reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Dzięki za podpowiedź :). Jutro pójdę do apteki i może coś pomoże. Ja już przerobiłam wszystkie chyba smaki z tych po 4 miesiącu. Dzisiaj był groszek i wcinała tak, że nie nadążałam na łyżeczkę nabierać a już paszczałka była rozdziawiona :). Najmniej smakował brokuł i śliwka suszona. Jak dla mnie to dynia z ziemniakami była ohydna, ale Hania wcina nawet jak się krzywi. raz dałam też kaszkę, tej kaszki to by chyba całą paczkę wciągnęła na raz. Puki się nie poprawi z tym trawieniem, to nie chcę jej za bardzo kaszkami zapychać, a śpi ładnie więc nie mam potrzeby.

Kamu Hania w 4 minuty opróżnia słoiczek, a 90 ml mleka schodzi w godzinę :szok:

reklama
Moim zdaniem te słoiczki są za małe a przynajmniej dla mojego bo widzę, że ma niedosyt, dlatego chcę sama mu gotować. Też nie nadążam z nabieraniem :)
Kapciusia jak ładnie śpi to faktycznie możesz zaczekać jeszcze.

jak wy to robicie ze dzieci wam lyzeczka jedza?? moj nie chce wcale, moze mam jakas lyzeczke zla :-(, a w lutym do pracy wracam i bedzie zonk, dzisiaj po kapaniu dalam mu mleka mojego z kleikiem to nie chcial a z cyca zjadl, budzi sie dalej jak noworodek i chociaz on szybko zasypia ale ja juz tak szybko nie, wiem ze w porownaniu do np taka j to ja mam super ale i tak po tylu miesiacach pobudek co 3 godziny juz wysiadam, dzisiaj w nocy wyjezdzam na 2 dni, wreszcie bedzie 1 przespana noc :-)

Czesc,

dziewczyny gratki udanych szczepien i rehabilitacji :-)
Kurcze tak szybko rosna nam dzieciaczki a dni tak szybko plyna ze czasami nie ogarniam co i jak haha

Grinula my teraz powinnismy szczepic 3 dawke 5w1 ale skoro maly tydzien temu przechodzil 3 dniowke a jego nos jest dziwnie zapchany i czasami mu cos furczy to poczekam jeszcze szczegolnie ze na pneumokoki 2 dawke tez powinnismy przyjac!

Kupciusia polecam biogaia i bobotic, a do warzyw odrobine oleju bo nie zawsze jest dodawany do sloiczkow, to tez pomaga wyproznianiu. U nas jabluszko dobrze sie sprawdza :-)

Ewelinka Mikolaj zalapal jedzenie lyzeczka od razu, a probowalas dawac malemu ja do zabawy, by sam zakumal co i jak??? A lyzeczki mam z rossmanna :-D

Hej !
Taka j., nie próbowałam banana ale może dzisiaj mu podam :)
Mój za to całego słoika nie zje.. przynajmniej na razie się nie udało.. a to może dlatego, że wszystko w koło go interesuje zamiast się skupić na jedzeniu.. macha rękami, wkłada ręce do buzi, a czasami zaczyna gadać i jedzenie jest wszędzie :baffled: ale buźkę otwiera żeby mu dawać..

Ja kupiłam na allegro łyżeczkę silikonową, a powiem szczerze, że najlepiej sprawdza mi się plastikowa, zwykła którą dostaliśmy w paczce z hipp.

Ja jeszcze w łóżku ale trzeba się zabierać za ogarnięcie mieszkania..

Wczoraj załatwiłam prezenciki na dzień babci i dziadka :) zamówiłam foto kubki ze zdjęciem Kubusia i magnes na lodówkę też z jego buźką ;) a wy macie już coś wybrane ?

reklama
Basia też planuję zdjęcie z pociechami zrobić i w ramkę dać i tak dam jako prezent. Mój też ciągle się rusza, macha rękami, nogami, wkłada ręce do buzi, ogólnie to spokojnie nie posiedzi ani 5 sekund ale i tak zjada cały słoik i wiem, że zjadłby więcej bo wcale mu się nie podoba, że się słoik kończy.

Za to mam problem ze spaniem w dzień, w nocy wiadomo budzi się i 2 razy w nocy muszę z nim wyjść na godzinę do salonu i potem wracamy do spania ale teraz od wczoraj w dzień nie chce spać, dzisiaj jest godzina jaka jest i od rana jak wstał spał 30 minut i to dlatego, żeby był na spacerze w wózku a tak to zasnął nie chce za nic a potem zmierzły jest tak, że żyć się nie da. Na okrągło wrzeszczy, no bo śpiący bo gdzie to takie dziecko śpi po 8-9 godzin na dobę, przecież to zdecydowanie za mało ale spać nie pójdzie i koniec.

Do góry