reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Dzięki laski, że szanujecie moją decyzje :-)

A wracając do latania samolotem, to własnie dzwoni do mojego męża jego mamusia i upiera się żebyśmy absolutnie nigdzie nie lecieli:wściekła/y: zaraz się wścieknę!!:wściekła/y: mąż walczy, tłumaczy a ona i tak swoje:crazy:

reklama
Eh dobra, napiszę to - ja będę miała cesarke:dry: Piszę to tak nieśmiało bo jak ostatnio się ujawniłam to była mała burza na forum :dry:

hehe ty okropna kobieto i wyrodna matko :szok: jak to nie chcesz rodzic w bolach :angry: :-D:-D:-D:-D:-D
kazda kobieta tak jak i ma swoja wizje slubu, tak i ma swoja wizje porodu- ja jestem chyba masochistka i chce zeby mnie bola- taki powrot do pierwotnej natury kobiety :D w sumie chyba bardziej boje sie cc niz naturalnego :p ktos pisal ze oni nacinaja tylko troche brzuch a potem rozrywana tkanki (bo sie lepiej zrastaja) i to wszystko slychac :baffled::baffled::baffled: masakra

IzaV - fajnie, że napisałaś o vegaMiasto nie wiedziałam,że takie dobre tam jedzonko podają. Jutro skoczę sobie coś zjeść :) Strasznie bliziutko mnie mieszkałaś :) Aż szkoda, że się wyprowadziłaś :(
och zazdroszcze :) ja sie wybieram w kwietniu koniecznie, obiecali mi zrobic vege paczki, bo mnie ominely na tlusty czwartek :p strasznie sympatyczni ludzie i super atmosfera

kochane, przeczytajcie sobie to rozporządzenie:

http://www.rodzicpoludzku.pl/images/Standard_X_12_2012r.pdf

wiem, że trochę dużo, ale warto. Na jego podstawie tworzy się plany porodu. Pamiętejcie, że to Wasz najważniejszy dzień w życiu, a nie lekarza czy położnej , bo dla nich to tylko kolejna pacjentka, nic więcej. Nie bójcie się wypowiadać swojego zdania i walczyć o swoje, bo jeśli my rodzące nie zmienimy pewnych utartych od lat schematów na porodówkach, to nikt tego nie zmieni!!!!

dzieki ewcik!

kurcze jestem zła :-(
Nie mogę nigdzie znaleźć spodni ciazowych. Albo są ogromne
Albo dzwony
Albo w ogóle masakra

ja dzis pozyczylam 2 pary meskich rurek od mojego znajomego :D sa idealne- waziutkie nogawki i szerokie w biodrach - mysle ze spokojnie do maja w nich pochodze :p probowalam moje jeansy i brakowalo mi 3-4cm zeby sie dopiac haha

Iza
- nas jest tu kilka właśnie z niedalekich okolic ;)

jak przyjade w kwietniu to wlasnie tam bede urzedowac u mamusi hehe :D jakby cos zapraszam na wspolna wycieczke do mothercare jesli dalej istnieje :p

IzaV - taką mi narobiłaś ochotę, że jutro na bank tam zawitam. W ciąży stałam się strasznie mięsożerna aczkolwiek lubię też dania wegetariańskie. Już nawet przejrzałam menu i na samą myśl ślinka mi cieknie :) Vega pączki brzmią ciekawie :) Mothercare nadal istnieje jest praktycznie w każdej galerii i chętnie wybiorę się z Wami na zakupy :)

hej dziewczyny :)
my też rozważamy lot samolotem, do egiptu, ja nie boje sie lotu tylko tego, ze jak bedzie sie coś złego działo na miejscu to nie będę miała opieki, no i tała cała zemsta faraona....
A z innej beczki, to mam pytanie czy któraś z was tez zrobiła sie taka płaczliwa jak ja? nie umiem przestać, mam wieczory, ze zaczynam się trząść w środku i juz wiem że napływa fala łez bez powodu, strasznie mnie to wkurza, a nie umiem zapanować nad tym.... pocieszcie mnie ze choć jedna też ma takie wyskoki;p

madziula to mamy date :) hehe jak juz bede w polsce to napewno bede miala jakis pl numer tel wrzuce go na zamkniety zeby byl ze mna kontakt bo pewnie nie bede miala kiedy siedziec na necie

maciejka, zajrzyj do dzialy DIY moda ciazowa, jak masz maszyne do szycia lub jakas zdolna osobe ktora umie szyc, to tam jest latwy przepis na bardzo fakjne spodnie ciazowe :)

jagoda, jak tam po wizycie !!!

fibi, na szczescie to nie tosciowa z wami leci i nie ona za was decyduje :) poza tym ty lecisz z lekarzem - jakiej lepszej obstawy mozna sobie zazyczyc ?? niech mamusia sie wygada a i tak to wasza decyzja

damagi przemysl czy napewno egipt to dobry kierunek, bo ja slyszalam ze tam ciagle jest dosc niebezpiecznie - nawet shisha i mgd odradzaly urlopy w egipcie, a dobrze znaja te rojony, bo ich rodziny tam mieszkaja ...
ja sie akurat czesto i latwo wzruszam ^^ i mam wrecz zbyt dobry humor- za bardzo sie smieje i jest to troche przerazajace, bo ja ciagle ze smiechu placze- ale wiem o czym mowisz i mysle ze nie ma na to rady- hormony ciezko kontrolowac- chyba ze masz jakis duzy problem, ktory wplywa na twoje samopoczucie, bo ja tak kiedys mialam, ale to byl raczej stan przeddepresyjny :/

Ostatnia edycja:
domagi, pocieszę się bo ja mam dokładnie tak jak Ty!!! Potrafię płakać z byle czego o każdej porze dnia :( Nie lubię płakać nie mam powodów do płaczu ale płaczę np. jak mąż nie takim tonem głosu ze mną rozmawia (chodź on twierdzi, że zawsze tak ze mną rozmawia), albo nie jest coś po mojej myśli. Dzisiaj np. miałam właśnie taki dzień!!!!!!! Dosłownie wszystko mnie irytowało i płakałam kilka razy!!! Ja zwalam swój nastrój na hormony :)
IzaV, superrr superrr już nie mogę się doczekać :) Na pewno się skontaktuje z Tobą na jakiś wypad po sklepach :)

ja własnie nie płacze ze wzruszenia, na początku ciąży owszem płakałam na każdym głupim filmie, ale teraz to są takie smutne łzy.... nie znam powodu w sumie, cały czas mi sie wydaje ze ktoś co do mnie ma, ze ktoś ma jakis uraz...echhh oby niedługo mi przeszło!

Iza - ja nie lubię Mothercare - droga tandeta :-D

Damagi - ja to miałam na początku ale teraz na szczęście mi przeszło razem z burzą hormonów pierwszego trymestru :-D I bardzo się cieszę, bo ja jestem z tych co się nie wzruszają i nie lubią płakać :-D

reklama
Ja mam oczy w mokrym miejscu, a teraz to potrafię się wzruszyć nawet na reklamie albo na programie Master Chef G. Ramsaya, serio :)

Dziewczyny, już się tak czaję z tym pytaniem, nie chcę być źle zrozumiana, że się narzucam czy coś, ale ja też bym chciała się w kwietniu spotkać z Wami i ... Często piszecie o zamkniętym wątku, jakie macie zasady kogo tam zapraszacie? :)

Do góry