• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

Powodzenia na tych chrzcinach dziewczyny!
My nie wiem kiedy będziemy chrzcili, poprosiłam kuzynkę czy by nie została matką chrzestną i się zgodziła z tym, że oni mieszkają w Niemczech i będzie mały problem bo nie wiem kiedy będą w stanie przyjechać, ledwo przyjechali pare dni temu i jutro wyjeżdżają do Niemiec. Chyba Kubuś na własnych nogach pójdzie na chrzest :)

reklama
Cześć dziewczyny.
U nas dzisiaj spokojny dzień, za to wczoraj Hania mi dokładnie przypomniała, że mam małe dziecko ;).

Madzialanek 8-9 godzin snu ciurkiem:szok:. Ale zazdroszczę. Hania jest na piersi i ze 3 razy w tygodniu pośpi max 5 godzin bez przerwy. Ze 3 razy musiałam dopajać na wieczór butlą, to po tej butli 6 godzin spała, więc też bez szału. W ogóle u nas to przestawione jest wszystko. Kładziemy się 23-24 a wstajemy 11-12, jak się mama wyśpi :P. To chyba niezbyt dobrze...

Jagoda ja bym nie podziurkowała uszu, zwłaszcza po dzisiejszym pobieraniu krwi z żyły :no:. Masakra jakaś to była. Wyłam bardziej niż malutka.

W ogóle to zmieniłam lekarza. Hani hemoglobina spadała coraz bardziej, a babka kazała odstawić leki i podawać soczki dla dzieci 4 miesięcznych:wściekła/y:. Nowy lekarz w pierwszej kolejności kazał zrobić badanie poziomu żelaza, żeby działać coś dalej. No i na USG serduszka nadal były niepodomykane sprawy. Niby jeszcze ma prawo tak być. Kontrola za rok.
No i Hania waży już 5000 gram i jest długaśna, wychodzi poza normy siatek :P. Jak mi się wyciągnie w koszu mojżesza to zostaje ze 2 cm więc kosz jest na wylocie, a tak mi było z nim wygodnie.

Ja dopajam tak ze 2, max 3 razy w tygodniu, jak mi mocno uleje, albo ma dzień żarłoka i nie wystarczam. Chciałabym mieć trochę wiecej pokarmu, bo często mała musi się napracować pod koniec żeby leciało. A ja chciałabym móc jeszcze coś odciągnąć i zamrozić na wszelki wypadek. No ale nie mam co.

Starałyście się już o becikowe? Nasza poplątana sytuacja jak zwykle nie mieści się w standardowe formularze i cholera wie co tam mamy przedstawić :/. Wszędzie ten sam problem...

Kapciusia dobrze, że zmieniłaś lekarza, niestety dzisiaj człowiek sam musi się tak troszkę orientować w zdrowiu, żeby przynajmniej wiedzieć, że coś jest nie tak i trzeba szukać innego lekarza a tak nie powinno być. Co oni na tych studiach robili? Ja się o becikowe nie starałam jeszcze, mąż najpierw musi do USC iść po zaświadczenie a jakoś mu nie po drodze.

kupciusia nie strasz bo ja jutro z mala na badanie krwi ide, co do kolczykow to jeszcze poczekam

i chyba tez zmienie lekarza, bo dzwonilam dzisija do mojej i ona dalej sie przy mleku upiera, a mala znowu 2 dni cyrki wyprawia i najlepsze jest ze tylko od godziny 10 do 17 jest krzyk prz butli a wieczorem w nocy i rano jest ok. nie wiem o co chodzi. zobacze co na tej morfologii wyjdzie i zmieniam lekarza, bo place 70zl za wizyte a mala dalej cierpi:eek:

Czesc

maly zasnal wiec mam chwilke by cos napisac i zjesc kolacje bo strasznie glodna jestem!

Maciejkaa Ewelinka rowniez zycze udanych chrzcin :-D

Madzialenak my chrzcimy 21 grudnia :-)

Jagoda trzymam kciuki za morfologie i ortopede! A ktora to wizyta? Bo my w piatek mamy 2ga ;-) no i co z zajadami?

Kupciusia my juz we wrzesniu dostalismy becikowe :-D a z czym masz problem?

Taka j zaswiadczenia dla meza ze skarbowki mozesz sama zalatwic i odebrac za pomoca jego upowaznienia! No i sama przy okazji zalatwisz dla siebie :-P
bo nie rozumiem czy sie pomylilas i napisalas USC z ktorego trzeba odebrac jakies zaswiadczenie... Czy mialas na mysli USC i akt urodzenia dziecka... Heh

Ostatnia edycja:
witam
ja wlaśnie wczoraj złozyłam wniosek na becikowe dołączyłam pit 11 mój i męża za 2011 bo oni mają jakies dziwne okresy rozliczeniowe do końca pażdziernika za 2011, akt urodzenia, zaświadczenia z pracy że są odprowadzane składki zdrowotne też za 2011, zaswiadczenie od lekarza, oraz zaswiadczenie o posiadaniu lub nie gospodarstwa rolnego.
ja dziś zostawiam 1 raz Lene na dłużej już od wczoraj ściągałam mleko , ale tez to nie są jakieś zatrwarzjące ilości
Pozdrawiam

hej. my po badaniach krwi. moje maleństwo takie dzielne tylko troszeczke poplakala a 2 fiolki krwi pobrali. nawet dostala naklejke dzielnego pacjenta:) mame tez pokluli zobacze jak tam moje wyniki:-)

a do ortopedy na 14 mamy.

ja becikowe tez zlozylam i tych papierow zalatwiania wiecej niz to warte. teraz czekam na przelew:-):-)

milego!

Madziasek oczywiście pomyliłam się :D Nawet się nie zorientowałam :) Oczywiście chodziło mi o zaświadczenie ze skarbówki czyli US bez C na końcu ;) To mi babka nie powiedziała o tym w skarbówce, że mogę za niego za upoważnieniem :( No i teraz będę musiała brać drugi raz takie zaświadczenie tym razem za 2012 rok bo już do końca października nie zdążę tego załatwić ale to w sumie nie ma znaczenia.

Jagoda super, że malutka taka dzielna była, teraz trzymam kciuki za wyniki, daj znać jak u ortopedy.

u ortopedy w porzadku. bioderka juz dobrze wykształcone:) tylko Milka za duzo wrazen dzisija miala i poplakiwala. a to badanie nawet minute nie trwalo:-D:szok:. oczywiscie wszytskie dzieci salwe placzu za nia, a ona wszytskim jezor pokazuje:-D:-D a teraz dopiero widze jak ona urosla jak zobaczylam te maluszki na pierwszej wizycie a Milka taki kabanik 5- kilowy:-):-):rofl2: teraz jest na spacerku z ciacia bo nie pospala za bardzo dzisiaj i marudzi a mama wcina obiadek. wyniki po pracy mezowy odbierze, ciekawe co z nich wyniknie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry