reklama

Sierpień 2013

Witajcie dziewczyny,

U nas weekend w Zawoji udany, mieliśmy super domek, jakby któraś potrzebowała mam namiary, mały buszował na trawie, też nie usiedzi i bardzo smakuje mu trawka haha uwielbia ją drzec ;-) dzisiaj jedziemy do kolezanki co ma bliżniaczki i tam posiedzimy w ogrodzie a maluchy popluskają się w basenie. Tymcio juz zakumał raczkowanie i wszędzie go pełno i uwielnia wstawać. Wczoraj byliśmy u lekarki z tymi plamami i przechodzimy na mleko HA i póki co zero jogurtów itp, dodatkowo ma maść robioną. Pytałam o nietolerancje na gluten to moja lek powiedziała że niekoniecznie muszą być plamy na ciele, występuje też biegunka.Uspokoiła mnie bo mały też jak pełza to jedna reka i noga ale postawa jego jest oki nie wyglądą jakby miał mieć asymetrie.

Jagoda zdrówka dla Was, ja 2 tyg zwalczałam katar dalej cos mu tam charczy ale to chyba już tylko kozuchy ;-) oglądałam filmik na fb pięknie Milenka chodzi

Madziasek oj to pewnie mąż teraz też wymaka specjalnj opieki ;-)
taka j wytrwałości życzę
Venice a czemu reh ? piekna waga Mikieg
Basia jak sie udała imprezka urodzinowa?

reklama
u nas ta asymetria to jest wlasnie czolganie sie jedna reka i noga, a w postawie tez nic nie widac a i tak na rehabilitacje idziemy, w koncu panie w osrodku tez musza miec prace a maly ludzi dzieci wiec nawet jak mu nic nie jest to napewno nie zaszkodzi, byle sie mu podobalo bo jakby plakal to napewno tak chodzic nie bede

Hej dziewczyny !

Widzę temat rehabilitacji, a my właśnie z kontroli wróciliśmy i Kubuś już rehabilitacji nie potrzebuje :-) kontrola tylko w październiku czy już będzie chodzić, chociaż lekarka powiedziała, że normą jest do 16 miesiąca.

Ewelinka, na płacz musisz się raczej przygotować i nie zniechęcaj się !! Kubuś też popłakiwał ale tylko i wyłącznie dlatego, że nie chciał wykonywać w danym momencie tego, co rehabilitantka na nim wymuszała. Nie mam mowy o żadnym bólu ! Byłam zawsze z nim więc widziałam te ćwiczenia. Kobietka mówiła, że mało które dziecko nie płacze.

Aga, super, że wyjazd wam się udał ! ja po woli też nas od jutra zacznę szykować i odkładać ubrania bo my nad morze wyruszamy w poniedziałek :) Urodziny ok, chociaż pokłóciłam się z mężem :wściekła/y: ale już jest ok.. Znajoma miała córeczkę ze skazą białkową na mleku HA i pomagało, małej wszystko przeszło jak ręką odjął w 11 miesiącu. My od razu dostaliśmy Pepti bo lekarz stwierdził, że HA nam nic nie da, za dużo plam i w ogóle.. fakt, faktem córeczka znajomej miała tylko na twarzy. Oby wam pomogło !! Chociaż za tanie to te mleko nie jest..
Z postawą zgodzę się z Ewelinką, bo ja do tej pory pewnie bym nie wiedziała co to asymetria jakby rehabilitant mi nie pokazał jak to sprawdza.. przechylał Kubę na boki i z jednego boku mały ładnie głowę trzymał, a na drugim mu leciała także on asymetrię miał ale już wyćwiczona :) Chociaż jak Twoja lekarka sprawdzała Tymcia to raczej wie co robi :) może to taka początkowa faza raczkowania i robi tak jak mu wygodniej, a z czasem to minie :-)

Venicee, ładna waga i wzrost Mikołaja ! A dlaczego rehabilitacja ??

Taka j., super, że starszy syn nie ma problemów z chodzeniem do dentysty :)

Aga Zawoja super miejsce :P ja za to na Bieszczady mam fajne namiary i Chorwację ...
no my na bebiku ha jestesmy...drogie mleko jak cholera...noi tylko małe opakowania są ;/ bebilon ha ma taki sam skład a droszy nawet o 15zł....ale jak dziecku słuzy ...co zrobię?
w sumie jak patrze na Mikiego spory nie jest...a wczoraj lekarka w proadni neonatologicznej że on spory facet jest... no nie wiem...ważne ze zdrowy po wszystkim co przeszedł... mamy badanie krwi ....a reh..bo Miki nie operuje rączkami jak powinien...prawa ręka źle pracuje -nie ma chwytu pęsetowego .... itd... lewa sporo lepsza... jak bylismy w poradni to nas olali w tym temacie...
u mnie burza bedzie ...

Aga gratuluję takiego pięknego raczkowania, oczy dookoła głowy a to i tak mało nie? :)

Ewelinka jak małemu nie przeszkadzają te wizyty i nawet ma z nich troche radości ze spotkań z dziećmi to pewnie, dlaczego nie.

Basia już w poniedziałek jedziecie nad morze? Ale fajnie!! No super po prostu, nawdychacie się jodu i w ogóle, mam nadzieję, że wypoczniesz, że mąż pomoże i odluzujesz się na wakacjach.

Venicee ja chyba bym chciała burzę bo taka duchota, że nie da się spać. Mam nadzieję, że z tymi rączkami szybko się uporacie, na pewno, dobrze, że wykryto i będziecie w tej kwestii działać bo jak widać co poradnia to na co innego patrzy, ciężko o dobrego lekarza teraz niestety także super, że trafiliście na kogoś kompetentnego. Ja w ogóle tak patrzę czasami na ten Twój suwak i tam się zmniejsza i zmniejsza te czas do wyjazdu, pamiętam jak niedawno pisałam, że zamiast 3 wskoczyła 2 a tutaj już niedługo 1 wskoczy :)

Taka j., u was nie było burzy? w Bytomiu przeszła dwa razy :) ale od razu lepsze powietrze :-) Mam nadzieję, że będzie fajnie nad morzem. Jedziemy z kuzynem i ich 8 miesięcznym synem więc Kuba będzie miał towarzysza :-)

Venicee, a w jakim rejonie Chorwacji masz sprawdzony nocleg?? Mogłabyś napisać tutaj albo na priv ?? Bo my za rok chcemy jechać :-)

Ostatnia edycja:
Ewelinka może Piotruś polubi ćwiczenia i będzie fajnie, mój jak się czołga nie uzywa jednej nogi, ale teraz już większość to raczkuje.
Basia mam nadzieję że mu przejda te plamy i będzie oki, zresztą sama wiesz jak to jest, dziadostwo jedne bleee.Super że sobie jedziecie będzie fajnie, życze miłego pakowania a wiem że z tym to jest rożnie hehe pół domu trzeba zabrać. Z męzami czasami tak bywa, u nas po imprezkach czasami jak jest wypity alko dochodzi do glupich spięc.A gdzie jedziecie nad morze?
Venicee kiedy zaczynacie rehab.?
Taka j oj tak oczy trzeba mieć wszedzie a jak u Was ze żłobkiem dostał się Kubuś?

hej
co do reh. mamy namiar oczywiscie prv..no bo jakzeby inaczej...mamy dzwonic i czekać ..jutro tyrkniemy....w sumie ja cały czas obserwowałam jego rączki ,przez to zasrane niedotlenienie Miki to ma.... ;/ zwróciła na to uwage neurolog a nie rehabilitanci ... ehhh
Takaj no czas leci ..2,5 mca do wyjazdu... jeszcze nie czuje klimatu tego... ale jak juz wakacje sie zaczną i lipiec zleci..bedzie juz z górki...
Basia super polskie morze :P chciałabym ale po sezonie... ale nie mozna miec wszyskiego...
my mamy nocleg za Omisiem w Marusici :D wogóle trzy wiochy na M ,jedna po drugiej super plaże mają -Medici Mimice i Marusici ...pięknie tam jest :P
nasza plaża tak na zachetę
mimice-640-11.jpg

Venicee, a to spokojne miejscowości czy bardziej takie tętniące życiem, imprezy itd? My byliśmy trochę dalej bo w Podgorze, ja jadąc pierwszy raz na zagraniczne wakacje ( nie licząc Niemiec, Czech czy Słowacji) bardzo chciałam jechać w te rejony Chorwacji, gdzie są palmy :-D a tam u Was palmy były ?? :-D U nas widoki były świetne, ale trochę daleko.. więc zastanawiamy się czy autem nie wybrać się w bliższe rejony. Ale połączenie gór i morza to coś pięknego :-)
Tutaj nasze widoki :
DSCF2384.jpgDSCF2292.jpg
Aż się rozmarzyłam i zazdroszczę, że jedziecie w tym roku !!

Aga, jedziemy do Chłapowa - niedaleko Władysławowa :-)

Dziewczyny a jak wam maluchy w te upały śpią ?? Kuba do 24 się budził, włoski mokre mimo otwartego okna.. dopiero jak się zrobiło chłodniej to ładnie spał

Załączniki

• DSCF2384.jpg
    DSCF2384.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 43
  • DSCF2292.jpg
    DSCF2292.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Hejka :-)
Z kawka, bylam o 9 w sklepie, teraz juz nie wychodze na ten skwar, u nas z cieniem problem, park w remoncie.
Basia Gosi nie przeszkadzaja upaly, spi normalnie. My do Wladka jedziemy w boze cialo lub dzien pozniej :-) moze sie umowimy?? Do kiedy zostajecie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry