reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Margo - chyba jednak w Chinach lepiej, niż we Francji. Tam kobieta może mieć tylko 1 dziecko, więc się na nią chucha i dmucha. W poprzedniej ciąży miałam zajęcia z Chiczykami i cała grupa na mój brzuch patrzyła, jak na świętość i nie mogli uwierzyć, że ja chodzę do pracy w 7 miesiącu :-D Jedna studentka mi czerwone daktyle i wodorosty przynosiła, bo to się powinno w ciąży jeść :-D

Ja jednak padła. Dopiero mnie głód Małżona obudził :-D Biedaczek nie wiedział, jak obiad zrobić, więc mnie ściągnął na dół. Sprzątanie odeszło w niepamięć, ale chlebek musze zrobić jednak, bo pieczywa na wieczór nie mamy.

reklama
ja tam się cieszę, że nie mam wilczego apetytu i najadam się do syta połową porcji jaką zjadłabym kiedyś. dziwne to to trochę, ale mi tam odpowiada :) dzięki temu mam nadzieję, że waga na koniec nie będzie jakaś przerażająca, pod warunkiem, że później się to nie zmieni.

Pandora- gratulacje.

A ja muszę pochwalić mojego męża. Od kiedy jestem w ciąży jest taki przekochany jak nigdy. Każa mi tylko wychodzić na spacery długie i spać. Gotuje, robi zakupy i pierze. Ja mam tylko utrzymywać porządek. Aż mi głupio bo nigdy nie bylam tak rozpieszczana. Teraz jem pyszna zupke krem z marchewki bo zdrowa dla dzidziusia.

Cwietka napisałam o chinskim szpitalu, bo kiedyś miałam z nim pewne doświadczenia. I predzej sama z siebie bym ginekologa zrobila niz poszła do tamtejszego. Chodzi mi może nie o kwalifikacje tamtejszych lekarzy, ale o warunki jakie panują w szpitalach. Są one niewyobrażalne dla nas europejczyków. Choć są prywatne placówki dla VIPow gdzie warunki o duuuuużo wyprzedzają nasze :)

Madziorrek myślę, że krem marchewkowy to jest to, na co mam dziś ochotę :) Póki co lekka mdłość, którą zajadam standardowo corn flkes'ami

Kasia_B- dzięki za pomysł z tym zapisywaniem chyba rzeczywiscie tak będę robić, bo jak już zobaczyłam na usg serduszko to nic nie było ważne, byłam taka szczęśliwa, że wszystkie pytania mi uciekły....

Co do apetytu to ja też nic prawie nie mogę zjeść, mam taaakie mdłości że szok, dzisiaj na obiad 3 biszkopty z jogurtem ale i tak nie wiem czy nie zwrócę... :/

Mam dzisiaj dziwne bóle w okolicy pępka, taki nagły, krótki, co jakiś czas, dziwne to uczucie ale może po prostu znów się wszystko rozciąga....

Damagi tez miałam ostatno takie bóle jak by bolal m nie pepek od srodka. Mysle, ze to nic groznego. A co do kremu z mrchewki jak rzadko miewam mdłości to on "mnie zalatwil";p

No to dobrze, że nie jestem odosobniona z tym bólem. Własnie tak patrzę na mój suwaczek, na którym pisze że maluszek powinien mieć ok 5cm wzrostu, a z mojego wczorajszego zdjecia usg wynika że ma 3,5cm, ale lekarz mówi ze ciąża jest młodsza niz wynikałoby z wyliczeń miesiaczkowych, przy pcos cieżko stwierdzic kiedy naprawdę była owulacja (zresztą często przez kilka miesięcy w ogóle jej nie było).
Nie wiem jak zmienić suwaczek żeby wskazywał poprawnie?
na razie sobie odejmuje te kilka dni i już :)

Damagi - zamiast daty ostatniej miesiączki wpisz do suwaczka date po dodaniu tych kilku dni i już :-)

ja tak właśnie zrobię jak (o ile) na jutrzejszym USG znajdzie sie zarodek w końcu ...

Kasiu jest napewno, głeboko w to wierze!!!!!!!! Jestem daleka od tego typu muzyki, ale ta piosenka tak strasznie mnie wzrusza. Cały czas jej słucham "Moje pierwsze godziny" Arki Noego. Ryczeć sie chce potwornie;p

reklama
No myślę że teraz jest bardziej realnie :)
Dodałam sobie jeszcze suwaczek ślubny, a co! :D
Kasia- będzie dobrze, musi być!

Do góry