kamu u mnie teoria z Twojej książki się nie sprawdza... Kacper ładnie śpi w dzień, ale za to w nocy jest pobudka mniej więcej co 2 godziny (albo częściej) na cyca albo tylko przewrócenie na bok, przy czym nawet oczu nie otworzy.
Aurelia nie przejmuj się, że mieli tak języczkiem to normalne, bo dzieciątko musi się nauczyć jeść z łyżeczki, bo do tej pory tylko ssało. Przy wprowadzaniu zupek na początku nie chodzi o to żeby dziecko sobie pojadło tylko żeby poznało nowy smak.
Ja też dopiero zaczynam przygodę z zupkami i innymi daniami, na początku dawałam 1/3 słoiczka przez 3 dni (to była marchewka i marchewka z ziemniaczkami), a dziś pierwszy raz podałam 1/2 słoiczka - ziemniaki ze szpinakiem i o dziwo zjadł wszystko, chociaż jak posmakowałam tego to nie chciała bym tego jeść

U mnie Kacper już ładnie je z łyżeczki, już ponad miesiąc je wieczorem kaszkę z glutenem właśnie łyżeczką i powoli się nauczył chociaż początki bywały trudne
Aga u mnie też dziś biało i też mam ochotę na jakiś krótki spacer.
No właśnie jak ubieracie maluchy, żeby nie przegrzać? Jak wychodzę na spacer to cały czas się zastanawiam czy Kacprowi ciepło czy zimno......