reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Samaola - bardzo mi przykro :-(

Iza - faktycznie, nieciekawa jest opieka medyczna we Francji z tego co piszesz...Ale nie nakręcaj się, że coś musi być nie tak, bo na pewno z maluchem wszystko dobrze!:tak:

Ja wczoraj miałam koszmarny dzień, moje mdłości osiągnęły apogeum, wymiotowałam 3 razy, mimo że prawie nic przez cały dzień nie jadłam:baffled:
I z tych mdłości i choroby mam już -1 kg, jutro wizyta u gina, a że on jest trochę starej daty to nie będzie się cieszył, że ja chudnę zamiast tyć :-D

A co do wyglądu, to u mnie wizualnie jest jeszcze w miarę ok, ale w ciuchach już mi ciasno :wściekła/y: Chyba będę się musiała w jakieś spodnie zaopatrzyć....

reklama
hello

ja przed chwilą wróciłam z pracy i się poryczałam z bezsilności.. po pierwsze pogoda tragiczna, raz prawie w poślizg wpadłam mimo, że jechałam 20-30 na godzinę.. potwornie boję się teraz jeździć autem i to mnie dobija.. dwa, że w pracy kazali mi dźwigać dzisiaj, od wczoraj boli mnie tak dziwnie podbrzusze, wczoraj wzięłam no spę i dziś pewno też wezmę, bo nie wiem już, co robić.. w pracy nie wiedzą, bo chcę powiedzieć dopiero po usg 22.01. Mam już dość normalnie, dzisiaj się psychicznie rozłożyłam ;(;(;( do tego miałam dziś koszmarny sen, ze byłam w toalecie, zaczęły ze mnie skrzepy lecieć i poroniłam bliźniaki do muszli klozetowej.. obudziłam się zlana potem i nie wiedziałam już, co jest prawda, a co snem..

samaola strasznie mi przykro
[*]

Samaola- przykro mi... ale trzeba wierzyc do końca!

Ewcik- nie martw się mówi się, ze sny zwykle mają znaczenie odwrotne, wiec w Twoim przypadku na pewno też tak jest!

Iza- współczuje bo to zapewne nieciekawe uczucie jak się nie wie co się dzieje, ale postaraj sie nie rozmyślać i być optymistycznie nastawiona, na pewno tak będzie lepiej dla maleństwa! Jesteś silna że znosisz tą niepewność, więc Twoje maleństwo też na pewno jest silne i zdrowo sobie rośnie :)

mejdia - witamy serdecznie :) cóż, nie ja jedna tak byłam wymęczona wymiotami, więcej nas tu ;) a jak wiadomo w qpie raźniej :D co sie dzieje że plamisz? jakiś krwiak?

samaola - trzymaj się kochana!

cwietka - ja też tak mam, że już spodnie powoli cisną, ale jak rozepnę guzik to jest lepiej :p

Ewcik - hormony szaleja i może od tego taki nastrój masz... odpocznij wieczorem troszkę i zastanów się czy w pracy jednak nie powiedzieć wczesniej...

Samaola już coś poprzestawiałam więc może teraz się uda!

Dziewczyny, tyle napisałyście od mojej ostatniej popołudniowej wizyty, że już nie wiem do czego się odnieść ;)
W każdym razie ja nie wiem czy się mieszczę w ciuchy bo ostatnio chodzę w getrach i tunikach. Jednak wczoraj zauważyłam u siebie, że podbrzusze mam twardsze i jakieś takie opuchnięte. Nie widać tego na oko, ale jak się dotyka to czuć różnicę.

Ja też zauważyłam już niewielkie powiększenie w dole brzucha :-) mieszcze się już tylko w jedne dzinsy. Będę musiała pomału kupić sobie jakieś ciążowe ciuchy a także w dłuższe swetry i bluzki i w getry ;-) przytyłam już 1kg ..

reklama
Samaola, bardzo współczuję i jednak mam cichą nadzieję że coś się jeszcze zmieni na dobre...Ewcik, zwolnić cię nie mogą, ale jeżeili jesteś zatrudniona, na czas określony lub okres próbny to podpiszą z tobą umowę do dnia porodu, zus będzie ci później płacił macoerzyński, problem jest później wychowawczym bo nie masz pracodawcy który cię skieruje... o ile chcesz na wychowawczy iść....:-)Witam nowe forumowiczki. Jeżeli chodzi o ciuchy , to ja jeszcze w spodnie z przed wchodzę, ale odrobinę mi ciasno, biust też ciężki i ze dwa rozmiary do przodu, łe!, okropne, ciuchy też już jakbym za dużo sobie pojadła, a wierzcie że bardzo się pilnuję, i z przerażeniem patrzę na każde nowe 10 dkg....., tak jak cwietka, nie jestem ponownie gotowa na zmiany jakie zachodzą w moim organiźmie.... Swoją drogą jak mówię w pracy że jestem w ciąży, to panowie mówią: tak ? nie widać. Oni myślą że kobiecie już na początku brzuch widać.... .IzaV, myślałam że jednak w FR, lepsza opieka niż w Anglii, współczuję, ale wierzę że dasz im wszystkim radę, bo twarda z Ciebie sztuka:-)

Do góry