• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Drugi raz jestem w ciąży, ale dopiero tym razem odczuwam co to znaczy. Z Niki nie miałam żadnych objawów ani dolegliwości .. Może wiek robi swoje.. :cool2: ale cóż starość nie radość... W każdym razie teraz nie tylko mam dolegliwości, ale i większą schizę... :-)

reklama
super, że u Was dziewuchy wszystko ok. Ja we środę wieczorem mam genetyka i sprawdzanie tego krwiaka. Generalnie boje sie jak cholera i chce, żeby ten czas szybko minął, bo różne straszne mysli mnie nachodzą ...ale to tak zawsze przed badaniem chyba, mam nadzieję, że mój podwójny strach zamieni się w podwójne szczęście....

Fiuufiuu, czas szybko przyjdzie i środa nadejdzie. :tak: Jak zawsze przed badaniem się bardzo boimy, ale potem to jest dopiero radocha. :-D U Ciebie także będzie na pewno wszystko w porządku. Trzymam kciuki :-)

A ja się powoli kładę, bo w sumie zmęczona jestem dzisiaj bardzo, ale jakoś tak nie było czasu na drzemkę. Dobrej nocy sierpnióweczki :-)

Na ja też po badaniach,tak jak pisałam w odpowiednim wątku- ;) wszystko ok! ;)
Lekarz powiedzial,że dopiero od 4,5cm przeziernośc karku jest wiarygodna. Moj maluch ma 4,78 cm ;) więc się załapałam. Fikało to na wszystkie sposoby, między nóżkami jakiś "wyrostek" ;) ale lekarz stwierdził,że na obecnym etapie równie dobrze może to być chłopiec jak i dziewczynka,bo dziewczynce też tak odstaje.
Następna wizyta 23 lutego - obiecał,że określi już płeć. hehe...
Jestem spokojniejsza... teraz wiem,że wszystko będzie poprostu jak trzeba ! Wstępny termin mam na 8 sierpnia, ale podobno ostatecznie ustali to w 20 tygodniu.
Znowu muszę suwak przesunąć.

Witam.
Ach jakie miłe te poranki,jak mdłości mineły.Tym co jeszcze czekaja na lepsze czasy życzę,by nastąpiło to jak najszybciej.Oprócz bolących piersi, zero dolegliwosci,boooosko:-)
Ojej jak bym chciała wiedzieć co tam mi w brzuszku siedzi,a raczej kto,dziewuszka,czy syneczek..;-)

Witajcie kochane,

Pajeczko i Polianko gratuluję wam z calego serca....nie będę się rozpisywać później was nadrobię, bo od wczoraj wieczór mam wrażenie, że umrę. Głowa mnie tak boli, że chyba zwymiotuję....Całą noc się męczyłam:|(
Miłego dnia

Gratuluje udanych wizyt, tyle szczescia daja prawda? :-)

A ja przez to, ze wlasnie negatywne objawy praktycznie minely to znowu zaczynam sie zamartwiac czy na pewno wszystko jest w porzadku. Chce juz regularne ruchy czuc...aaa!

Witam,

u mnie termin się póki co zmienia. Utrzymuje się w przedziale 04/08 - 15/08.

Co do objawów - mdłości przeszły, ale wstawanie rano do pracy mnie wykończy. Mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała, co przy pierwszej ciąży było mi obce. Teraz zaś mam wrażenie, że jestem taaaaka stara i zgarbiona i bez sił, bleh. Paskudnie. Mam nadzieję, że to przez pogodę i jak zrobi się cieplej moje baterie się naładują i wszystko będzie git.

Witam,

u mnie termin się póki co zmienia. Utrzymuje się w przedziale 04/08 - 15/08.

Co do objawów - mdłości przeszły, ale wstawanie rano do pracy mnie wykończy. Mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała, co przy pierwszej ciąży było mi obce. Teraz zaś mam wrażenie, że jestem taaaaka stara i zgarbiona i bez sił, bleh. Paskudnie. Mam nadzieję, że to przez pogodę i jak zrobi się cieplej moje baterie się naładują i wszystko będzie git.

Widzę, że mamy podobne odczucia ;-)
a ja mam pytanie... wczoraj mój ginekolog powiedział mi, że są jakieś witaminy dla kobiet w ciąży do rozpuszczenia, bo ja niestety mam problem z tymi wielkimi pigułami... Może wiecie o jakie chodzi, bo szukam, szukam i nic ... :sorry2:

reklama
Witajcie!!
Milusia :( bidactwo- wiem co to znaczy, zimne okłady proponuję...

Wam mdłości mineły, mi niby też przez ostatnie 2 tygodnie zero problemów a dziś tylko czekam aż zawisnę nad muszelką.:-/ Piję specjalnie dużo wody,żeby w razie czego mieć czym...
grrr....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry