• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

reklama
Hi dziewczyny nie wiem czy zdolam Was nadrobic, ale moze uda mi sie chociaz troche zebym wiedziala o co chodzi. U mnie jak na razie po ostatniej wizycie jest wszystko w porzadku,,, nastepna wizyte mam 2 luty , bede miec USG, no i przymiarke z data na zabieg podszycia. Wow jak ten czas leci juz niedlugo zacznie sie 16 tydz, a pozniej to juz tylko bede odliczac ile jeszcze zastrzykow do 36, oj dziewczyny chocbyscie nie chcialy to zleci nam to bardzo szybko.:)))

Hej !
Co to znaczy "zabieg podszycia"??? Czy to jest szewek zakłądany??
Pytam,bo ja w pierwszej ciązy miałalm rozwarcie do porodu w 6 miesiącu i mi "założyli szewek" i do końca ciązy miałam codziennie zastrzyki na podtrzymanie ciązy, nie martw się będzie dobrze, mój syn urodził wielki i zdrowy:-)!!!!!

Hej !
Co to znaczy "zabieg podszycia"??? Czy to jest szewek zakłądany??
Pytam,bo ja w pierwszej ciązy miałalm rozwarcie do porodu w 6 miesiącu i mi "założyli szewek" i do końca ciązy miałam codziennie zastrzyki na podtrzymanie ciązy, nie martw się będzie dobrze, mój syn urodził wielki i zdrowy:-)!!!!!
Tak chodzi oszew na szyjke, ja tez juz urodzilam dzieki temu zabiegowi jedna coreczke ale wczesniej stracilam 2 ciaze w okolo 23 tyg. Od 16 tyg. bede miec zastrzyki z progesteronem na powstrzymanie przedwczesnych skurczy, ale w stanach po zatym nie daj zadnych innych lekarstw na podtrzymanie. szew sciagli w 36 i z 3cm rozwarciem chodzilam jeszcze 3 tyg, az do wywolania porodu bo szyjka zaczela sie zamykac- zeby bylo ciekawiej:))

Ja mialam te zastrzyki co tydzien. A musialas lezec bo ja lezalam dobre 12 do 16 tyg. te 4 to tak bardziej fotelowo prowadzilam. A i mimo szwu u mnie szyjka nadal sie skraca i otwiera o wewnetrznej strony. :(( tego sie boje najbardziej bo jakby nie bylo mam ciagle coreczke przy sobie a przedtem to tylko sobie dogadzalam.:/

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny ja tez mam taka nadzieje i mysle ze dodam troche sily tym co sie ciagle martwia. Powiem szczerze ze mimo ze stracilam tamte ciaze to i tak nigdy ich nie zapomne bo to byly najwspanialsze przezycia. Z Wiktoria juz nie bylam taka rozpromieniana, teraz tez nie czuje jakiegos wiekszego entuzjazmu, raczej wszystko jest dla mnie takie realistyczne. Ciagle chce byc przygotowana na jutro a wtedy to chodzilam ciagle z 5 cm . nad ziemia i wszyscy mi powtarzali ze promienieje odemnie radosc- teraz jest normalnie i ten co nie wie pewno dopoki wyraznie brzuszka nie bedzie widac to tego niezauwazy;/
Niezmiernie sie ciesze z u Pajki wszystko w porzadku:)))

Ostatnia edycja:
Hi dziewczyny nie wiem czy zdolam Was nadrobic, ale moze uda mi sie chociaz troche zebym wiedziala o co chodzi. U mnie jak na razie po ostatniej wizycie jest wszystko w porzadku,,, nastepna wizyte mam 2 luty , bede miec USG, no i przymiarke z data na zabieg podszycia. Wow jak ten czas leci juz niedlugo zacznie sie 16 tydz, a pozniej to juz tylko bede odliczac ile jeszcze zastrzykow do 36, oj dziewczyny chocbyscie nie chcialy to zleci nam to bardzo szybko.:)))
Trzymamy kciuki ale na pewno bedzie wszystko ok:tak::tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry