reklama

Sierpień 2013

Dzięki Dziewczyny za szybkie odpowiedzi. Dzisiaj pójdę do swojego lekarza to zobaczę co mi powie na to przeziębienie. Mam nadzieję, że torbiel mi się wchłonie. Internista za bardzo mi nie pomógł. Duphaston biorę na potrzymanie ciąży w 5 tygodniu byłam w szpitalu podejrzenie ciąży pozamaciczną później stwierdzili że mam puste jajo płodowe jak wychodziłam ze szpitala to jeszcze nie mieli pewności, czy ciąża się rozwija prawidłowo, później miałam niewielkie plamienie i od tamtego czasu przyjmuję 3 razy dziennie po 1 tabletce. Dodam, że nie miałam robionych badań na progesteron więc dostałam go tak na "oko" A jak u Was jest z mdłościami i wymiotami. Męczą Was bardzo??? I kiedy odpuściły???

reklama
Madziula, a w którym tygodniu jesteś? Pewnie gdzieś pisałaś, ale ja nie ogarnęłam ;) Ja zaczęłam 7 tydzień, mdłości miałam ok 3 dni w 6tc, ale takie, że nie żyłam :D Tylko tak jak już pisałam: leżałam w łóżku z wiadrem ;) a teraz odczuwam brak apetytu i nie zjadłabym niektórych produktów, ale daję radę żyć. Lekarka zaleciła mi leżenie więc leżę :) czytam książkę i Wasze wpisy :)

Życzę Ci powodzenia u lekarza oby wszystko było już wreszcie w normie i obyć się dzis z nami podzieliła dobrymi nowinami!

Ja zaraz znów wycisnę w sokowirówce jakiś dobry soczek :)

A tak by the way mam obłędną ochotę na świeżą, zieloną cukinię :/ tylko skąd ja ją wezmę w środku zimy? :/

Witam wszystkie nowe sierpnióweczki!!!

trochę nadrobiłam forum, ale dużo piszecie i nie jest łatwo:tak:

ja wizytę mam jutro i też się trochę stresuję....

co do dźwigania maluchów to staram się jak najrzadziej, ale czasami nie mam wyjścia.. ja ważę 44 kg Kamil 11-12, więc też to 1/4 mnie :-D

teściową mam fajną, mieszkamy z nią, więc muszę się dogadywać, ale pamiętam, jak Kamil się urodził to strasznie mnie denerwowała, np. z tym, że za każdym razem jak Kamil dłużej płakał to przylatywała z dołu i mi go chciała z rąk brać wrrr..... mam nadzieję, że teraz tak nie będzie

dzwoniłam do przedszkola, jednak nie mogę Kamila zapisać od września, bo nie ma miejsc, dopiero jak skończy 3 latka to mam pytać, ale też nie obiecują....

co do torbieli - to miałam kiedyś, sam się wchłonął, ale to było jeszcze przed pierwszą ciążą

a wyniki z moczu jak znajdę to Wam napiszę, czy się sprawdziło

co do przeczucia jaka płeć, to myślę, że tym razem będzie dziewczynka, ale nie mam nic przeciwko, gdyby był kolejny chłopak:-)

dobra, uciekam robić obiad, będę zaglądać jeszcze...

Margo cukinie to z Biedronki :-D Fakt, ze skórka troche ciemniejsza, niż taka "prawdziwa" latem, ale z braku laku tez dobra ;-)

Ja soków nie lubie. Wole zjeść prawdziwego owoca, niż go na formę płynna przerabiac. No i po jednym jabłku to sie najem, a po szklance soku nie, a cukru maja tyle samo.

Modalicha a nie macie jakis zapisów na przedszkole? Zeby sie nie okazało, ze za dwa lata juz now miejsc nie ma, bo za późno zadzwoniłas. Kurcze, straszne to jest z przedszkolaki i zlobkami. Uważam, ze miejsce powinno byc dla każdego dziecka. My teraz prywatnie puszczamy i kupa kasy na to idzie, ale nie wyobrażam sobie juz córki samej ze starymi w domu. Duuuużo jej złobek daje.

To nam z przedszkolem się udało i młody dostał się do państwowego, nie wiem co by było jakby się nie dostał, bo ceny prywatnych to jakaś masakra. Do żłobka też chodził państwowego, ale na miejsce czekaliśmy jakieś 1,5 roku...

ja też biorę duphaston 2x1 tabl, lekarz powiedział, że trzeba będzie brać tak do ok 22 tc.

a torbielki też miałam, ale kilku lekarzy powiedziało, żeby się tym nie przejmować, że powinny się same wchłonąć i tak też się stało. Przed zajściem w ciążę też jakoś byłam na usg żeby skontrolować jeden jajnik i się okazało, że torbiel się wchłonęła a prawdopodobnie pojawiła się na drugim jajniku. Gin powiedziała, że to albo torbiel albo pęcherzyk owulacyjny i się okazało później, że to drugie i z tejh oto owulacji wyszła nam dzidzia :-)

Dziewczyny, a tak z innej beczki - w piątek miałam wizytę u gin z usg i powiedziała mi, że następne usg muszę się udać do ośrodka, który się zajmuje specjalistycznymi badaniami usg zależnie od trymestru, mają być 3 takie badania, po jednym na każdy trymestr. Zapisali mnie na to badanie 29 stycznia i będzie to mój zdaje się 12 tydzień. Czy Wy też dostałyście już takie skierowanie, czy takie usg robi Wam wasz(a) gin?

Margo 25
Ja zaczęłam 9 tydzień i nie wiem czy przez ten duphaston czy po prostu tak mam mdli mnie od rana do nocy (trwa to już 3 tydzień) przy czym nie mam na nic ochoty, jedyne co mi smakuje to twarożek z pomidorem. Narobiłaś mi smaka na świeży soczek :) Też tak jak Ty leżę cały czas w łóżeczku bo mój lekarz mi zalecił dużo odpoczynku no i te przeziębienie. O 15 jadę do ginekologa jak wrócę to napiszę co mi powiedział :) Wiesz co zieloną cukinię widziałam ostatnio w Almie :)

reklama
hej dziewczyny ;) ja sie moge wam pochwalic pierwszymi lekkimi mdlosciami hihi wymiotow nie bylo ale mialam kwasna mine po zupie warzywnej hehe nareszcie jakis normalny objaw ciazy

tez mam strasznie duzo prycholcow, na twarzy, dekoldzie, plecach, a wszyscy do okola mi mowia ze mi cera wyladniala lol (widosznie nie widzieli mnie bez makijazu hihi)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry