reklama

Sierpień 2010

witam się weekendowo - choć to już koniec w zasadzie ;)

martuśka sto lat!!! spełnienia marzeń i mnóstwo sukcesów w każdej sferze życia!

co do ćwiczeń w ciąży to jak najbardziej polecam aktywność - u mnie to zaprocentowało podczas pierwszego porodu.. teraz zamierzam w miarę możliwości bywać na basenie.. ponad to od wiosny czeka mnie kolejny sezon ogrodowy więc się trochę pobabram i łopatą pomacham :-D

Pajka wyczytałam, że się zaziębiłaś bidulo - kuruj się kobieto, niech cię małż podgrzeje nieco ;-)

a co do tematu płci - cichutko liczę na dziewczynkę.... choć mąż mówił, że będzie chłopiec i z chińskiego kalendarza wychodzi chłopiec.... no cóż - może się uda żeby Olo miał siostrzyczkę, no ale jak to zawsze mówimy - najważniejsze jest zdrówko, reszta to kwestie drugorzędne.

idę na płatki z mlekiem :blink: to ostatnio moja karma :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Nie znam się za bardzo na wózkach. Z doświadczenia jednak wiem, że ważne aby dostosować wózkek do swoich potrzeb- czy musi jeździć po nierównym terenie, czy ma służyć ' w mieście ' , czy bagażnik w samochodzie jest duży na tyle by pomieścić dany model... ważna jest też waga (niestety mój xlander to najlżejszych nie należy)... Warto porównać gondole - czy są odpowiednio duże. Cóż jeszcze...może tyle,że warto obejrzeć wszystkie wózki "na żywo". Osobiście polecam też obrotowe kółka.

Nie znam się za bardzo na wózkach. Z doświadczenia jednak wiem, że ważne aby dostosować wózkek do swoich potrzeb- czy musi jeździć po nierównym terenie, czy ma służyć ' w mieście ' , czy bagażnik w samochodzie jest duży na tyle by pomieścić dany model... ważna jest też waga (niestety mój xlander to najlżejszych nie należy)... Warto porównać gondole - czy są odpowiednio duże. Cóż jeszcze...może tyle,że warto obejrzeć wszystkie wózki "na żywo". Osobiście polecam też obrotowe kółka.

Mnie najbardziej jak narazie przypadł ten z 3 linka, nie spotkałam sie w śród znajomych żeby ktoś taki już miał żeby zapytac o opinie...

Przekonało mnie w sumie do niego to iż fotelik jest bardzo dobry a u mnie dzidzia będzię troszke podróżowac a wiadomo jak jest na drogach (ty uwazasz ale za to ktos może w ciebie wjechac) ma dobre podparcia boczne i jest napisane ze ma podwójną wytrzyałosc jesli chodzi o uderzenia boczne, możliwośc zamontowania na stelarz czyli wygoda w przepieszczaniu się z dzidzią :-)

Może któras z Was miała ten wózeczek i może ma jakąs opinie na jego temat, wiadomo nie jest tani więc za każdą opinie będę wdzięczna

co do wózka- ja jakiś na pewno "odziedziczę". Wiem natomaist jedno, że absolutnie nie będę używać gondolki. Mnie bez pierwszego wózka na wsi wychowano więc nie czuję wewnetrznej potrzeby szlifowania chodników z małym dzieckiem- jestem zwolenniczką chusty.
Późnej owszem jakaś spacerówka- ale to już jak pisałam po kimś.

Martuśka85, STO LAT!!! Wszystkiego Najlepszego!!! :-D:-D:-D Zdrowego dzidziusia przede wszystkim i zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. :-D

Fiuufiuu, bardzo dobrze, że macie takie zasady dotyczące kredytów. My mamy ich sporo i teraz żałujemy, że w ogóle się na nie zdecydowaliśmy. Wtedy to był impuls, a teraz trzeba płacić, jednak jak teraz byliśmy zmuszeni wziąć kredyt, to Nam go nie udzielili, więc to chyba kolejny znak był, żeby nie pakować się w jeszcze większe długi. :tak:
Jeżeli chodzi o edukację domową, to patrząc na to, co się dzieje teraz w szkołach to i mi to na myśl nie raz przyszło. Jednak wydaje mi się, że rozmowa z dzieckiem dużo daje, a w szkole mimo wszystko jest wśród rówieśników. Chyba nie jest to drażliwy temat, bo każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej.:tak:
I ja jestem zwolenniczką chusty :-) i także zastanawiam się nad gondolą.
:tak:
Ehtel, i ja mam zakupiony prenatal classic, jednak u mnie od początku wzmagał mdłości, więc łykam sam kwas foliowy, jednak jeszcze tylko przez tydzień i przechodzę na witaminy. Jeżeli chodzi o psiaka, to ja co prawda mam zwierzyniec w domu, lecz pies i kot to zwierzaki mojej teściowej.
Ja mam szynszyle, świnkę morską oraz fretkę. Rzecz jasna gryzoni z drapieżnikiem nie trzymam , więc jest bezpiecznie. Fretki to są zwierzaki mojego życia, nawet jestem w Stowarzyszeniu Przyjaciół Fretek. Cudowne zwierzaki, jednak póki dzidzia będzie mała, frecia będzie odizolowana od malucha. Krzywdy nie powinna zrobić, bo ciągle by się tylko bawiła i bratanek mojego M. nie został ugryziony ani razu (zabawy oczywiście pod pełną kontrolą), ale jednak nie chcę ryzykować.:tak:
Kiciak cudowny, i ta plamka na nosku…:-)
Milusiu, psinka śliczna. :tak::-)

Puchatko, na pewno wszystko się ułoży. :tak: Psiak śliczny. :-)

Bombusiu, jeżeli chodzi o ćwiczenia, to ja na razie póki co odpuściłam, także ze względu na zalecenia lekarza. Od początku jestem na luteinie i mam się oszczędzać, więc u mnie co najwyżej spokojne spacerki. Jeżeli chodzi o słodycze, to ja lubiłam zawsze jednak nie musiałam ich jeść. Po prostu jak były to się częstowałam i tyle, a teraz…. :zawstydzona/y: mogłabym jeść i jeść, w szczególności lody. :sorry2: Oczywiście próbuję się ograniczać, ale czasem nie potrafię. :zawstydzona/y: Fajnie, że także jesteś z Łodzi. Można kiedyś na spacerki wspólne chodzić z maluchami. :tak::-)

Mama Aneta, :-)

Madziujko, :-)

Martitka, współczuję mdłości i wymiotów. :-( Miejmy nadzieję, że niedługo Ci odpuszczą. :tak: A sierściuch śliczny. :-)

Ola_, jeżeli chodzi o wózeczek, to na tą chwilę dla mnie za drogi (no, ale w końcu limuzyna wśród wózków ;-)) i koła by mi nie odpowiadały. Ja patrzę za dużymi kołami, a trójkołowce w ogóle nie wchodzą w grę. :tak: A co do ceny, to pewnie, gdyby mnie było stać, to nawet bym na cyfry nie patrzyła. :tak:

Marulko, płatki z mlekiem…. mmmm… mleko… idę wysłać mojego M. do sklepu. ;-):sorry2::-p

Co płci, to dziewczyny, ja od początku bym chciała wiedzieć, tzn. od kiedy lekarz już wypatrzy. ;-):-) Marzy mi się chłopczyk, jednak jak będzie dziewczynka to także będę się cieszyła. :-D Byle zdrowe było. :tak:

jesli chodzi o wozki to ja zakochalam sie w tym
JumperX TAKO 3w1 GRATIS, wys.0, 48h !!KOLORY!! (880815858) - Aukcje internetowe Allegro
na zywo jeszcze go nie widzialam ale zamierzam obejrzec go osobiscie.

jesli chodzi o wozki to ja zakochalam sie w tym
JumperX TAKO 3w1 GRATIS, wys.0, 48h !!KOLORY!! (880815858) - Aukcje internetowe Allegro
na zywo jeszcze go nie widzialam ale zamierzam obejrzec go osobiscie.

Też bardzo fajny, tylko szkoda że taki mały opis co do fotelika a to dla mnie bardzo ważne, spiszę sobie również ten model i jak odejdzie ode mnie ten ciążowy leń to podjedziemy do kilku sklepów pooglądac wstępnie...:-D:-D:-D:-D wiem za wczesniej jeszcze ale jak to kobietaa zwłaszcza w ciąży każdy zakup musi dokładnie przemyślec a z dużym brzusiolem to juz nie będzie sie chciało tak wędrowac po sklepach;-)

A mam jeszcze takie pytanie do Was zacznę marudzic ale wybaczcie mi to to moja pierwsza ciąża

Powiedzcie mi czy taką rzecz...

Zauważyłam wczoraj że zaczyna mi "schodzic skóra" z sutków tzn zaczęły się łuszczyc

Czy u Was również coś takiego się pojawiło...???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry