reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witajcie, u mnie slonko i kolo 0, mala idzie teraz na drzemke, jak wstanie, ruszamy sie przewietrzyc. Przestawilam ja, zeby nie spala na spacerze, tylko w domu i zalozylam jej spacerowke na stelaz. Teraz zwykla parasolka ciezko sie jedzie przez ten snieg- ciape, a pompowane kolka lepiej sobie radza.

Basia nie przejmuj sie lekarka, glupia baba.

reklama
Cześć Dziewczyny:-)

Co do lekarzy - ostatnio ciężko znaleźć lekarza, który wydaje się pracować z powołania, a nie tylko dla kasy :(

U nas też piękny dzień, Wojtuś ma drzemkę, jak się obudzi to zje i idziemy na spacerek:-)

A wiadomość dnia: mamy miejsce w żłobku:-D Ja za dwa tygodnie wracam do pracy, więc w następnym tygodniu jeszcze będę mogła z nim tam jeździć :-)

Kulka Przytulka super, że tak szybko znalazło się miejsce w żłobku. Mam nadzieję, że Twój synuś nie będzie za bardzo w nim płakał. Na pewno będzie Ci na poczatku ciężko na serduszku go zostawiać no ale cóż każdą z nas to czeka:-(

KulkaPrzytulka ike teraz w ogole kosztuje zlobek? Ja mialam macierzynski do polowy lutego, ale stwierdzilam, ze zostane jeszcze w domu. Porozmawialam w pracy i mam urlop rodzicielski do konca kwietnia plus miesiac zaleglego urlopu. A potem nianka. Nie mam nawet pojecia jakide sa ceny, ale teraz bede dostawac chyba 60% poborow, to wole zostac niz dac niani.
Basia, Madzialenak ja tez nie karmilam, nie ma sie co przejmowac. Na pewno gdybysmy mogły, to nie ma nic lepszego...coz wyzej d... nie podskoczysz. A lekarze to swoja droga...
Moja corka znowu wyrosla mi z kombinezonu. Siet, trzeci raz bede kupowala.

Madzialenak, gratuluje 5 miesięcy !! :-)

Kulka, super, że udało wam się dostać miejsce w żłobku !! :-)

Patrycial, trzeci kombinezon?? no nieźle !:-D nasz już ledwo, ledwo.. ale mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc wytrzyma.. tak samo gondola bo Kubuś leży na styk:-p

A co do lekarza to ja nie wiem dlaczego tak z tym karmieniem piersią przesadzają.. ale jak mają uprzedzenia to niech zatrzymają je dla siebie.. Potem się człowiek czuje, jakby swoje dziecko krzywdził ;/

Kubuś pojechał z babcią na spacer, mam godzinkę dla siebie :-)

Witam! Ja karmiłam cyckiem 3 tygodnie, potem już nie mogłam, to co mam się powiesić z tego powodu? Lekarze to idioci, no nie wszyscy ale całkiem sporo! U nas dzisiaj piękna pogoda, a ja nie mam wózka, bo jutro przenoszę się na trochę do rodziców i już wczoraj zawiozłam, szkoda. U nas gondola też już na styk, czekam tej wiosny jak wybawienia. Mały dostał dzisiaj pierwszy raz jagnięcinkę z kaszą jaglaną, smakowało bardzo. A mam pytanko czy kupowałyście może słoiczka bobovity z mąką pszenną, takie do wprowadzania glutenu, u nas nigdzie ich nie ma. Dałam małemu jedną łyżeczkę zwykłej kaszki manny ugotowanej na wodzie do obiadku, to dobrze zrobiłam, czy nie? Pozdrawiam

Patrycjal opłata za żłobek to 10% minimalnego wynagrodzenia + 5zł za dzień wyżywienia. Czyli w 300 zł powinno się zamknąć.

basia, teraz jest wszędzie taka nagonka na karmienie piersią. Mimo tego, że ja karmię, to i tak mnie to wkurza.

My, dobrze zrobiłaś z kaszką manną, że ugotowałaś na wodzie i dodałaś, a co do ilości to ja już sama nie wiem. Ja się trzymam tego, że pół łyżeczki na 100 g posiłku. Ale kiedyś gotowałam pół łyżeczki, a teraz dodaję pół łyżeczki ugotowanej (a to przecież nie tyle samo). Ale Wojtuś już 1,5 miesiąca troszkę tej kaszki dostaje i nic mu się nie dzieje, więc myślę, że jak czasem nawet dostał więcej niż zalecają, to jest i tak ok.

madzialenak gratulacje 5 miesięcy :)

kulkaPrzytulka super, że udało się załatwić żłobek :)

my2013 dobrze zrobiłaś, że ugotowałaś tą kaszę na wodzie. Tak jak napisała kulka pół łyżeczki kaszy manny na 100g posiłku.

patrycjal ładnie Ci Zuzia rośnie jak 3kombinezon będzie miała :)

A my byliśmy na 2 godzinnym spacerze:)
Co do lekarzy to my mamy bardzo fajną lekarkę, niestety od stycznia jej nie ma, bo miała rodzić swoje 4 dzieciątko i teraz jest taka stara, która mam wrażenie, że siedzi tam za kare....
U nas też już gondola jest na styk :)
I niestety Kacprowi jak na razie się nie polepszało po tej śliwce, przed chwilą był znowu straszny płacz przy robieniu kupy, a teraz śpi. Dałam mu jeszcze parę łyżeczek surowego jabłka, a jak wstanie to dam mu świeży soczek jabłkowy i może wtedy coś pomoże. Wiem, że to nie dział tak od razu, ale nie mogę patrzeć jak on tak się siłuje i płacze, zrobiła bym wszystko, żeby mu pomóc od razu...:sad::sad::sad:

reklama
Hej:-)
U nas też słoneczko od rana i 3 godzinny spacer zaliczony.Wracając do domu kupiłam w rossmanie kaszkę z herbatnikami i już miseczka zjedzona chyba posmakowała :-)no i już nie będę rozważać kaszki i gotować coby podać gluten.

ach zawitał do nas katarek:-(czy to ma coś wspólnego z ząbkami?

Madzialenak gratuluję skończonych 5 miesięcy:-)
Patrycjal my też już mamy kombinezon na styk ale troszkę nią potrząsnę i się mieści:-D
Kulkaprzytulka super że dostaliście miejsce w żłobku ale czy nie fajniej by było żebyśmy my dłużej z dziećmi siedziały i patrzyły jak się rozwijają a nie zapomniałam mieszkamy w Polsce:-(

Do góry