimy 10.10.2010,fajna data,co?

Hej dziewczynki i maluszki :-) nie odniosę się do Was wybaczcie ale od piątku mnie nie było, bo tatuś był i nie było kiedy do Was zajrzeć. Widzę, że klub zombi i maruda band dalej królują:-p u Nas pediatra zaliczony - mała przytyła kilogram i wsio oki. Dziś idziemy do ortopedy - oczywiście prywatnie, bo państwowo wizyta dopiero za miesiąc :wściekła/y: w dodatku jeszcze na numerki wrr. Mam 7 więc hugo wie o której wejdę jak od 16 przyjmuję. W piątek mała dostała pierwszy raz dydusia i spała z nim 6 godz ale to był jednorazowy wyczyn, bo nie przepada za bardzo za dydem. U mnie piękna pogoda - spacerkowa :-) Dorobiliśmy się kropli sabsimplex - ani ja ani mój nie znamy języka i pojechaliśmy do Niemiec po krople he he :-p udało się :-) póki co nie podaję jej. No i mała czasem sobie pięknie pogaworzy :-) buziaki dla Was wszystkich :*

No to witam w klubie,mój aniołek ma ewidentnie skok rozwojowy.Od rana płacz pt. "chce do mamyyyy",budzi sie,płacze,a na raczkach zasypia w 3 sekundy,eh....Cóz trzeba to przezyc.
Dobrze,że noc spokojna.

Witam!

no to macie faktycznie problem z chrzestnymi my na szczescie nie mamy problemu ja mam siostre M ma brata:)

No to witam w klubie,mój aniołek ma ewidentnie skok rozwojowy.Od rana płacz pt. "chce do mamyyyy",budzi sie,płacze,a na raczkach zasypia w 3 sekundy,eh....Cóz trzeba to przezyc.
Dobrze,że noc spokojna.

Ja to chyba przechodziłam w zeszłym tygodniu teraz przerabiamy ślinotok :P

hej:-)

Ola_ jeśli tydzień kupki nie będzie to wtedy pomyśl o wspomagaczach...na razie wprowadź do swojej diety trochę jabłek - ja piję soczki z gerbera jabłkowe i deserki od 4 mieś jabłko - marchew...i z wypróżnianiem nie ma problemu...jeśli długo kupki nie będzie spróbuj delikatnie włożyć termometr do pupy tak jak się mierzy temp. wtedy na pewno pójdzie;-) Ostatecznością są czopki glicerynowe...z tym jednak trzeba uważać żeby jelita nie zrobiły się leniwe - dlatego to ostateczność
co do krosteczek polecam waciki z 70% spirytusem - miałam ten problem ja myślałam, że to trądzik - polożna, że potówki, po dwoch dniach zniknely...tylko dotykaj tym wacikiem tylko te krostki i ladnie się wysuszą...te waciki w aptece 30 gr jeden...

Bombusia waga oszałamiająca:-D ciekawe ile m oj warzy...super, że zdecydowałaś się na rehabilitację - im wcześniej tym lepiej...:tak:

Marulka no ładnie... masz czas dla siebie...Olek w przedszkolu sobie radzi...cudownie:-)

Alaa generalnie ja staram się, żeby żadne dodatkowe bodźce go nie drażniły - jak ma problem wyciszam telewizor, przygaszam światło. Zawsze w dzień jest ciężęj. - na pewno pomaga położenie na brzuszku bo wtedy dzieciak mniej widzi i powoli sie wycisza...

my po spacerku i próbujemy zasnąć:-D

Olu mozesz podać malutkiej herbatke koperkową lub ułatwiającą trwienie Hippa u mojego działa w ciagu max 2 h, a czy jesz jabłka lub pijesz soki??? to tez powinno pomóc, co do usypiania to jest róznie przed chwiląusnął sam w łózeczku, czasem na rękach, czasem w leżaczku-bujaczku no to jest loteria, zalezy jaki ma humor heh
Kasai2506 zdaj relacje jak malutka po szczepieniu???? moze dzis Ci duuuuzo pospi w nocy jak mój?
Niuunia witaj, a czemu idzesz do ortopedy? pewnie pisałaś, ale ja miec skleroze:eek::confused:

Co do usypiania dzieci to moze spróbujcie Mamuski na brzuszku, mój jak sie baardzo kręci i nie moze usnąc to ja go bach na brzuszek, pomiziam po plecach i odlatuje, zawsze tak robię rano około 6.00 i wtedy jeszcze spimy do 7.30 codziennie:-)
My tez po spacerku 2,5 h łaziliśmy, u nas w słońcu dzis 30 st.:szok: wiem, bo mam termometr w wózku. :-pWrócilismy mały zjadł i spi dalej w swoim łózeczku, zasnął sam:szok::-D ide robić obiad, bo zaraz drugi głodomorek wraca ze szkoły:tak:

reklama
Hej,
U nas nocka spoko. :)

Mam do was pytanie dziewczyny. Czy na szczepienie umawialyscie sie wczesniej w przychodni? Dzwonilyscie? Czy moze umawialyscie sie osobiscie podczas wizyty u pediatry? Bo moj lekarz rodzinny podczas wizyty mowil, zeby zadzwonic do pielegniarki szczepiennej i ustalic juz teraz terminy przyszlych szczepien. Tez tak mialyscie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry