reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

witajcie
Podziwiam was za to zrzucanie kilogramów ja wprawdzie waże tyle co przed ciażą ale to i tak za duzo a ostatnio ochote mam na słodycze ;-)Po świetach zaczynam ostro walczyć z nadwyżka kg bo przed swietami to tak bez sensu :-)Ja dziś z dziewczynkami :-) piekłyśmy ciasteczka maślane pychotka

reklama
Cześc dziewczyny.

U mnie z włosami też masakra. Mi strasznie wypadały od 18 roku życia, w ciąży przestały, a teraz wypadają jeszcze bardziej :/. A już takie ładne się zrobiły. Po ciąży zostały mi jeszcze 3-4 kg, więc moje życzenie się nie spełniło bo chciałam żeby mi 5 zostało. No i jestem taka flakowata, zawsze byłam raczej hmmm...zwarta.

Hanuli też bardzo smakuje marchewka i marchewka z ziemniakiem. Teraz D poszedł po jabłko i żel na ząbkowanie:szok:. Nie wiem czy to ząbki czy o co chodzi ale od kilku dni jakoś tak inaczej miętoli piąstki i zabawki a dzisiaj do tego jest mega marudna. Powiedzcie czy te rozpulchnione dziąsła, to są jakoś od góry spuchnięte czy od przodu? Pytam o dolną szczękę oczywiście. Bo od góry nic nie widać, ale od przodu są takie dwie buły/zgrubienia jakby właśnie ząbki tam siedziały. Tylko nie wiem, może to tak zawsze było.

Co do kup, to Hania robi raz na ok 3 dni. Nie bierze żelaza już z e 3 tygodnie, ale ta częstotliwość jej została. Chciałam spróbować podać jej kaszkę ryżową, nwet kupiłam, ale boję się, że kupa będzie jeszcze rzadziej. Jak myślicie? Dzisiaj właśnie doczekałam się kupy i nawet udało mi się wysadzić ją w kibelku :D. Nic się nie pobrudziła, pielucha nawet nie draśnięta:-D.

Agaulec też mam różne postanowienia ale też po świętach, nawet lepiej bo po nowym roku, ten stary to sobie jeszcze poużywam ;)

Dzień dobry!!!

A co to jeszcze wszystkie śpią czy szał przedświątecznych przygotowań.

Ja od rana dziś działam.W sobotę przyjechała do mnie mama i pomogła mi zająć się Helą a ja piekłam ciasta,wczoraj ogarnęłam rybkę a dziś upiekłam piernik.Ugotowałąm warzywka na sałatkę to i córa skorzysta, podam jej dziś troszkę marchewki.zobaczymy jaka będzie jej reakcja:-)
A jutro tylko barszczyk ugotuję i można zasiadać do stołu.

Piszecie o wypadaniu włosów mi też zaczynają wypadać i na dodatek mam strasznie wysuszoną skórę głowy i twarzy nie wiem co to:baffled:chyba wybiorę się do dermatologa.
Pochwalę się wam że ja mam -12KG z czego się cieszę ogromnie:-):-):-)
a zajadam się czekoladą no i nawet wczoraj siorbnęłam pepsi:happy2:
kupciusia uczysz juz Hanię załatwiać się na kibelek?czy to przez przypadek?:-D

do miłego:-)

No chciałabym jak najszybciej odpieluchoać Hanię. Jak idzie kupa, to ona zaczyna głośno stękać więc szybko ją rozwijam i wysadzam na kibelek. Czasem (często) to jest fałszywy alarm, czasem nie zdążę, a czasem się uda :). Może szybciej załapie, że w pieluchę się nie wali :-D.Jakby tak jeszcze stękała przy sikaniu ;).

Wesołych i spokojnych Świąt dziewczyny! Wypocznijcie, wyśpijcie się, niech się babcie/ciocie nacieszą wnukami ;)

kupciusia oj to fajnie macie z kupka:-):-):-)
z tego co pamiętam karmisz piersią a czy one są rzadkie??? bo nasze takie są, dziś jak zrobiła to w środku pływało:szok: no i robi z 2-3 dziennie śmieję się że jak noworodek a ona wczoraj 4 miechy skończyła :-D

dałam jej pociumciać marchew a ona ładnie buzię otwierała i nawet nie pluła tylko pomalutku wciągała :-)a jakie minki do tego robiła:szok:
póżniej popiła mleczko i śpi już od 2 godzin.to chyba przez warzywko:-)

reklama
Tak, karmię piersią + butla na noc no i rozszerzamy dietę od 4 dni. U Hani kupa z racji tego, że jest rzadko, to przynajmniej na początku jest stała, zwykle po tym "korku" wylatują ogromne ilości rzadkiej. Ja od zawsze rozwijałam ją o ile zdążyłam, bo po 3 dniach to ilości są takie, że żadna pielucha nie pomieści ;). A odkąd stabilnie trzyma główkę, to wysadzam na kibelek, bo wcześniej nie dałoby się tego zrobić.
Gratulecje 4 miesięcy :)

Do góry