reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witam sie i ja :-D
jeszcze bardziej zasypana sniegiem niz wczoraj brrrrrrr
Jestem wlasnie w drodze do Wawy, warunki fatalne!

dzisiaj sie wyspalam i tylko raz w nocy wstawalam, pewnie dlatego ze taka padnieta wczoraj bylam
Loleczka wspolczuje beznajdziejnego lekarza, ale najwazniejsze ze widzialas dzidzie i ze jest zdrowa :-D
Franekkimono zycze zdrowka!
Mejdia rowniez zdrowka!
AleksandraMaria heh Finlandia i jej niskie temperatury, jak Ty dziewczyno dajesz tam rade? bo ja straszny zmarzluch jestem! Maz ma siostre z rodzinka w Oulu i w maju/czerwcu nastepnego roku sie wybieramy na komunie chrzesniaka meza ;-)
Domagi pewnie masz racje, cos sie powieksza i dlatego ciagnie, ja tez tak czasami mam.

reklama
Dzieńdoberek! Narobiłyście mi smaku na te wszystkie sklepy. Ale chyba pepco nie mam w warszawie? Ja kupuję czasem ubranka w f&f i powiem tak. Jak córeczka miała śpiochy to tylko trochę odstawały jakością od tych z mothercare, ale to i tak było noszone przez np 3 miesiące bo niemowlę wyrasta. Niestety jak coś noszą dłużej np. teraz koszulki do przedszkola to dość szybko się niszczą. Szybciej niż np. zara albo benetton. Jednak cena jest chyba adekwatna do jakości bo są tańsze. Ja jednak uwielbiam okazje i grzebanie w dziecięcych ciuchach. Poza tym legginsy i rajstopy szybko się niszczą więc wole kupić po taniości:-)

Witam Was po tygodniowej przerwie :)

Nowe sierpniowe mamusie - gratulacje i witam :)

Starałam się podczytywać, ale było to ciężkie, bo mimo, że odpoczywam u rodziców, to ciągle gdzieś latam ;) teraz postaram się być już na bieżąco. Synek u dziadków się rozbrykał (ale z tym się liczyłam) tylko musiałam trzymać rękę na pulsie co do godzin spania, bo jakby mi teraz zaczął wojować do późnego wieczora, to w domu bym z nim do ładu nie doszła :) co prawda przedwczoraj zasnął dopiero ok. 22.00, ale uznała to za jednorazowy incydent. A tak o 20.00 dziecko śpi jak zawsze.

Ostatnio rozmawiałyście o ciuszkach z PEPCO. Ja tam też lubię kupować ciuszki, ale trzeba przyznać że dla dziewczynek jest tam o wiele więcej rzeczy. Jakos nie jest rewelacyjna, ale tak na codzień ciuszki idealne. a Teściowa zaopatruje synka w lepszej jakości ciuszki, więc zawsze mam coś fajnego w szafie ;)
Kasiarj - w Wa-wie jest PEPCO http://www.pepco.pl/

Loleczka - to Ci się lekarz trafił ;/ ale dobrze że z "chyba" córeczką wszystko OK

Franek - zdrówka!

Ostatnia edycja:
Witam się i Ja :-) Mi tez narobiłyście "smaka" na te PEPCO, muszę się chyba wybrać :tak: Dziewczyny, zastanawiam się nad usg 4d, bo u mojego lekarza jest tylko takie normalne :zawstydzona/y: i zastanawiam się tak czy jakbym się zapisała w przyszłym tygodniu to czy to będzie już dobry czas, w sensie czy wszystko już będzie widać itd... (no bo w sumie to już prawie połowa). jak myślicie? mój mąż oszalał i koniecznie chce iść na 4d :szok:

Cześć Wam ;)

Loleczka - współczuję, że na takiego dziwnego lekarza trafiłaś na 4d i że nie było do końca tak, jakbyś chciała. Jakaś masakra, że film ma być dopiero po rozwiązaniu :shocked2: Chociaż z tym kolorem to ja akurat też mam zawsze czarno-białe usg i mi to akurat nie przeszkadza ;)

Kasiarj
- wydaje mi się, że Pepco jest gdzieś w Warszawie, bo moja koleżanka (z Pragi albo Targówka, nie pamiętam...) często tam kupowała. Ja znam w Ząbkach i w Legionowie. A to, że rzeczy z Tesco są gorsze jakościowo niż Zara czy Benetton to nic dziwnego, cena też kilka razy niższa ;-) Natomiast do ubrań z Mothercare ja mam trochę zastrzeżeń - tanie wcale nie są, a mi sporo z nich skurczyło się w praniu :/

Agal83 - myślę, że tak za tydzień, dwa tygodnie będzie ok ;)

Ale się dotleniłam :-). To moja trasa spacerowa, przez zamarzniętą zatoczkę

20130309_131559.jpg

MadziaSek daję radę bez problemu, inaczej musiałabym się wyprowadzić. Najlepsza pora roku, żeby wybrać się do Oulu to właśnie lato (chociaż pewnie nie za gorące;-)).

Teraz muszę ugotować coś dobrego... hmmm...?

Hej Kobietki!

Tośka - w Warszawie było super! :-) stwierdziliśmy z mężem, że moglibyśmy tam zamieszkać :-) ale niestety, nie ma szans :dry: co prawda nie byliśmy w żadnej z knajp o których pisałyście bo nie chciało mi się ich szukać :eek: mieszkaliśmy na ul. Hoża więc w samym centrum i tam sobie spacerowaliśmy i jedliśmy. Byliśmy oczywiście też na Rynku, Krakowskim przedmieściu. Pogoda była piękna więc od tych spacerów poobcierałam sobie nawet stopy :sorry2:

Marzycielka - ja wychowałam się i mieszkałam na Kosmonautów :-)

AleksandraM - dostałam gęsiej skórki i poszłam po gorącą herbatę z malinami :-D Brrr! Ale się cieszę, że u nas zima już (miejmy nadzieję) się kończy i ten marznący deszcz dzisiaj w nocy to jej ostatnie podrygi.
A na takie widoki, jak u Was, to ja chętnie popatrzę, ale na zdjęciu :-D

Mam pytanie do mam, które już mają jednego Stworka w domu: jakie macie plany porodowe? Co wtedy ze starszakiem?

Cwietka - może u Ciebie, w Warszawie śnieg :-D Za niedługo chyba śmigamy na sanki :-D
A na czas porodu moim stworkiem numer jeden zajmą się moi rodzice - tylko jeszcze nie wiem czy mama przyjedzie do nas czy Jaśka przetransportujemy do nich

reklama
cwietka - u mnie zależy kiedy będę dokładnie rodzić. Bo moja mama jest nauczycielka i zaczyna szkołę ok. 23 sierpnia i wtedy będzie musiała chodzić już do pracy. A że ma do mnie 80km, to raczej codzienne dojazdy odpadają. Ale jeśli dziecię zdecyduje sie wykluć wcześniej lub najpóźniej dokładnie w terminie, to problemu nie będzie :) mam jeszcze teściową, ale ona jedzie chyba do sanatorium w sierpniu i chyba jej w tym czasie nie będzie. Chyba że przełoży na chwilę wcześniej to sanatorium - bo właśnie jest w trakcie załatwiania.
W razie czego mąż będzie musiał zostać z synkiem ;/ co i jemu i mi się nie podoba, bo mamy zamiar mieć rodzinny poród.

Do góry