reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Samaola, nie zmieniaj suwaczka, bo i tak będą ci liczyć wszędzie ciążę od om. tzw metoda Neagelego. Usg będzie tylko informacyjnie zmieniać termin porodu, a i tak najważniejsze będzie ostatnie usg....:-) Ale mi smaka na jakieś kiszonki narobiłyście.... chyba mam paprykę w occie jak zamiennik....

reklama
a ja z octu nie moge nic, mam jakis octowstret:no: i ostrego tez, bo zgage mam po ostrym, a ja zawsze ostro lubilam

Witam z rana z inką;-)
Chrobek, jeśli nie masz przypisanego progesteronu, tzn, że go nie potrzebujesz! Ja równiez łykam tylko kwas foliowy:tak:

Damagi witaj!
Co do paznokci to ja mam żel i nie zamierzam rezygnować;-) a na lato jeszcze sobie na stopy strzelę, a co!

O własnie, ja nie robilam poprzednio 3d, więc mam pytanie kiedy najlepiej je zrobić??

Agniś, ale masz zakręcona koleżankę, haha:-D

Ewcik, synuś 60 cm miał:szok: duży chlopak!

Madziorek super, że jest serduszko!
a dzisiaj będziemy się z tego samego powodu cieszyć u Samaola:tak:

IzaVarsowie, no to proszę, nie tak źle w tej naszej Polsce:cool2:no przynajmniej pod tym względem...

Usg ustala wiek dzidzioliny na podstawie jej wielkości:tak:

Samaola, u mnie też ciąza młodsz o tydzień niż by to według OM wyszlo... i na razie tez suwaczka nie zmieniam... moze się wyrówna...:cool2:

...jak ten odkurzacz co mi się włączył sie nie wyłączy to będzie mnie łatwiej przeskoczyc niz obejść...no ciągle bym cos podjadała:sorry2:

Jejku! Ale śpiąca jestem. Dzisiaj do pracy nie idę, wiec wracam zaraz do łózeczka :-)

Z sokiem z kiszonych wczoraj przesadzilam - chyba za dużo soli. - i mnie pragnienie przez pól nocy meczylo :baffled: Teraz juz wiem, ze jedna szklaneczkę i koniec.

co do pazurow. Ja mam naturalne i bardzo lubie jak jest na nich jakis kolorek. Ostatnio Odkryłam przepiękne połączenie różu z seledynowymi różu z grafitem. A skoro w ciaży sa mocne i rosną długie, to nie zamierzam rezygnować z malowania. Po porodzie i tak trzeba bedzie na kilka miesięcy obciąć zupełnie, to wtedy odstawie lakiery.

IzaV to jesteś kolejna osoba zza granicy, która chwali polski system opieki zdrowotnej nad ciezarnymi. Czyli chociaż pod tym względem w Polsce lepiej :-D:-D

Witam,

W końcu wracam do świata żywych i mam siłę Was nadrobić trochę :) mdłości i wymioty trzymały mnie 10 dni i na dzień dzisiejszy jestem 2,5kg lżejsza. Od wczoraj rano żadnych wymiotów, lekkie mdłości 1 czy 2 razy, a dziś juz totalny spokój. Oczywiście ja się już martwię, że coś jest nie tak ;/ mąż mnie uspokaja i mówi że wszystko będzie dobrze, ale ja tam wiem swoje i do wizyty bede się martwiła ;( wizyta w czwartek rano i wszystko się okaże.

Witam nowe mamusie! Gratulacje :)

Gratuluje bijących serduszek!

Rozmawiałyście o teściowych. Ja mam swoja "za płotem" więc jest u nas często. Na poczatku jak się wprowadziliśmy do domu, to miałam dość jej wizyt, była codziennie. A ja byłam wtedy w ciąży z synkiem+nowy dom i cały czas coś do zrobienia. Dodatkowo w każda sobotę i niedziele była u nas zaraz po śniadaniu na kawie. Jak się urodził synek też przychodziła codziennie, a najbardziej wkurzało mnie jak synek spał w wózku a ona głowe wsadzała do wózka (nie wiem po co?). A że synek z tych co spał w ciągu CAŁEJ doby po 8h, to dla mnie kazda jego 10-15min. drzemka była zbawieniem. a jako noworodek potrafił w ciagu dnia spać tylko 10min. Ale jest tez druga strona medalu-kiedy tylko chcemy gdzieś wyjść ze znajomymi czy na zakupy zawsze z nim zostawała bez problemu. Teraz sie już do tego przyzwyczaiłam, a najważniejsze jest to że mąz jest zawsze po mojej stronie (choć nie od poczatku tak było ;)

Aktywność w ciąży teraz ogranicza się do opieki nad bardzo ruchliwym synkiem, no a ja mam nakaz leżenia ze względu na krwiaka, choć mam nadzieje, że w czwartek po krwiaku nie bedzie już ani śladu.

przesądy co do płci...ja miałam pierwsze ph 5,0 i dopiero na miesiąc przed porodem wynosiło 6,0 więc u mnie sie nie sprawdziło. ale wiem, że są różne np. "wróżenie z obrączki" ;) ja nigdy w takie rzeczy nie wierzyłam ;p

Loleczka - pamiętaj z tym żelem, że do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci ;) ale to jeszcze duzo czasu do sierpnia

aha - no i nie wiem czy ominęłam temat wózków czy go nie było ale mam pytanie do mam, które maja już dość małe dzieciaczki. u mnie jak wszystko będzie teraz OK, to synek będzie miał 2 latka jak się urodzi drugie dziecię i zartanawiam się nad spacerkami. czy jest sens kupować wózek podwójny?

cwietka- no właśnie rozmawiałam z koleżanką położną, na temat tych badań i rozjaśniła mi sprawę tak, ze lekarz do którego chodzę robi mi usg za każdym razem i mierzy serduszko i jeszcze jakieś inne wymiary (ale to były trudne nazwy:p) i jeśli wszystko jest w normie i dobrze to on na żadne więcej badania mnie nie pośle, tylko wszystko będzie robił u siebie. No więc się uspokoiłam, bo ona właśnie z tym lekarzem pracuje w szpitalu i sama też do niego chodzi, pewnie dlatego nic nie wspomniał o tych badań bo wszystko było dobrze. Także zostaje mi ufać mojemu lekarzowi, ostatnio w poczekalni spotkałam dziewczynę, która wyprowadziła się z mojego miasta, a teraz dojeżdża do tego lekarza 80km bo mówi że warto :D

a co do paznokci to ja też miałam żele, a teraz normalnie maluje tylko staram sie nie wdychać zmywacza czy lakieru jakoś specjalnie, wczoraj nakładałam mamie farbę na włosy ale zapach mnie tak odrzucał, ze nie mogłam wytrzymać, na szczęście miałam w domu maseczkę lekarską, założyłam i dokończyłam sprawę :p

hejka
loleczka ja też mam żele :)ale chyba potem zdejmę żeby paznokietki odpoczęły a swoją drogą do porodu miałam pomalowane stopy i dłonie dzień przed i mój teściu śmiał się że idę do porodu i zamiast się stresować to sobie z paznokietkami robiłam :):):)i w sumiee nic mi nie pwiedzieli dopiero potem gdzieś wyczytałam że nie powinno się mieć .............pewnie ukrwienie na obwodzie sprawdzają na paznokciach więc tym razem będę zmyte :)
ja też bym zjadła iszonych ale mama przyjedzie za tydzień lub 2 a zawsze ona mi swojszczyznę daje więc czekam na nie grzecznie :)
ja mam też wg Usg 4-5 dni młodszą ciążę ale liczę wg om jak i w pierwszej :)

Ktr - to zależy, czy jeździsz na długie spacery, czy nie i czy starszak jest grzeczny i chodzi z mamą, czy woli uciekać ;-). W sierpniu Twój synek będzie już pięknie sobie na nóżkach radził. Jest jeszcze taki podnóżek/podstawka, na której starsze dziecko może stanąć. No i zawsze można młodszaka w chustę zapakować, a starszaka do sacerówki i jechać.

A tak na wyjścia do kina, to ja mam siostrę :-) Mieszka w sąsiadnim bloku i jeśli akurat nie ma jakiś egzaminów, czy kół, to chętnie wpada. Maluszka bym z nią nie zostawiła, ale z 1,5 roczniakiem sobie już fajnie radziła. Zwłaszcza, że pieluch zmieniać już nie musiała. Jak dla mnie to fajniejsza opcja, niż mama, czy teściowa za ścianą :-D

Mąż mnie z łózka na śniadanie wygonił, więc nici z dosypiania nocki. No ale miał rację, kupa rzeczy do zrobienia nade mną wisi. Trzeba by posprzątać, chleb i drożdżówki upiec, a czas tylko do 15.30, bo potem po Córencję trza jechać.

Ostatnia edycja:
reklama
ktr nie martw się, że mdłości i wymioty ustąpiły! :-) Mnie też trzymało kilka dni, ostatnie dwa dni był spokój w miarę, tylko lekkie mdłości. Ja się wczoraj ważyłam i straciłam 2 kg :-) Trzymam kciuki za wizytę i żeby krwiaczka już nie było!

cwietka miałaś po prostu kaca po tym soku hihi :-)

Co do poznokci, mam naturalne i też maluję :-) Z farbą do włosów się jeszcze wstrzymuję, bo odrosty nie są jeszcze tragiczne :-) A i samej mi się nie chce robić :-p

Do góry