reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

Kakakarolina przyznaj się, że twój ulubiony wątek to wyprawkowy.. :rofl: zresztą jak i mój :sorry2:

Wiola nie ważne kiedy się urodzi, ważne że w doborowym towarzystwie, rozgość się, szybko nas nadrobisz, ogólnie marudzimy :-p

Nataszka norma po szpitalu, że jest jakaś "wirusówka", na szczęście zaraz przejdzie :tak:

Exotic jaką ja mam zgagę, u mnie ranigast króluje ;-)

reklama
ooo chyba widać już mój suwaczek nawet :D

U mnie z tym terminem to było tak, że jak poszłam w 6tc do gin to ona powiedziała, że jest pęcherzyk ale jakby mniejszy. I dopiero jak poszłam w 8tc to zobaczyłam serduszko bijące i potwierdziła mi na 100% ciążę :) Powiedziała, że ciąża jest młodsza i wyliczyła termin na podstawie tego i wszystkich nast USG na 5 sierpnia. Na USG prenatalnym w 24 tc też termin wyszedł na sierpien (4). Tylko nie wiem jak to jest, bo ja wiem kiedy doszło do zapłodnienia i mi wychodzi, że termin powinien być na 24-28lipiec. No ale mój maluszek jest drobny. Ostatnio w 29tc ważył 1034g +/- 151g. A Wasze maluszki ile ważą?

dzag Haha Ty masz pomysły:tak: Jak się czujesz? Zaciskasz nogi mocno?:tak:
W sumie to już nie muszę. Częste skurcze ustały, zdarzają się takie pojedyncze i bardzo rzadkie, ale to już jest chyba normalne. Myślę, że Tymek wytrzyma jeszcze kilka tygodni. Oby się co innego nie przyplątało.

Wiolcia_87 G pisze:
No ale mój maluszek jest drobny. Ostatnio w 29tc ważył 1034g +/- 151g. A Wasze maluszki ile ważą?
Mój mierzony tydzień temu (28 tyg + 5 dni) - niecałe 1400 gram. Na Pudziana rośnie.
A jeszcze się przyczepię - nie w 29 jak piszesz tylko w 28. Każdy lekarz mnie też poprawiał. Bo "liczy się skończony tydzień". Takie to mądre głowy ;-).

Ostatnia edycja:
Irisson masz całkowitą rację. Mój wrodzony zakupocholizm powoduje, że tylko na to mam czas w ciąży :-D całymi dniami przeglądam :)) ale jeszcze nic nie kupuję. Miałam dziś jechać do tkmaxa ale się powstrzymałam
(bo pomyślałam sobie, że przed dniem dziecka będzie lepszy asortyment dla dzieci:-D)

Marudzimy, narzekamy jak kobiety w ciąży dziwna sprawa:rofl2::rofl2:
kakarolinka podziwiam CIe ja po 2 stronach oglądania tego czego szukam wysiadam i mam dość jak Ty to robisz?

KakaKarolina ja dzisiaj dostałam informację z C&A, że mi już wysłali paczkę :-D

jutro wraca mama z sanatorium i mnie trochę odciąży, szczerze sama nie wiem czy schylać się do rozwalonych wszędzie zabawek, czy olać i sprzątać o 16:55, bo mąż wraca ok 17:05, do tego moje dziecko nauczyło się wołać na siku/kupę, ale cholera jasna sika jak ja co pół h, więc jest radość i "brawo", ale ręce mam do kostek :zawstydzona/y:

Dzag mi się wydaje, że nie ma co się sugerować wymiarami z USG, bo każdy maluch jest inny. My oboje z mężem niscy i szczupli (chociaż ja teraz szczupła nie jestem :p) więc podejrzewamy, że synek tez raczej będzie drobny.

Kakakarolina u nas w Zabrzu jest tkmax ale tam zawsze taki bałagan, że jak tylko wchodzę to od razu mi się odechciewa "buszowania" w tym sklepie. Jeszcze nigdy tam nic nie kupiłam. Za to jak byłam w UK to wiele razy kupowałam jakieś ciuszki w okazyjnych cenach :)

reklama
Ale mnie tu dziś zagadujecie
irisson ja cały czas odżałowac tego c&a nie mogę ale przynajmniej powiesz mi jak tam jakość
nataszka to nie jest znów takie skomplikowane klikasz i się gapisz :-D
Wiolcia ja jeżdżę to czeladzi tam mają porządek i fajnie się kupuje. Zwłaszcza dla dzieci bo jakoś niewyobrażalnie wyższa niż cena:tak: a ja jestem strasznie ciekawa ile moja Ola waży. Zapytałam ostatnio zapytać a następna wizyta dopiero 28.05. W skrytości ducha marzę, żeby była malutka ale jednak nie aż tak mała jak Maks. 2900-3000 było by dla mnie idealnie. Nie wyobrażam sobie urodzić 4,5kg kloca ale cóż jak trzeba to pokocham :-D

Do góry