Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Witam dziewczyny.
Dzisiaj wyszlam ze szpitala. W niedziele dostalam silnych skurczy, bolu plecow, ze az chodzic nie moglam a jak zobaczylam krew w moczu to prawie zemdlalam Dostalam ten sam pokoj w ktorym lezalam w sierpniu![]()
No i w poniedzialek urodzilam....... Kamienia!!!! Glupi kamien tyle strachu nam narobil!!
Okazalo sie, ze nerki probowaly go wydalic i przez to pojawily sie skurcze. Najwiazniejsze, ze z malenstwem wszytsko jest w porzadku
Moja zabka ma juz cale 20 cm i wedlug leakrzy jes w swietnej formie![]()
PAJKA Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. Na moje skurcze dostalam kroplowki i przeszlo ,mam nadzieje , ze i w twoim przypadku tak bedzie.
, dobrze,że jest oki. Wypoczywaj dużo kochana;-)
Dziewczyny mam do was pytanie
co myślicie o takim przewijaku? Czy jest on potrzebny bo nie będę mieć niskiej komody żeby położyć go na górze więc znalazłam coś takiego...
KOMODA + WANIENKA + PRZEWIJAK SUZIE CEBA +recznik (960550045) - Aukcje internetowe Allegro
po drugie, czy na początku są potrzebne butelki? Jakie kupować szklane, plastikowe? Czy jakaś konkretna firma jest polecana czy nie ma to znaczenia?
Czy dziecko oprócz cyca pije np. wodę z butelki? Czy trzeba mieć ją w zapasie jakby mleka nie było? Doradźcie, bo robię listę zakupów i jestem w kropce
Smoczek sylikonowy czy kauczukowy? Jakaś konkretna firma?

(dostaliśmy w prezencie,ja bym nie kupiła)WHO zaleca karmienie wyłącznie piersią przez pierwszy 6 miesięcy życia dziecka a karmienie piersią plus rozszerzanie diety do drugiego roku życia![]()
.Jejku aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o Pajeczce, qrcze jestem dobrej myśli, musi byc dobrze !!!
Laktator mnie bardzo się przydał, poniewaz synek po porodzie miał wysoką żółtaczke i miałam zakaz karmienia piersią a nie chciałam stracić mleka więc przez ten czas odciągałam sobie pokarm. Miałam ręczny laktator AVENT i sprawdził mi się. Jeśli nie chcecie od razu kupować droższych to wystarczy na początek zwykły. Ale uważam że latkator jest bardzo potrzebny nie tylko na nawał mleka.
Mnie się nie przydała do tej pory w szafce lerzy bo szkoda mi wyrzucić, miałam strasznie dużo mleka, synek najadał się z jednej piersi ;o)
Ehtele jesli chodzi o dopajanie to w tej chwili odradzają i wystarczy tylko pierś do 6 miesiąca, poniewaz mleko na poczatku jest rzadsze i jak maluch chce tylko pic to krócej ciągnie. Ja wprowadziłam herbatki w 5 miesiącu. mój synek nie potrafił pić z butelki i z piersi przerzucił się na kubki niekapki.
A swoją drogą to karmiłam go aż do 18stego miesiąca życia, ale to już tylko na noc i w nocy. Nie smakowało mu żadne mleko modyfikowane ;(
(śmiałam się,że dwoje bym spokojnie wykarmiła),tylko na początku był problem

. Jak koleżanka powiedziała mi o tej herbatce to ja już pokarm miałam,ale teraz na wszelki wypadek zakupię wcześniej i w szpitalu będę pić,żeby produkcja szybciej ruszyła;-)

Co do siary to u mnie przy naciskaniu piersi nic nie wypływa, ale miałam 2-3 razy sytuacje ze obudziłam się rano i na brodawkach zauważyłam wyschnięta żółtą wydzielinę było tego bardzo mało, i mogłam to delikatnie zetrzeć , myślę ze to nic poważnego bo zaczynam ja panikować. A w pierwszej ciąży pojawiła mi się siara przed końcem ciąży...
wiadomość z wątku zamkniętego od Pajki :-)
Pajeczka czeka na obchod, tetno maluszka okjuto beda mierzyc szyjke i jak bedzie ok to w piatek wyjdzie

Dobrze, że wreszcie mamy wieści od Pajki cały dzień o Nij myślałam, żeby tylko jutro szyjka była w porządku i będzie dobrze
Shyla Dla pocieszenia ja idę prawie tak jak ty nie wiem ile dokładnie centymetrów, ale mam spory brzuszek i aż 9 kg na plusie ;-)
A Ja się pochwale przeżyciem moim i mojego Marcinka dzisiaj pierwszy raz ręką wyczuliśmy dzidzie
Tak jak zwykle zaczeła szaleć, a tu nagle taki mocny kopniak, że aż podskoczyłam szybko polożłam rękę mojego M, ale On nie dokońca był pewny czy poczul dzidzie bo to było takie lekkie dla niego smyrnięcie ale powtórzyło się tak trzy razy i uwierzył :-):-):-)
Moja kochana maleńska gwiadka :-):-):-)
A dziwiłam się dzisiaj dlaczego chce mi się wymiotowac widocznie dzidzia tak brykała, że aż mnie muliło, ale teraz mam ochotę skakać z radości, wspaniałe uczucie czuć mocne kopniaki od środka i słabsze ręką, niesamowite uczucie
Miłego wieczoru dziewczyny Ja idę się polożyć i oglądać brzuszek skoro poczułam to moż zobacze, chociaż ter dzidzia się uspokoiła![]()

wchodze tylko u lekarza...raz na miesiac
stwierdzilam, ze po co mam sie codziennie zamartwiac i tak nie mam na tyle silnej woli by sobie odmawiac tego na co mam ochote ;-)