reklama
milejdi
Zaciekawiona BB
Witam 
zaglądam tu już od jakiegoś czasu ale jeszcze nic nie napisałam. Dlatego czas się ujawnić. Najprawdopodobniej moje maleństwo przyjdzie na świat w połowie sierpnia... Piszę najprawdopodobniej bo to moje wyliczenia. U lekarza byłam 2 tygodnie temu ale fasolka była za mała, żeby określić który to tydzień. Jutro kolejna wizyta, także już pewnie będę wiedziała
Pozdrawiam
Magda
zaglądam tu już od jakiegoś czasu ale jeszcze nic nie napisałam. Dlatego czas się ujawnić. Najprawdopodobniej moje maleństwo przyjdzie na świat w połowie sierpnia... Piszę najprawdopodobniej bo to moje wyliczenia. U lekarza byłam 2 tygodnie temu ale fasolka była za mała, żeby określić który to tydzień. Jutro kolejna wizyta, także już pewnie będę wiedziała
Pozdrawiam
Magda
Olga RaQ
Fanka BB :)
witajcie 
Mnie zupełnie niespodziewanie los obdarzył dwoma kreskami na teście. Na oko sobie policzyłam i wyszedł mi termin na wrzesień, ale przed chwilą użyłam kalkulatora ciąży na necie i wyszedł mi termin na 19 sierpnia i tydzień 5 i 4 dni
mam 10-miesięczną córeczkę Natalię, mam też męża który jest teraz baaardzo szczęśliwy
witajcie więc i pozdrawiam
jak zdążyłyście już nabić tu 90 stron dyskusji??
Mnie zupełnie niespodziewanie los obdarzył dwoma kreskami na teście. Na oko sobie policzyłam i wyszedł mi termin na wrzesień, ale przed chwilą użyłam kalkulatora ciąży na necie i wyszedł mi termin na 19 sierpnia i tydzień 5 i 4 dni
mam 10-miesięczną córeczkę Natalię, mam też męża który jest teraz baaardzo szczęśliwy
witajcie więc i pozdrawiam
jak zdążyłyście już nabić tu 90 stron dyskusji??
Ostatnia edycja:
Milejdi, Olga, witajcie
Też się czasem zastanawiam, skąd tu tyle stron, bo jak na razie to się głównie przedstawiamy 
Olga, ale Wam się pięknie maluszek drugi trafił
Powiedz - karmisz jeszcze? Trzymam kciuki, żeby Natalka szybko zaczęła chodzić i odciążyła Ci kręgosłup
Starsze Dzieciaki robią się bardzo odpowiedzialne po wieści, że będą miały rodzeństwo - Franek w dniu pozytywnego testu zaczął stawiać swoje pierwsze samodzielne kroki, minęło 4 dni, a już prawie chodzi 
Co do kremów - ja będę używać serii Perfecta Mama. Na rozstępy, do piersi i na nogi jak przyjdzie ciepły czas. Ale to dopiero w 2 trymestrze (bo tak jest na ulotce napisane). W działanie kremów nie wierzę, bo poprzednio w jednych miejscach rozstępy mi wyszły, w innych nie, mimo równego smarowania. No ale dla świętego spokoju się posmaruję
Olga, ale Wam się pięknie maluszek drugi trafił
Co do kremów - ja będę używać serii Perfecta Mama. Na rozstępy, do piersi i na nogi jak przyjdzie ciepły czas. Ale to dopiero w 2 trymestrze (bo tak jest na ulotce napisane). W działanie kremów nie wierzę, bo poprzednio w jednych miejscach rozstępy mi wyszły, w innych nie, mimo równego smarowania. No ale dla świętego spokoju się posmaruję
Olga RaQ
ewa86 - witaj, ja już nie karmię, pokarm mi się sam skończył w 5 miesiącu... pierwszy okres miałam dwa miesiące po porodzie, potem już równo po 28 dni, więc wiedziałam ze u mnie wszystko już dawno działa 
Natalia radzi sobie doskonale sama, jeszcze nie chodzi ale jest niesamowicie silna i zwinna, przemieszcza się wszędzie, wspina się, wpycha w zakamarki, mając 7 miesięcy wręcz biegała na czworaka, a także wstawała wszędzie gdzie się da. Moje dziecko jest pogodne, potrafi się doskonale zajmować samo sobą, więc naprawdę nie mam z nią żadnego kłopotu i każdy dzień jest przyjemnością
przejrzałam na szybko końcowe strony wątku i widzę że jest tu bardzo dużo mam które są w ciąży i mają dziecko w wieku od kilku mcy do 2 lat
czyli to nie tylko ja taka prędka 
mnie się wciąż chce śmiać z tej sytuacji, Natalia to był super plan który udał się wręcz co do dnia, teraz to zupełne zaskoczenie
Natalia radzi sobie doskonale sama, jeszcze nie chodzi ale jest niesamowicie silna i zwinna, przemieszcza się wszędzie, wspina się, wpycha w zakamarki, mając 7 miesięcy wręcz biegała na czworaka, a także wstawała wszędzie gdzie się da. Moje dziecko jest pogodne, potrafi się doskonale zajmować samo sobą, więc naprawdę nie mam z nią żadnego kłopotu i każdy dzień jest przyjemnością
przejrzałam na szybko końcowe strony wątku i widzę że jest tu bardzo dużo mam które są w ciąży i mają dziecko w wieku od kilku mcy do 2 lat
mnie się wciąż chce śmiać z tej sytuacji, Natalia to był super plan który udał się wręcz co do dnia, teraz to zupełne zaskoczenie
kakakarolina
Zylcia miłej zabawy na wigilii pracowniczej, Ja nie lubięale u nas już po;-)
LaRemi zrób sobie suwaczki pliiis ;-) zakładaj wątek kulinarno - przepisowy (albo ten o smakach przeróbmy na taki ... co wy na to??)
Ilonka strasznie się cieszę jeszcze raz. PIsz dużo :-)
exotic normalne smarowanie jak co dzień po kąpieli. Ciąża nie ciąża smarować się trzeba.... pierwszy raz Cię widzę ;-) witaj, napisz coś o sobie
Kruszki co ty po nocach robisz na bb
Milejdi witaj i rozgość się, gratulacje oczywiście, Napisz nam coś o sobie ;-)
olgaraq gratulacje witaj
Dziś ostatni dzień w pracy, Chyba dam radę
. wczoraj upiekłam ciasteczka, które w całości poszły do kosza
rozpadło się dziadostwo a w ogóle czujecie już, że święta tuż tuż...:-) ja czuję i mam jakieś takie ciepełko w sercu. Czuję, że u lekarza usłyszę dziś dobre wieści, że może nawet wieczorem choinkę ubierzemy. Tylko wtedy młody zacznie z natarczywością 100 razy na godzinę dopytywać kiedy przyjdzie dzieciątko...
LaRemi zrób sobie suwaczki pliiis ;-) zakładaj wątek kulinarno - przepisowy (albo ten o smakach przeróbmy na taki ... co wy na to??)
Ilonka strasznie się cieszę jeszcze raz. PIsz dużo :-)
exotic normalne smarowanie jak co dzień po kąpieli. Ciąża nie ciąża smarować się trzeba.... pierwszy raz Cię widzę ;-) witaj, napisz coś o sobie
Kruszki co ty po nocach robisz na bb

