reklama

Sierpień 2010

Powiem Wam, że Marcinek dziś mnie zupełnie zaskoczył. Po prostu anioł. I faktyznie to chyba były jednak kolki. Bo od wczoraj od wieczora dajemy mu Espumisan w kroplach i dziś cały dzien prakrycznie je i śpi. oby tak dalej.

Ja słyszałam, że najlepsze na rozstępy są ćwiczenia. U mnie rozstępy same już zbladły więc jak narazie się niczym nie samruję. Bo ogólnie to nie lubię sie czymkolwiek samrować.

Własnie przyszła mi chusta. Więc chyba już dziś ją wypróbuję :))) My tez chrzcimy 10.10.

Pajkaa a skąd ta zmiana, jesli chodzi o 2 dziecko. Bo z tego co kiedyś pisałaś to chciałaś pozostać przy 1. Ja to też już marzę o 2 dziecku, i bym chciała jak najszybciej :) ale mąż chamuję moje zapały. My mamy zamiar ofiacjalnie zacząć starania za 2 lata.

i mam pytanie: myślicie, że można wozić dziecko w wózku na brzuszku? Bo mój tylko tak lubi spac i leżeć, więc tak tez ostatnio spacerujemy.

reklama
gsc ja kładę na brzuszku obowiązkowo raz po kąpieli i przy odbijaniu na moim ramieniu też pracuje karczyskiem żółwik mój.... także bez szału ale szczęśliwie tą metodą wychowałam jednego bączka to może i drugi da radę :D

Agas78 - wlasnie w tym problem ze jak ja klade na brzuszku to ona bardzo placze i nie cche na brzuszku chyba:(
wiec nie wiem co mam robic
Skarbie placze:(((- moja Wiki tez nie lubila pozycji na brzuszku, ale dawaj ja tylko na chwilke- nie przejmuj sie placzem- wiem ze latwo powiedziec nie przejmuj sie, ale czasem tak bywa ze placz nie znaczy cierpienie. Ona w nerwach troche zawsze pocwiczy i w koncu polozy glowke i bedzie lezec.

My jestesmy po szczepieniu...
Mała dostała tylkojeden na zoltaczke.. za 4tyg nastepne..

Troszke ochrzan bo mala nie podnosi glowki jak lezy na brzuszku...

a wy ile razy dziennie kladziecie dzidzi na brzuszku.? i juz wam podnosza glowki bez problemu?

ja zadko klade mala na brzuszku bo moja tez nie lubi- zaraz placze. ale jak lezy na moim brzuszku to jest inaczej. chyba tez musze ja czesciej tak klasc.

moja mala po szcepieniu jest naprawde dziwna- spala 3 godziny, obuzila sie na cycka i dalej spi ale przez sen poplakuje i steka. goraczki puki co nie ma ale noc hcyba bedzie ciezka. zal mi jej- cos sie dziej w jej organizmie a ja pomoc nie moge.

Dziekuje za odpowiedzi !
:)
Moja po zastrzyku jakas niespokojna jest ciezko mi ja ululać..
ciagle marudna i placze..
wczoraj od 5rano do 19 sie meczylam bo tez caly dzien marudna.. a tak sie wam chwalilamze mam grzeczne dziecko bo na prawde byla grzeczna teraz cos w nia wstapilo :(
Nie mam czasu na nicjuz zeby wdomu zrobic:(

Gorzka_Słodka_Czekolada ja Olka kładę często na brzuszku i główkę stara trzymać się prosto...więc musisz to wyćwiczyć, bo potem raczkowanie itd. i wszystko zaczyna się z tej pozycji...lepiej pomęczyć się teraz, na pewno szybciej oswoi się z tą pozycją niż jak by miała już kilka miesięcy... Powodzenia:-D
Acha i na prawdę nie martw się tym jednym gorszym dniem małej...mój z dwa dni przezywał skok - nie wiem czy dalej trwa - i całe dwa dni nie spał w ciągu dnia prawie wcale - a dziś - odpukać:-p - zasypiał i mogłam co nieco w domu robić...Zresztą dzieci się zmieniają, dorastając są coraz bardziej aktywne i dlatego częściej potrzebują naszej uwagi - więc trzeba się przyzwyczajać:tak::tak:

Alaa myślę, że bez problemu, tym bardziej, że jak dziecko jest w wózku, to cały czas je obserwujesz...bylebyś pod główkę nie wkładała jakiejkolwiek podusi, ma być płaściutko...:tak: Myślę, że to dobry pomysł dla mam, które boją się dzieciątko w nocy zostawić na brzuszku..

a mój Oluś śpi - jejciu kocham go nad życie...:-D

reklama
Hejka :)
Oj moje dziecię po szczepionce cały dzień spało, a w nocy budził się co kilkanaście/kilkadziesiąt minut ;/ Kolejna noc lepsza, ale też nie za dobrze - pobudka co 1-1,5h ;/ Mam nadzieję, że dziś już będzie normalnie spał, zwłaszcza, że w dzień nie spał prawie w ogóle...

GSC moje dziecię strasznie płacze jak go kładę na brzuszku. Za to jak kładę go sobie na brzuch to ładnie główkę podnosi i się nie złości. A z każdym dniem jak go noszę pionowo to widzę, że coraz sztywniej główeczkę trzyma :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry