reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

pandora i od teraz zero stresuuu dziewczyno!! czas cieszyć się z ciąży :)

IzaV ale macie tam bez szału.. walka o każdą wizytę, porażka jakaś.

a u mnie piersi jakoś bardzo się nie powiększyły, zrobiły się pełniejsze ale "bombowców" jeszcze nie mam :-p

reklama
Hej dziewczyny:-)

Właśnie do pracy dotarlam, kwitnę tu aż do 21:wściekła/y:
A w ogóle wstałam dziś o 10:30 a o 11 już znowu chcialo mi się spać, masakra ja bym tylko spała, spała i spała (ale w dzień, bo w nocy nie mogę)

Domagi - witaj. Co do pustki u lekarza - też tak miałam, dlatego w kalendarzu pod terminem wizyty robiłam sobie listę pytań, które mi do głowy przychodziły, potem otwierałam i czytałam ;-)

ktr - moim zdaniem na wózek podwójny szkoda kasy, kup doczepianą podstawkę dla starszaka, albo zrób jak Cwietka radzi.

Iza - współczuję wizyty, mam nadzieję, że kolejna będzie lepsza

Pandora - gratuluję wizyty

co do tygodni ciązy - jak OM może się mylić to należy spojrzeć na termin z USG genetycznego. Do tego czasu może się różnie dziać, po tym czasie jedne dzieci rosna wolniej inne szybciej, ale właśnie w okresie 11-12 tc czyli na USG genetycznym jest najbardziej zbliżona wielkość dziecka do daty wynikającej z owulacji. Jeżeli ktoś przypuszcza, że do zapłodnienia doszło później to powinien z tej daty korzystać i upierać się, żeby lekarze też :-) To jest bardzo ważne ponieważ w niektórych szpitalach już 7 dni po terminie OM chcą wywoływać poród a może się okazać, że to nawet jeszcze nie jest termin.

a ja nie mam mięsowstrętu :-) Mięso z ogórkami kiszonymi mogłabym jeść non-stop. Mimo ochydnych mdłości. Za to kawę piję już jak lekarstwo bo mnie okropnie mdli przy niej, ale bez niej jestem zombie. Poza tym chyba brakuje mi cukru, bo wczoraj się skusiłam na pączka i od razu minęły mi zawroty głowy i poczułam się znacznie lepiej ...

ja niestety mam prawiewszystkowstręt- ani mięso,ani owoce,ani warzywa nic po prostu nic mi nie podchodzi wręcz mam odruch wymiotny- jedyne co mogę jeść to biały i żółty ser:tak: no wczoraj pierwszy raz- chyba z wrażenia po wizycie zjadłam kanapkę z szynką... Oby szybko to minęło bo w pierwszej ciąży w ten sposób szybko nabawiłam się anemii:wściekła/y:

dziewczyny czy można na tym etapie ciąży brać rutinoscorbin? w pierwszej ciąży brałam ale to było po 12 tc

Ja też wybrzydzam choć wczoraj nawet miałam lepszy dzień :) ale czuję teraz, że znów jakaś mdłość mnie dopada...

Właśnie odczytałam na zwolnieniu lekarskim kod, który poinformuje mojego pracodawcę o ciąży....o nie....to już wszyscy się dowiedzą!

Margo staraj się edytować posty, bo inaczej będziemy mieć post pod postem tej samej osoby i zrobi się burdel :)
a wagą się nie przejmuj, jak się nie ma apetytu to trudno, później nabierzesz masy

Co do jedzenia to ja ciągle głodna jestem;( A bardzo walczę z tym, bo na stresy tyje niemiłosiernie i tak od lipca przybrałam 10 kg i czuję sie mega brzydalem;p staram sie jesc w ciazy zdowo co by niewygladać jak tłucznik jak bede rodzic, a juz nie wiele mi brakuje, zwlaszcza ze mam ogromne cycki (f- przed ciaza), to juz w ogole sie potezna wydaje;p

reklama
Do góry