Milejdi witaj i rozgość się, gratulacje oczywiście, Napisz nam coś o sobie ;-)
olgaraq gratulacje witaj
Dziś ostatni dzień w pracy, Chyba dam radę

Milejdi, Olga, witajcie wśród sierpniowych mam, im nas więcej tym weselej.
co do smarowania to ja niczego specjalnego nie używałam,głównie oliwka, na codzień zawsze po kąpieli balsamami się smaruję bo mam suchą skórę.
rozstępy wyszły mi nad tyłkiem na dzień przed porodem, ale teraz są prawie niewidoczne więc miałam szczęście.
i biorąc pod uwagę to co napisała któraś z mam że po trzydziestce szansa na rozstępy się zmniejsza mam nadzieję że i tym razem uniknę większych pęknięć.
życzę udanego dnia dziewczyny :-):-)
co do smarowania to ja niczego specjalnego nie używałam,głównie oliwka, na codzień zawsze po kąpieli balsamami się smaruję bo mam suchą skórę.
rozstępy wyszły mi nad tyłkiem na dzień przed porodem, ale teraz są prawie niewidoczne więc miałam szczęście.
i biorąc pod uwagę to co napisała któraś z mam że po trzydziestce szansa na rozstępy się zmniejsza mam nadzieję że i tym razem uniknę większych pęknięć.
życzę udanego dnia dziewczyny :-):-)
Witam sie czwartkowo Ja po nieprzespanej nocy bo moje dziecie poderwalo angine nie wiadomo skad i okropnie sie meczy Miala miec zastrzyki szybciej by przeszlo ale niestety ma uczulenie wiec pozostaje antybiotyk Ciekawe kiedy i czy wogole pomoze Ale ja sie czuje beznadziejnie dzis Jeszcze sie przeziebilam bo wczoraj dopiero kolo 23 wrocilam od gina Wiecie jakie to wkurzajace Mialam wizyte na 18 a weszlam o 21 takie bylo opoznienie Kurde zapisy sa co 15 min a 1 osoba wychodzi np po 45 min No i musialam 2 godz czekac na emke Z czego godz na mrozie bo markety do 22 i sie doprawilam Widzialam serduszko Termin porodu na 3sierpnia Wiecie co Moja gin nie tylko zajmuje sie ciaza ale tez rozmawia na rozne inne tematy No to powiedzialam jej o problemach z mezem Wiecie co mi doradzila?Zeby go zaczac doceniac chwalic Zeby nauczyc go okazywania uczuc skoro nie wyniosl tego z domu Tylko ze najlepiej jak bedziemy juz na swoim A jesli sie nie zmieni no to zakonczyc zwiazek i sie nie meczyc Wiecie co bylam jedyna babka ktora poszla do niej bez faceta A jak zobaczylam jak pewien facet podaje kurtke i pomaga zalozyc ja swojej zonie to malo sie nie poryczalam bo ja wlasnie tez chcialabym zeby tak facet o mnie dbal Kurcze trudne to bedzie bo on mnie krytykuje a ja mam go chwalic
Ale moze sprobowac Co o tym myslicie Kuzwa wczoraj kupilam po kryjomu corci zabawke pod choinke i jak wrocilam to dziecko jeszcze nie spalo i tak sie ucieszyla
Podobno jak ktos otwieral drzwi to biegla wolala mama mama No jak sie o tym dowiedzialam to nie wytrzymalam i dalam jej juz teraz ta zabawke Wiecie jaka awanture zrobil mi maz za to ze kupilam?Az dziecko zrobilo sie smutne i przestalo sie bawic Jest malutka ale na swoj sposob rozumie ze cos jest nietak a ten nie patrzy na nia tylko ech szkoda gadac To ja musialam wloczyc sie po mrozie w srodku nocy bo ciaza to moj problem I za co go tu chwalic Ide sprzatac dziewuszki bo sie wkurzylam i musze odreagowac

reklama
kakakarolina
Doti
nie wiem co Ci powiedzieć bo mnie się to po prostu w głowie nie mieści (podanie płaszcza kobiecie, otworzenie drzwi to po prostu standard dobrego wychowania). Czy to dobra rada ... hmm nie jestem pewna jak masz dość siły może. Na pewno najlepsze jest ta żebyście razem zamieszkali bez teściowej toksycznej. On musi wreszcie dorosnąć i przestać się zwierzać mamusi to Ty jesteś jego żoną. Mama już swoją rolę spełniła teraz powinna się wycofać.
Dobrze, że ciąża trwa 9 miesięcy masz czas na ogarnięcie tego. gratulację serduszka
A co do czekania nie wypowiem się
dlatego chodzę prywatnie

Dobrze, że ciąża trwa 9 miesięcy masz czas na ogarnięcie tego. gratulację serduszka

A co do czekania nie wypowiem się