reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelia oj to łanie masz z tym spaniem, też bym tak chciała bo mój nienawidzi spać i co za tym idzie jest potem niewyspany i zmierzły. Ja sypałam kaszkę do zrobionego mleka bo mam taką bezmleczną i sypałam po łyżeczce i mieszałam i tak długo aż mi się zrobiło gęste, jak wsypałam tyle ile pisało na opakowaniu to się nawet nie zagęściło za bardzo.

patrycja, można przygotować/ugotować kaszkę oddzielnie i dodać do słoiczka nawet :) tylko wiadomo, że na początku ze słoiczka to niewiele zje...

Oj ja też czytam i szukam info o tym rozszerzaniu diety i nie wiem jak to ogarnąć;-) Dobrze, że moja siostra jeszcze coś pamięta, bo jej szkrab jest dokładnie rok starszy od mojego, więc ciągle jej coś podpytuję. Szczepienie i tym samym wizytę u pediatry będziemy mieć na poczatku stycznia, ale ta nasza pediatra jakaś mało komunikatywna, więc nie wiem, czy się od niej za wiele dowiem :eek: Muszę zmienić przychodnię...

Pół łyżeczki kaszy mannej na 100 ml wody? ale pewna nie jestem... a na tych kaszkach dla dzieci, to na pewno pisze jakie proporcje

ewelia, nasze Dzieciaczki urodziły się tego samego dnia :-D

Ostatnia edycja:
Ewelia witaj, ja tez jestem z tych nowszych forumowiczek i dziewczyny mnie milo przygarnely :-) :)

oj tez mam problem z tym rozszerzaniem diety, starszaka karmilam tylko cycem do 6 miesiaca i potem zaczelam podawac, gluten to pozniej jeszcze, a teraz z tym glutenem pospieszaja, zeby wczesnie dawac, a ja nie kumam jak i nie rozumiem jak to z tymi ilosciami :/ Kupilam dzis kaszke z bobovity tak z rozpedu, ale ona jest od 6 miesiaca, wiec teraz sama nie wiem czy ja dac czy przechowac, a kupic od 4 miesiaca jakas.. u mnie nie ma opcji, zeby dodac ta kaszke do innej kaszki, zupki, sloiczka, bo moja tylko z cyca je, butelek nie uznaje... ale zrobie chyba troszke w miseczce i dam jej z lyzeczki troszke... tez nie wiem ile rozrobic, ale zrobie na oko i bede obserwowac jej reakcje... juz starszak zastrzegl, ze reszta niezjedzonej kaszki jest dla niego hehe, wiec sie nie zmarnuje haha

znalazlam fajny przelicznik glutenu https://www.bobovita.pl/home/5-6-miesiecy/zywienie/narzedzia/gluten/

Ostatnia edycja:
Ewelia witaj!jesli chodzi o kaszke manne to nie trzeba jej gotowac, to nie taka sama kaszka manna jak kiedys, wystarczy poczytac po roznych opakowaniach, ja mam z nestle,a malej mozesz usta pomadla smarowac taka zwykla bezsmakowa ;-)

Ewelinka sprobuj wprowadzac bo nie jest powiedziane ze malenstwo zalapie co i jak. Mojej znajomej maly dopiero po skonczeniu 6 miesiaca chcial uczyc sie jedzenia z lyzeczki!

Kulka czemu musisz zmienic przychodnie???

Taka j zdrowka dla chlopakow!!!

Ostatnia edycja:
Taka j. to już ładnie poszłaś do przodu :-) My dopiero jesteśmy na etapie jabłka i marchewki, ale dziś zamykała buzię i niezbyt chętnie ciamkała to jabłko... Z kaszkami też zaczęłam pomału, póki co to kleik ryżowy, ale jej też nie pasi. Grudki :no: Pamiętam, że mój gimbus szybciej zatrybił... ;-)

Grinula, gdzieś właśnie czytałam, że te kaszki od 6 miesiąca podawać w 5 miesiącu pół łyżeczki na 100 ml, później zwiększyć ilość.

MadziaSek, muszę zmienić przychodnię, bo w tej jest jedna pani pediatra, która mi nie pasi... Taka mało komunikatywna kobieta:( Sama od siebie prawie nic nie mówi, jak bada przed szczepieniem, to muszę z niej wyciągać, czy zdrowy jest itp. Jak zapytałam o szczepienie na pneumokoki, to naskoczyła na mnie, jakbym dziecku krzywdę straszną tymi szczepieniami chciała zrobić. Ta przychodnia jest bardzo blisko naszego domu i dlatego do niej jesteśmy zapisani, ale jak tylko skończą się te częste szczepienia to zmienimy przychodnię

reklama
tak zapytałam o ten gluten :)wszędzie piszą innaczej, mamy jeszcze troszkę czasu by wprowadzić.
takaj. z tego co pamiętam to twój synuś nieźle daje popalić ale przyznaj że jeden uśmiech wszystko wynagradza:-)
kulka masz rację nasze dzieciaki z tego samego dnia i widzę że pochodzisz z moich dawnych stron:)

Załączniki

• _MG_0931.jpg
    _MG_0931.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Do góry