• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

reklama
a ja nic na temat wagi nie wiem, lekarz podał mi tylko wielkość - wtedy 11w5d to 52,9 mm, no i przezierność wynosiła 0,9mm więc się uspokoiłam...pytanie na jak długo. Następną wizytę powinnam mieć 24.02 ale z pewnych względów przesunęłam ją na 1.03. a to będzie już 17 tydzien:szok: jak ten czas zapier.....;-)

a ja nic na temat wagi nie wiem, lekarz podał mi tylko wielkość - wtedy 11w5d to 52,9 mm, no i przezierność wynosiła 0,9mm więc się uspokoiłam...pytanie na jak długo. Następną wizytę powinnam mieć 24.02 ale z pewnych względów przesunęłam ją na 1.03. a to będzie już 17 tydzien:szok: jak ten czas zapier.....;-)

ano zapier, zapier... na poczatku sie ciagnelo pierwsze tygodnie, a teraz masakra :szok:

Bożesz Ty mój... ja za Wami nie nadążam..

po 1. idę na to zwolnienie, bo sie boję tych spojrzeń, i rozmów, i wszystkiego..:-(
po 2. milusia normalnie "bysiur" ten Twój dzidziol:-) Niusi też...:tak:
po 3. martuśka przewiduję zdany egzamin;-)
po 4. mam bebech jak w 6 miesiącu, ważę 95 kg <na ostatniej wizycie> więc nie przeżywać mi tu swoich marnych 60:wściekła/y::no:;-)
po 5. żrem jak świnka -dużo i wszystko... dwa obiady to dla mnie standard ostatnio... to jest dopiero wstyd..
po 6. nadal mdłości, już nie wymioty... ale chyba wolałabym to drugie z 5 razy dziennie, niż 5 godzin dziennie nudności...:confused:
po 7. mogę obciąć włosy? bo jakiś durny przesąd jest, że jak się obcina w ciąży, to dziecko rodzi się bez włosów i później mu ledwo rosną...:dry: zaznaczę, że noszę krótkie od lat...
po 8. nie mam ochoty na sex, może mi to ktos wytłumaczyć:confused: "cemuuuuu???"
po 9. zaraz zjem poobiednie frytki ze smażona kiełbasa i przegryze to parówą na ciepło.... kupcie mi kłódkę!!!!:szok:

po 10!!! jak to październikówki???? jasny gwint...

Bożesz Ty mój... ja za Wami nie nadążam..

po 1. idę na to zwolnienie, bo sie boję tych spojrzeń, i rozmów, i wszystkiego..:-(
po 2. milusia normalnie "bysiur" ten Twój dzidziol:-) Niusi też...:tak:
po 3. martuśka przewiduję zdany egzamin;-)
po 4. mam bebech jak w 6 miesiącu, ważę 95 kg <na ostatniej wizycie> więc nie przeżywać mi tu swoich marnych 60:wściekła/y::no:;-)
po 5. żrem jak świnka -dużo i wszystko... dwa obiady to dla mnie standard ostatnio... to jest dopiero wstyd..
po 6. nadal mdłości, już nie wymioty... ale chyba wolałabym to drugie z 5 razy dziennie, niż 5 godzin dziennie nudności...:confused:
po 7. mogę obciąć włosy? bo jakiś durny przesąd jest, że jak się obcina w ciąży, to dziecko rodzi się bez włosów i później mu ledwo rosną...:dry: zaznaczę, że noszę krótkie od lat...
po 8. nie mam ochoty na sex, może mi to ktos wytłumaczyć:confused: "cemuuuuu???"
po 9. zaraz zjem poobiednie frytki ze smażona kiełbasa i przegryze to parówą na ciepło.... kupcie mi kłódkę!!!!:szok:

po 10!!! jak to październikówki???? jasny gwint...

po 1 - i bardzo dobrze :tak:
po 3 - oby :)
po 4 i 5 - o kurde.. :/
po 7 - slyszalas, o 'samospełniajacym sie proroctwie?' jest zbadane naukowo, w przeciwienstwie do przesądow, wiec radze nie wierzyc ;)
po 8 - tak bywa w ciąży. raz masz, raz nie masz, potem znow masz. przejdzie Ci :tak:
po 9 - nieee, nie rob tego, blagam na wszystkie swietości.. albo przeżuj troche i wypluj, jak juz musisz. a tak swoja droga dziwne - takie mdlosci i taki apetyt?. szok :szok:
ja musialam sie zmuszac do 1 kanapeczki jak mnie męczylo. o obiedzie nie mowiac..

wierz mi, że ja mam wszystko naraz:) jestem książkowym przypadkiem.... napada mnie głóg, potem mdłości..muszę zjeść bo inaczej wiecie co...:baffled: więc jem, lepiej mi... a pózniej znowu mdli.... a później głód.... i tak od rańca do nocy.... ł-oszaleć można...

dobra, zjem ino parę frytek....:sorry2:

reklama
a nie da sie zamienic tych kiełbas i parowek na jakies sałateczki albo choc kurczaczka na parze lub z wody? :))
od tego sie tyje, a dzidzia nic nie korzysta :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry