k4rol4
Fanka BB :)
karolina,ja wlasnie tak robie...przerwy miedzy nauka sikania jesli nam nie idzie,ale no wlasnie, on ma juz 3 lata i dalej robi co chce.raz sie wysika, za drugim razem sika w majtki. nie informuje mnie,nie daje znaku...nic.zaczyna to byc naprawde dobijajace i doslownie wstyd mi troche z tego powodu.nie wiem dlaczego tak robi, dlaczego nie za kazdym razem zrobi na nocnik.ja sie trzymalam tego schematu o ktorym piszesz, do 18miesiaca nie widzial nocnika bo czytalam o tym i do 18miesiaca dzieci zwyczajnie nie potrafia tego kontrolowac...ehh rece zalamuje i bede walczyc dalej.
kiedy ja mam pracować i M? Nie chce spać jak bierzemy ją do siebie bo kojec nie przejdzie o tej h to komputery nie mogą chodzi bo chce klepać na nich, a po pierwsze nie chce żeby siedziała przed ekranem, a po 3 niszczy no i to nie sprzyja usypianiu
. Jak jej zabraniasz to jest wymuszanie taka samo z TV jak wyłączymy płacze, teraz w ogóle nie włączam tv, więc się z nią bawimy, próbujemy zmęczyć. Pośpi po kąpieli 2 h, a częściej pół h a potem szaleje do 23, jej nowa umiejętność wstawanie WSZĘDZIE, pokazywanie nam języka i gadanie, nawet chyba nie jest zmęczona bo oczy potrze raz dwa i dalej jedzie. Dziś znów próbowałam lulać, śpiewać, w łóżeczku się nie da zostawić, w dzień zasypia u siebie pięknie. Nie mam kiedy pracować ale też ani chwili wieczorem dla siebie, po ona chodzi później spać ode mnie, M czeka, aż ona zaśnie. Może coś źle robimy? Czy po prosty Wasze wstaną o 5, a moja o 8, za to chodzi spać o 23...masakra. Wolałabym żeby wstało o 5, bo ja i tak przed 6 wstaje.

)
Ty jesteś ranny ptaszek a ona sowa najwidoczniej.