reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Taka j ja tez Mikiemu podalam cielecinke ;-)

Z innych rzeczy to jeszcze smakuja mu kaki zblenderowane i kleik ryzowy ktory dodaje do zwyklej kaszki by ja zagescic, no i seler i por tez do zup dodaje. Ugotowalam tez ryz i z jablkiem malemu podalam.

reklama
Witam! dzisiaj mały zjadł trochę marchewki, a potem spał 2 godziny, jak nigdy. Kupa była normalna, było w niej trochę marchwi. za to zauważyłam dzisiaj że trochę śmierdzi potem pod paszkami, wasze maleństwa też tak mają. Niby bardzo nie czuć , ale jednak jak się bliżej" przywąchać" to jednak. Już oczywiście o tym poczytałam i ponoć to normalne, choć w skrajnych przypadkach może oznaczać początki krzywicy, ale przecież podaje vit D.
Tak piszecie o tej trzydniówce..., już się boję. Najśmieszniejsze jest to, że lekarze często tego nie rozpoznają, dziecko mojej koleżanki niedawno też to przechodziło i lekarz nie wiedział co jej jest, koleżanka sama się zorientowała jak małą wysypało, eh ci lekarze.
Miłej niedzieli dziewczyny i dziękuje za rady odnośnie diety!

Witajcie
pozdrawiam wszystkie chore dzieciaczki i zdrówka życze z tą trzydniówką to tak jes że lek niekiedy jej nie rozpoznają:tak:
Mam pytanie czy któras z was ma doświadczenie z noszeniem dziecka w chuście mnie bardzo kusi by sprobować ale nie wiem czy naucze się wiązać mieszkam w małej miejscowości więc u nas żadnych szoleń tego typy nie ma zostaje mi net i poradniki do nauki.tak myślałama by na początek kupić taką tańsząi zobaczyć czy nam to wyjdzie Bardzo bym chciała sprobować :-)

Cześć dziewczyny!
Ja niestety nie mam żadnych doświadczeń odnośnie chusty.

A my czekamy z rozszerzeniem diety do skończenia 5.miesiąca, posłucham się jednak lekarki i poczekam, to jeszcze tylko 15 dni.

Ja nic nie wiem odnośnie chusty, ja to się tego boję, tego, że tak przyzwyczaję do siebie dziecko, że potem będzie problem go odkleić i wolę nie korzystać z takich dobrodziejstw. Mały musi się przyzwyczaić, że co z nim to z nim ale trzeba też inne rzeczy zrobić, siedzi sobie w leżaczku, może być ze mną w kuchni jak gotuję, żeby "gadać" do siebie itd. ale mieć cały czas przy sobie to się boję.

witam! nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o chustę, mam natomiast nosidełko Chico, takie do 11 kilo, fajna rzecz. Moja siostra używała chusty, ale jak mała była naprawdę maleńka, potem trzeba zastosować inne wiązanie, nie takie na leżąco i już nie za bardzo to ogarniała(mimo kursu). U nas dzisiaj ciepło , 9 stopni, idziemy zaraz na spacer. Mały wypił dzisiaj 30 mil. soku marchewkowego, bardzo mu smakował.
Wy też tak często obcinacie maluszkom pazurki? no raz w tygodniu to dla Kajka już mało....
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny !:-)

Trochę was zaniedbałam, ale u mnie tak szybko te dni mijają, że masakra..
Kubuś w czwartek był na pierwszej rehabilitacji i nie było źle :-) trochę popłakał ale to nie z bólu, a raczej ze zmęczenia i troszkę strachu.. Któraś z Was pytała o plamy ( przepraszam, że już nie pamiętam ale czytałam was wyrywkowo na telefonie..) Kubuś ma dalej plamki i mam już trochę dosyć bo ile idzie smarować dziecko sterydami.. a tylko wtedy plamy znikają;/ chyba to faktycznie AZS z którym trzeba trochę się pomęczyć :-(

My, współczuje problemów z jedzeniem ! u nas też nie jest za ciekawie.. Kubuś zjada max 600-700ml i to jeszcze daje mu co 2-3h bo nie potrafi na raz więcej wypić.. A może ten zapach z pod paszek to przez to, że mały za ciepło ubrany i po prostu się spocił? Kubusiowi czasami tak cuchną nóżki bo mu za grube skarpetki ubierałam :-p Co do paznokci to ja muszę obcinać dwa razy w tygodniu.

