• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochane :tak:
dlugoooooooo mnie tu nie było , no ale nie miałam dostępu do neta niestety:sorry2:
u mnie wszystko bardzo dobrze :-)
Tydzień temu byłam na USG było serduszko :-)
dziś byłam na badaniu przyziemności karkowej i również badania wyszły świetnie mój maluszek jest zdrowy:-D:-D
dzidzia rośnie jak na drożdżach lekarz powiedzial ze jak tak dalej pójdzie na świat może przyjść wcześniej :-D
Ostatnio miałam straszne mdłości od 10 tygodnia i wymioty które trwały prawie tydzień :baffled: to była tragedia wrrr :happy2:
spróbuję was nadrobić:szok: lecę poczytać :tak: i niebawem wkleję nowiutkie foteczki:tak:

reklama
Bidulko trzymaj się i gratulacje, że z dzidziolkiem wszystko w porząsiu;)
P.S. Ktoś skłamał jak pisał, że mdłości się utrzymują do 12 tc. to się chyba nigdy nie kończy:-D Może są mniejsze, ale są.

Ja jeszcze, co do badania mojego ostatniego USG, jaka była wasza waga dzieciątek, bo mi mierzył 71 g, a wszędzie jest napisane, że 13 tc. to maksymalnie 30 g.

P.S. Ktoś skłamał jak pisał, że mdłości się utrzymują do 12 tc. to się chyba nigdy nie kończy:-D Może są mniejsze, ale są.

Ja jeszcze, co do badania mojego ostatniego USG, jaka była wasza waga dzieciątek, bo mi mierzył 71 g, a wszędzie jest napisane, że 13 tc. to maksymalnie 30 g.

no ja tez miewam, ale bez porownania mniejsze i krocej trwają.
mnie nic o wadze nie mowil, ale dostalam taki wykres przewidujacy wage mojego dzidziusia, tyle ze zaczyna sie skala od 16 tygodnia.
tu sa normy http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart i rzeczywiscie te 71g to byloby ogromnie duzo jak na Twoj etap wtedy.

No właśnie lekarz to sprawdzał kilka razy:) bo nie wierzyłam:D Oczywiście na razie skrócił mi się termin na 4tego sierpnia, ale nie możemy się tego ściśle trzymać:)

Może sie pomylił co do wagi,może to mm były?
Bo 70 mm to by sie zgadzało mniej więcej na 13 tydzien i parę dni.
http://dzieci.civ.pl/waga-dziecka-w-ciazy:confused:
Boz tego co mi wiadomo,to raczej podaja wielkośc ,a nie wagę,bo ja dopiero oblicza sie na podstawie orientacyjnej wielkości.

szczerze mowiac nie mam pojecia zielonego jak on zwazyl tak male dziecko z taka precyzja, no ale ok :P.
moze jest wyjatkowo masywne ;) w kazdym razie nie masz sie czym przejmowac, skoro mowil, ze wszystko w porzadeczku:tak:

witam ciężaróweczki wszystkie :-)
mam nadzieję że znajdzie się jeszcze dla mnie trochę miejsca ???

Iwcik28 ja też schudłam 6 kg w ciąży to ponoć normalne, bardzo wymiotowałam, ale już prawie 2 tyg brak wymiotów i schudłam jeszcze 1kg. jak dla mnie to dobrze bo szczupła to ja nie jestem i teraz po tym spadku wagi waże 60kg, aż wstyd troszkę nie?:zawstydzona/y:
milusia83 ja też często czuje smyranie w brzuszku albo takie uczucie jak by bąbelki w środku pękały hihi, ale moja dzidzia na tyle duża że miałam podejrzenie ciąży bliźniaczej... ale to był stres dopiero po usg się uspokoiłam

reklama
szczerze mowiac nie mam pojecia zielonego jak on zwazyl tak male dziecko z taka precyzja, no ale ok :P.
moze jest wyjatkowo masywne ;) w kazdym razie nie masz sie czym przejmowac, skoro mowil, ze wszystko w porzadeczku:tak:

Z tego co pamiętam wagę dzidziusia oblicza sie na podstawie danych,czyli wielkości dziecka(długości) oraz wielkości główki.:tak:

O znalazłam info...
"Masę ciała rozwijającego się płodu określa się na podstawie kilku parametrów, takich jak: wymiar dwuciemieniowy, obwód głowy, obwód brzucha i długość kości udowej. Uznaje się jednak, że obliczanie masy ciała dziecka nawet najlepszymi metodami może być obarczone błędem rzędu nawet 15%. Dlaczego tak się dzieje? Okazuje się, że czynniki takie jak cechy danej populacji, ale też liczba i rodzaj mierzonych parametrów, a nawet czynniki techniczne mające wpływ na rozdzielczość obrazu, mogą powodować błąd w pomiarach."

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry