reklama

Sierpień 2013

reklama
Madziula - w pierwszej ciąży długo smarowałam się zwykłą oliwką dla dzieci. Jak mi zaczął rosnąć brzuch (w 6 miesiącu :-p) to kupiłam sobie krem na rozstępy Ziaji (czyli jeden z tańszych ;-)) i nie miałam rozstępów na brzuchu aż do 37 tc. Już się cieszyłam, że mnie ominą, a tu bach! I na brzuchu mam tylko 2 ale za to duże i grube, przy samym pępku :( Teraz smaruję się oliwką i balsamem z Rossmanna, ale na piersiach też już widzę, że zaczynają mi się robić. Ale tam mam w ogóle sporo rozstępów, niektóre jeszcze z okresu dojrzewania, trochę z poprzedniej ciąży. Tylko u mnie te na piersiach są cieniutkie i po jakimś czasie robią się prawie niewidoczne więc nimi się nie przejmuję ;)

Maciejkaa ja mam i u mnie głownie dzieci korzystają albo na wyjazd bierzemy (montuje na zagłowkach i w razie trudności odpalam im bajki). Jeśli masz dotykowy dość duży telefon i lekkiego laptopa to ipad jest tylko dodatkowym gadżetem

No mam i dlatego nie wiem po co mąż to dziś kupił. Jestem zła bo teraz mój mały chyba przez całą wiosnę z domu nie wyjdzie buu :-( tatuś mu naobiecał i będą razem łupać całe dnie o nie :-(

No mam i dlatego nie wiem po co mąż to dziś kupił. Jestem zła bo teraz mój mały chyba przez całą wiosnę z domu nie wyjdzie buu :-( tatuś mu naobiecał i będą razem łupać całe dnie o nie :-(
U nas trzeba było wprowadzić ograniczenia. Granie (mimo że gry są edukacyjne) to jednak pochłaniacz czasu i dozujemy bardzo ostrożnie. Nam się przydają ipady jak np. śpimy poza domem i puszczam dzieciakom bajki grajki do snu. Ale moglibyśmy tez puszczać z telefonu lub boomboxa:)

Margo25, spróbuje babydream by Rossmann aczkolwiek mam straszną tendencję do rozstępów, jestem w stanie wydać dużo pieniędzy na kremy byle żeby nie powstawały. Daj znać po wizycie i trzymam mocno kciuki :*
kasiarj, a ja mam nadzieję, że rozstępy mi znikną a piersi pozostaną hihi
domi87, również mam bardzo dużo rozstępów jeszcze z czasów dojrzewania. Jak byłam dzieckiem to strasznie szybko rosłam i na piersi powstały mi rozstępy jak i na udach :( Miałam nadzieję, że jednak się nie pojawią w ciąży a tu taki prezent :)

Kobietki czy któraś z Was używa specjalnego kremu na rozstępy dla kobiet w ciąży?? Jeśli tak to jakie są dobre i warte zakupu?? Ja profilaktycznie od 10tyg używam kremu Mustela i dzisiaj z rana mąż zauważył na moich piersiach ogromne sine rozstępy :( Dodam, że piersi urosły mi z B do D :( Na razie przytyłam niecały kilogram. Nie chcę rozstępów. !!!!!

Ja już kilka razy pisałam o moim balsamie - masło kakaowe Palmer's. Bardzo fajna konsystencja, maślana, natłuszcza, a nie zostawia tłustej warstwy, a jak czasem mnie zaswędzi rozciągająca się skóra to smaruję dodatkowo i natychmiast przechodzi napięcie skóry. No i cenowo uważam że przystępnie, no i naturalne :)

Powiem Wam, że głupia jestem i łakoma, bo zjadłam dużo krówek i teraz mi niedobrze :( nic mi się nie chce, leżę i oglądam jakieś stare odcinki Kuby Wojewódzkiego...

Madziula ja używam mamaril, on jest też na już istniejące rozstępy.. spróbuj moze pomoże :) narazie odstawiam, bo jak brzuch za bardzo twardnieje jak mój to nie wolno masować, ale ten krem fajnie natłuszcza a nie zostawia śladów

Eh dobra, napiszę to - ja będę miała cesarke:dry: Piszę to tak nieśmiało bo jak ostatnio się ujawniłam to była mała burza na forum :dry:

Bardzo dobrze Cię rozumiem. Też mi po głowie chodzi cesarka. Możliwe, ze będę mieć wskazania, ale jeśli nie, to nie wykluczam cc. I masz rację, często taki wybór budzi duuuużo emocji :)

reklama
Maghdalena- nie jesteś głupia !!!! Po prostu miałaś ochotę to zjadłaś :)Ja przed chwilką zjadłam 300g m&m peanut i też jest mi niedobrze blleee Też siedzę przed TV i oglądam wszystko co popadnie :)
Izka87, muszę koniecznie zmienić swój balsam bo po musteli efekty marne a stosuje go już 5 tyg :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry