Dorkazzz - tam gdzie ja prowadzę ciążę to lekarz rowadzący nie robi USG tylko zawsze jest osobna wizyta i te badania sa robione na bardzo dobrym sprzęcie i procedura jest niezależna od tygodnia. Możliwe, że Twój lekarz nie ma na tyle specjalistycznego sprzętu, żeby wykonać te badania "genetyczne", które są bardzo ważne w ocenie rozwoju dziecka i wykluczeniu ewentualnych wad.
Ja jeszcze rodzinie nie powiedziałam. Czekam na serduszko bo nie chcę ich martwić jakby co. Powiedziałam 2 dobrym koleżankom, żeby miec się przed kim wygadać, oczywiście P. wie od początku i ostatnio szefowej, żeby mi dała święty spokój :-)
Mdłości nadal mam paskudne, ale o dziwo już mi nie przeszkadzają w jedzeniu :-)
A co do noszenia starszaka ... niestety noszę. Moje dziecko wykorzystuje fakt, że ma mamusię w weekend i zaśnie po południu tylko bujany na rękach (u babci kładzie się i zasypia sam). Wieczorem zasypia ładnie i grzecznie sam. Niedługo postaram się coś z tym zrobić, ale zobaczymy jak to wyjdzie.
Ja jeszcze rodzinie nie powiedziałam. Czekam na serduszko bo nie chcę ich martwić jakby co. Powiedziałam 2 dobrym koleżankom, żeby miec się przed kim wygadać, oczywiście P. wie od początku i ostatnio szefowej, żeby mi dała święty spokój :-)
Mdłości nadal mam paskudne, ale o dziwo już mi nie przeszkadzają w jedzeniu :-)
A co do noszenia starszaka ... niestety noszę. Moje dziecko wykorzystuje fakt, że ma mamusię w weekend i zaśnie po południu tylko bujany na rękach (u babci kładzie się i zasypia sam). Wieczorem zasypia ładnie i grzecznie sam. Niedługo postaram się coś z tym zrobić, ale zobaczymy jak to wyjdzie.

, bo ruch w ciąży jest na pewno zdrowy (oczywiście jeśli ciąża nie jest zagrożona)