Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ratina - super pomysł każda z nas chyba docenia jakie to szczęście urodzić dzidzię w terminie. Czekam na kontakt o Kachchy bo narazie nie pojawiła sie na gg. Zorientowałam się też w cenach strasznie to drogie ale może jak choć trochę zbierzemy to cos pomoże sam ten pulskoksymetr kosztuje 1000 zł na allegro, ja znalazłam taki niemowlęcy napalcowy w promocji za 400 zł MedicalMarkt.pl - sklep internetowy - bezpieczne zakupy - Pulsoksymetr na plaec dla dziecka, niemowlaka, C5 a butla nie wiem jaka potrzebna od 200 zł do 1tys
Do tej pory sobie wyrzucam, że sama jestem chora a nie zauważyłam u niego choroby... ale naprawde nie miałam pojęcia jak wygląda człowiek w tak zaawansowanym stadium, ja najwięcej miałam 13, więc daleko mi było do takiego wyglądu. Po tej akcji cała moja rodzina sie przebadała i mój drugi brat miał 164, więc też nieźle
Od razu dała skierowanie do szpitala. Powiedziała, że najpierw trzeba będzie jeszcze zrobić tomograf - a takim maluszkom robi się go w narkozie. A operacja wiąże sie z dużą utratą krwi i że trzeba bedzie przetaczać... Byłam przerażona tym co może go spotkać i ile będzie musiał wycierpieć, nie rozumiejąc o co chodzi.... Pani neurolog skierowała nas jeszcze do neurochirurga, poleciła dwóch. Poszliśmy do obydwu. Jeden potwierdził to co powiedziała pani neurolog i powiedział, żebyśmy się zgłosili do Instytutu Matki i Dziecka na Kasprzaka w W-wie. Ale poczytałam sobie, że tam takich przypadków mają 2-3 w roku, więc pomyślałam, że to niedużo i lepiej skonsultować tam gdzie jest większy "przerób". Stanęłam na głowie i dostaliśmy się na prywatną wizytę do ordynatora neurochirurgi w Centrum Zdrowia Dziecka. Bardzo miły starszy pan zbadał nasze maleństwo i stwierdził, że operacja w tej chwili nie jest potrzebna i być może w ogóle nie będzie potrzebna. Obwód główki mieści się w normie - jest tylko trochę wydłużona, ale nie ma żadnych ucisków czaszki na mózg, dziecko rozwija się prawidłowo i nie ma potrzeby go teraz męczyć. Ma tylko częściowo zrośnięty szew strzałkowy (?) Mamy się zgłosić na kontrolę za pół roku. Czy wiecie jaki ogromny kamień spadł mi z serca ?
.