Taka j., ja z mięskiem poczekam do skończonych 5 miesięcy :-) ale jak dałam dynię to mi nią pluł.. w sumie się nie dziwię bo ja jak skosztowałam to też mi się podniosło :-D Kubusiowi smakuje marchewka z ziemniaczkami, zupki jarzynowe i dzisiaj nawet fajnie jadł szpinak z ziemniakami. A z owoców co podajesz? Kubuś jabłko to tak średnio ale za to jak mu podałam gruszkę Williamsa to jadł, aż mu się uszy trzęsły :-p teraz jeszcze mu w następnym tygodniu dam skosztować banana i brzoskwinię :-)

Madziasek, dobrze, że trzydniówkę macie już za sobą ! :-) Miki ładnie waży :-) ząbkowanie zaczyna od górnych ząbków?? To ciekawe :-)chociaż u nas w rodzinie też kuzyn zaczął od górnych :-) Gratulacje dla Mikiego ! już 5 miesiąc minął :)

Modlicha, fajnie, że się odezwałaś :-) super, że u Wojtusia wszystko w porządku i tak dobrze się rozwija :-) mój Kubuś też próbuje na brzuszku się odpychać jakby gdzieś chciał iść ale nadal nie zaczaił jak się z brzuszka na plecy obrócić :-p

Jagoda, jak tam Milenka? Lepiej już ? :-)

Mój Kubuś to będzie chyba mały niejadek.. zresztą pepti jest ohydne więc może dlatego nie chce tego pić.. odkąd pokosztował innych rzeczy to z mlekiem mamy problem.. muszę porozmawiać z pediatrą czy te mleko jest konieczne bo jakby to była skaza to chyba plamy by już dawno znikły a one i tak się pojawiają ..:baffled:

U nas nadal niespokojne noce.. w dzień dziecko wesołe i radosne, a w nocy stęka.. nie wiem.. może tak przechodzi ząbkowanie?

hej

basia nas jest tak samo z mlekiem, odkad posmakowala innych rzeczy, ale tatus tez mleko szybko odrzucil wiec bym sie nie zdziwila, jakby tak bylo... a dzisiaj zjadla plasterek kielbasy swojskiej az sie jej uszy trzesly, i butla mleka zapila:-D:-D a tak na wodok butki zaciska buzie i nie da rady jej wepchnac taka cwaniara z niej:eek: krostki zeszly, wiec mozliwe ze to trzydniowka byla

MadziaSek gratki 5 miesiaca!

Agaulec mi sie podoba jak dzieci w chuscie wygladaja słodko, ale sama bym sie bala ze mala z niej wypadnie:-D:-D

My2013 Milence tez szybko rosna pazurki, chyba wszystkim maluszkom tak rosna i mimo ze jej obcinam i tak wiecznie podrapana jest, bo ostre sa .

reklama
Basia z owoców podałam dopiero jabłuszko i też te gruszki a dzisiaj na spróbowanie banana, mam też kupione brzoskwinie i chyba morele ale moreli nie jestem pewna czy wzięłam czy nie. U nas odpukać nie stracił apetytu na mleko odkąd poznał nowe smaki, nawet jak mu chciałam sam obiadek podać to płakał i płakał dopóki mu troche mleka nie zrobiłam także lubi i oby nie przestał go pić aczkolwiek teraz nasze dzieci coraz starsze to jeszcze da się czymś zastąpić od biedy a ciotce męża dzieci przestały pić mleko w 2 miesiącu, to dopiero jazda bo co takiemu maluchowi dać?

Do góry