reklama

Sierpień 2013

Witam wieczorkiem :)

Aga, ale lekarka ma tupet.. normalnie masakra.. w tym kraju to trzeba mieć za przeproszeniem ryj od ucha do ucha i o wszystko walczyć ;/
Ja niestety jestem za spokojna i za uległa i pewnie też bym się poryczała i tyle z tego.. Mam nadzieję, że Tymcio ma się już lepiej !

Taka j., to faktycznie zalatany dzionek :) ja już o becikowym nie pamiętam ;P dostaliśmy już w październiku.. Teraz czekamy na kasę z rozliczenia PIT bo już dziecko można było rozliczyć także jakaś kaska wpadnie :) A z tymi bankami i kredytami to tak niestety jest.. za to oni to wszystko chcą na już..;/ a spróbuj się z spóźnić z opłatą to od razu odsetki ;/

Madziasek, oj.. współczucia dla męża.. super, że wszystko dobrze się skończyło i nie było to nic poważnego..
My bawimy się podobnie do was :) w "a kuku" ; "idzie rak, nieborak" ; mąż trzyma małego na rękach i gonią mnie po pokoju itd :-D

Byliśmy dzisiaj na kontroli u dermatologa.. skóra wg niej ładnie wygląda :-) Jedynie co to niestety jajko, gluten i ryby wprowadzać mamy dopiero około 1 roku życia.. :-(

reklama
Jeszcze miałam zapytać, jak radzicie sobie z plamami po obiadkach?? najbardziej marchewce ?? ja już szału dostaję.. piorę na 60 stopni.. ostatnio nawet białe dałam na gotowanie + odplamiacz i nic ;/ może ten jelp taki słaby??

Basia to super, ze skora lepiej :) a do roczku szybko zleci ani sie obejrzysz! ja z plamami tez szalu dostaje... ja juz robie tak, ze na noc namaczam w persilu i odplamiaczu i rano przed praniem jeszcze zapieram szybko .. a jak mi umknie jakas plama, to w loveli nie pojdzie niestety.

jednak pojechalismy do lekarza do szpitala, wyczekalismy się 2 h tyle dzieciaków chorych.Mały miał dalej gorączke więc wolałam to sprawdzić i ma małą infekcje gardełko troszkę czerwone i nosek minimalnie zapchany, dostał nurofen forte, nasivin i tantum verde do gardła.
Basia ja ogólnie to potrafię się wykłucić ale dziś byłam zaćmiona i stałam jak wryta jak patrzyłam na to babsko zatkało mnie.
Dobrze że skóra sie poprawia a wytrzyma jeszcze pół roku i będzie jadł następne smakołyki. Ja używam lovele raz dzidziusia zależy co jest na promocji ;-) a na plamy polecam mydełko z rossmana hipoalergiczne dr beckmann za 6 zł, jak narazie u mnie działa super.

taka j niestety nic na to nie poradzimy ale można się wkurw..byle by klienta zwabic a reszta bujaj się sam

tak myślę gdzie czy ja go za lekko nie ubieram, sama nie wiem ;/

Aga a jak go ubierasz? a buczy Ci z niewiadomego powodu? moja buczala ostatnio w aucie bez powodu, a pozniej jak ja wzielam do domu i rozebralam, to cala goraca byla i pewnie z goraca wlasnie buczala.... dobrze, ze pojechalas sprawdzic.

właśnie ostatnio jak wracaliśmy ze spacerku to miał mocno spocony kark i był cały gorący on ogólnie szybko się poci i ostatnio coś się wkurzał w wózku. Ubieram bodziaka z krótkim lub długim rękawem na do bluzeczka bawełniania lub cienki sweterek i kurteczka taki miś i spodnie bez rajtek bo mam takie cieplejsze spodnie i w wózku kocyk na nogi. Chciałam iść aby się nie stresować w weekend.

Witam z kawusia!pobudka o 5 z jednym cycaniem o 1 :-DAurelia my z Mikusiem gramy w lapki, uczymy sie kulania, pacania czy drapania, glaskania i kosi lapki, uczy sie tez zabaw ze stoliczka edukacyjnego z chicco:-DAga zdrowka dla malego!!! moze to trzydniowka? A butelka moj maly tez sie bawi, najlepiej jak jest jeszcze troche pelna!gratki zakupu nowych zabawek :-)

Dzieki dziewczyny, maz czuje sie lepiej!

Aurelia zdrowka dla corki, oby antybiotyk szybko zadzialal :-D

Taka j kiedys pisalas o ciaglym krwawieniu po tabletkach, czy juz wszystko sie uregulowalo? Bo ja krwawie co kilka dni juz 2gi miesiac, wiem ze na opakowaniu jest info o plamieniach itd ale az tyle razy krwawic to chyba jakies nietenteges!!!

Aga tez sie spotkalam z podobna sytuacja i niewazne bylo ze mamy dodatkowe ubzepieczenia, nie ma miejsca i tyle!!! Chore ale nastepnym razem sie nie dam i zrobie tak jak radzi Patrycjal :-)
jak dzisiaj maly???

Basiu trzymam kciuki by plamy na skorze sobie same poszly :tak:
A plamy waniszem polewam i nastepnego dnia mocze, tre i do pralki! Znajoma polecala mydelko o ktorym pisze Aga, a siostra kapsolki persila z odplamiaczem ale ze sklepu niemieckiego najlepiej.

Aga uffff dobrze ze to nic powaznego, u mnie sie czerwona kontrolka zapala ze moze cos z pecherzem moczowym bo juz jedno zapalenie mial miesiac po urodzeniu!!! Zdrowka!!!

reklama
Aurelia ja kiedyś musiałam wszystkie karty, kredyty wszystko totalnie pozamykać i też były z tym problemy. Miałam jakąś kartę, z której nie korzystałam ale była i straszny problem był ją zamknąć, też kilka razy to robiłam aż w końcu napisałam im mało przyjemny list, o mało co im napisałam, żeby sobie ją wsadzili w d....

Basia szkoda z tą rybką troche ale dacie radę, teraz to już szybko zleci, mnie te 8 miesięcy bardzo zleciało. A z plamami sobie po prostu nie radzę niestety :(

Aga dobrze, że pojechaliście sprawdzić, przynajmniej wiadomo co jest i jak leczyć a tak to mogłoby się rozwinąć i leczenie mogłoby być dłuższe.

Madziasek tak dokładnie jak to było to nie pamiętam ale mniej więcej: po 6 tygodniach od porodu poszłam do lekarza, od porodu leciało ze mnie i wstrzeliłam się do lekarza akurat w momencie kiedy miałam lekkie brudzenie tylko i on mi powiedział, że dostanę okres niedługo i dostałam w ten sam dzień, zaczęłam więc brać tabletki i to krwawienie trwało przez cały czas brania pierwszego opakowania, potem przez tą przerwę między tabletkami i jeszcze pare dni kolejnego opakowania i się skończyło i od tego czasu już jest normalnie. Tylko u mnie to było do 3 miesięcy po porodzie i nie wiem czy ze względu na tabletki czy taka jeszcze reakacja organizmu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry