• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Poszukalam wizytowki od poloznej wiec napisze wam dziewczyny co oferuja w ramach nfz :

wizyty patronazowe - opieka nad noworodkiem do ukonczenia 2go miesiaca zycia oraz kobieta w okresie pologu,
edukacje kobiet w ciazy, przygotowanie do odbycia porodu i rodzicielstwa,
opieka pielegnacyjna nad kobieta po operacji ginekologicznej lub onkologicznej

to tyle ;-)

reklama
witam!!

Pewnie mnie już nie pamiętacie, ale udzielałam się na początku, jak dowiedziałam się o ciąży, a potem już nie nadganiałam, bo tyle piszecie i tylko czasami podczytywałam :zawstydzona/y: Spróbuje być bardziej aktywna.

U mnie ciąża przebiega w porządku, ale ostatnio też mi się brzuch bardziej napina, i biorę magnez 3 x dziennie

jagoda - często Ci tak brzuch twardnieje? ja w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu przez to, pomimo, że brałam
fenoterol, później już wiedziałam, że jak twardnieje, to muszę na chwilę odpocząć

Hej :* u mnie też dziś chmury ...

fajna jest taka opieka polożnej ;)

modlicha - fakt nie pamiętam Cię .. mi też robi się twardy brzuch i też w 1 ciąży przez to leżałam w szpitalu :sorry:

nie straszcie mnie dziewczyny, w piatek mam gina i zastanawiam sie co mi powie, nie moge isc do szpitala, bo moja praca tego nie przewiduje:no::no:

dzisiaj caly dzien na zakupach bylam, a teraz zmykam na gryyylla;p

heh modlicha witaj w klubie :-p ja też choć biorę fenoterol i magnez 3x2 to też w szpitalu przez te twardnienia leżałam, jakoś te leki marnie działają, a brzuch nadal jak się stawiał tak się stawia, może po prostu taki nasz urok :) a do którego tyg dotrwałaś w pierwszej ciąży z tymi twardnieniami?

Witam!!

izka - urodziłam w 38tc 6 dniu. Ale po pobycie w szpitalu już się bardziej oszczędzałam, choć ja z tych co nie umieją na 5 minut wysiedzieć:sorry2: Teraz przy żywym dwulatku to nie jest takie proste, ale nie chcę w szpitalu znów wylądować i jak mogę to odpoczywam :-D

jagoda - a długo masz jeszcze zamiar pracować? bierzesz coś na twardnienie?

ale dziś piękna pogoda u nas :-D jak tylko moi chłopcy wstaną to uciekamy na dwór!!

reklama
witam ze słonecznego Poznania, nawiążując do tematu twardniejącego brzucha, to ja w 20 tygodniu byłam w szpitalu z tego powodu, ale stwierdzili, że jeżeli sa to skurcze nieefektywne, tzn. nie skraca się szyjka, to nie ma potrzeby brać niczego innego jak manezu i no spy. Teraz brzuch twardnieje mi czasami, ale za to mocno przy tym boli po bokach , jakby miał peknąc. Za 10 dni mam wizytę to zapytam ginki.
Ale za to na pewno nie macie tak jak ja-- mdłości cały czas- czy ma któraś z Was- bo jestem ciekawa?
pozazdrościłam Wam wczorajszych grilli i my z mężem wybieramy się do moich rodziców dzisiaj wrzucić coś na ruszt.
Miłej niedzieli!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry