reklama

Sierpień 2012

reklama
jak nie masz ziemniaczkow to uzyj makaronu :) albo ryzu :) dobrze dopraw, nie masz cebulki ale moze masz jaki czosnek to posiekaj drobniutko,albo szczypior, zrob przeglad tygodnia :) heh a jak czasem robie robie taki przeglad tygodnia to wszyscy sie zajadaja w najlepsze, a jak sie staram i robie czasem jaki wymyslny obiad to czasem zjedza i tylko powiedza ze :no dobre dobre.. bez przekonania :)

no właśnie, marchewka z groszkiem :) a do tego pasują pomidory? chyba nie bardzo :/ ale marchewkę z groszkiem to lubię, z zasmażką, masełko i mąkę oczywiście mam :) no coś z tego wyjdzie na pewno :P
dzięki :)

dobre te studenckie przepisy :P
a jak na razie to mi się jakoś niedobrze zrobiło... to pewnie przez to że rano zjadłam tylko placka z wczoraj, potem wyszłam na spacer, a po powrocie wypiłam dwie szklanki barszczyku z kartonu z hortexu.. na to wszystko jem teraz serek homogenizowany z cukrem :P i zaraz piję kawę :) mniam :)
Natalia po spacerze pięknie zjadła całą kaszkę :)

hahaha a na tym cooks.pl pozaznaczałam co mam i na pierwszym miejscu mi wyskoczyło "parówki z wody" :D idę czytać dalej co tam jeszcze, super ta strona :) katjusza - dzięki :)

Ostatnia edycja:
A mnie dzisiaj od rana głowa boli. Nie chce się apapem faszerować, szczególnie że ostatnio trochę go brałam przy tym zębie, a jak pomyśle o kawie to mi się niedobrze robi. No może trochę przesadzam, ale kiedyś piłam kawę codziennie a teraz zupełnie nie mam na nią ochoty. Któregoś dnia sobie zrobiłam to wypiłam dwa łyki po czym stwierdziłam że nie mam na nią ochoty i położyłam się spać :-) Niedawno też się zdrzemnęłam i głowa przestała boleć ale na pół godziny, a teraz znowu zaczyna. A obiecałam sobie że o 12 biorę się za porządki!! No trudno, może jak się wezmę za robotę to trochę zapomnę o tej głowie. A popołudniu idę do odwiedzić koleżankę, która ma 16 miesięczną córeczkę :-)

marcia, no ból głowy to niemiła sprawa :/ może weź sobie jeden apap i wmuś malutką kawkę, powinno pomóc... jeden apap to nie faszerowanie ;) no tylko żebyś się nie powitała z kibelkiem po tym...

a mnie się przypomniało że mam te fotki mojego brzuszyska, zaraz wrzucam :)

Witajcie Brzuchatki :-)

U mnie nadal kiepsko jeśli chodzi o mdłości :baffled: Najgorzej jest popołudniami bo wymiotuję, ale z rana jako tako tylko, że w robocie siedzę :dry: Mam nadzieję, że niedługo mi odpuści i będę z Wami mogła na bieżąco pisać, bo dziś zerknęłam i taka tu miła atmosfera eh... ;-)

Wiecie tak mnie zainteresował ten test z sody, który robiłyście i tak sobie pomyślałam, że to jest powiązane z tym wróżeniem z PH z moczu - im wyższe (chyba od 7 w górę) to bedzie chłopak i dlatego też pewnie się soda pieni niektórym, bo mają własnie wyższe PH :-D Ja mam ph 6 więc na dziewuszkę niby :-p Oj byłoby fajnie, bo dla chłopaka to nawet imienia nie potrafimy wymyśleć, a dla dziewczynki mamy mniej więcej już obmyslane :tak: Już niedługo pewnie sie większość z nas dowie kogo w brzuszku skrywa :-) W ciąży z synkiem miałam ten termin co teraz czyli 11.08 i dowiedzieliśmy się że to synek 2 marca :tak:

k8libby - jeśli kazała Ci potem brać witaminy to kwas foliowy już w nich jest... może dlatego?
generalnie kwas foliowy bierze się ponoć już kilka miesięcy przed planowaną ciążą, przez całą ciążę i czas karmienia piersią...
0,4 mg to jest maleńka dawka, na pewno nie zaszkodzi (dla porównania taki na receptę do leczenia niedokrwistości ma 5 i 15 mg) więc można brać nawet dodatkowo do witamin, bez obaw że się przedawkuje

reklama
Kwas foliowy bierze się przed ciążą ok 3 miesięcy bo tyle trwa uzupełnieni niedoboru w organizmie. Niestety znam przypadek braku kwasu. Najczęściej kobiety biorą odkąd dowiedzą się, że są w ciąży i wystarcza niestety nie wszystkim....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry