dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, które mają dzieci po 5 miesiącu, jak wygląda jadłospis maluchów, tzn. ile razy piją mleko, a ile razy dajecie coś innego, bo ja ciągle daje 6 razy na dobę mleko, a między posiłkami pół słoiczka, no i przed kąpielą trochę kleiku i nie za bardzo wiem jak dalej postępować. A no i pytałam na szczepieniu o ten gluten nieszczęsny i nadal nic nie wiem, bo mi powiedział, że owszem po 5 miesiacu wprowadzać, ale na moje pytanie jak , powiedział tylko: jakoś musi sobie pani poradzić z odmierzaniem tych gramów, czyli co? Poradźcie proszę jak to zrobić...:-)
reklama
talaaa
Aktywna w BB
My2013 ja podaje gluten tak jak mi poradziła nasza lekarka. Kupiłam mleczną kaszke mannę z Nestle i do tego kaszke ryzowo-kukurydzianą Humana o smaku waniliowym (moze byc inna) Wlewam do miseczki 50ml wody dodaje płaską łyżkę kaszki manny i resztę tej waniliowej, żeby powstała papka. Mozesz tez gotować zwykłą kaszę mannę (poł łyżeczki) i dodawać do obiadku albo innego dania. Co do jadłospisu to nie pomogę bo dopiero zaczynam wprowadzanie nowuch smakow.
talaaa
Aktywna w BB
Ile ja bym dała, żeby Mały spał całą noc, albo przynajmniej budził się raz czy dwa.... Kacprowi nawet zapchanie się kaszką z glutenem wieczorem nie pomaga, bo budzi się po godzinie i się domaga cyca, a później jeszcze kilka razy tak mniej więcej co 2 godziny...
Próbowałam mu dawać wodę do picia, ale nie chce pić....

hej,
wpadłam na chwilkę
Talaaa zapomniałam napisać że podaję jeszcze banana do kleiku ryżowego lub kukurydzianego lub banana z jabłkiem ;-)
mój mały też miał etap ze budził się po 2 czy 3 godzinach na cycka przez całą noc więc i może Twój szkrab tez tak ma!
My nasz jadłospis wygląda następująco : rano kleik ryżowy lub kukurydziany z jabłkiem lub bananem (mała miseczka na oko) plus dwie łyżeczki kaszki manny, cycek, jakiś owoc, obiadek, cycek, jakiś owoc, kaszka mleczno ryżowa i cyc do snu no i przez całą noc cycek (zaczęło się znowu normować -cyc o 1, 4 lub 5, potem o 7
wpadłam na chwilkę
Talaaa zapomniałam napisać że podaję jeszcze banana do kleiku ryżowego lub kukurydzianego lub banana z jabłkiem ;-)
mój mały też miał etap ze budził się po 2 czy 3 godzinach na cycka przez całą noc więc i może Twój szkrab tez tak ma!
My nasz jadłospis wygląda następująco : rano kleik ryżowy lub kukurydziany z jabłkiem lub bananem (mała miseczka na oko) plus dwie łyżeczki kaszki manny, cycek, jakiś owoc, obiadek, cycek, jakiś owoc, kaszka mleczno ryżowa i cyc do snu no i przez całą noc cycek (zaczęło się znowu normować -cyc o 1, 4 lub 5, potem o 7
Dziewczyny, a ja to sie nadal nad tym glutenem zastanawiam, bo to niby razem z mlekiem i jajkami główny alergen.. Jak dziecko uczuli to dostanie wysypki coś ala AZS więc jak ja mam odróżnić czy gluten go uczuli, jak mały i tak ma AZS i plamy są cały czas.. raz mniej, raz więcej ale są.. gdzieś też czytałam, żeby się wstrzymać z glutenem gdy dzieci mają alergię.. nie zapytałam lekarki i teraz jestem w kropce..

talaaa
Aktywna w BB
hej,
wpadłam na chwilkę
to może i mojemu się unormuje
Dziewczyny, a ja to sie nadal nad tym glutenem zastanawiam, bo to niby razem z mlekiem i jajkami główny alergen.. Jak dziecko uczuli to dostanie wysypki coś ala AZS więc jak ja mam odróżnić czy gluten go uczuli, jak mały i tak ma AZS i plamy są cały czas.. raz mniej, raz więcej ale są.. gdzieś też czytałam, żeby się wstrzymać z glutenem gdy dzieci mają alergię.. nie zapytałam lekarki i teraz jestem w kropce..![]()
znalazłam coś takiego Alergia na gluten może Ci coś pomoże, ale najlepiej by było skonsultować się z lekarzem czy powinnaś juz podawać czy się wstrzymać... na inny forum czytałam, że lekarz zalecił wprowadzanie glutenu ok 7 miesiąca.
madziasek twój Miki je banana i robi może kupkę z czarnymi jakby niteczkami?bo ja dałam Helci ociupinkę i w kupce wczoraj były takie sznureczki-niteczki.byłam przerażona oglądałam z każdej strony co to
ale poczytałam i piszą że po bananie może tak być ale po takiej ilości co ona zjadła to było tego sporo!!!poczekam dzisiaj na kupkę i zobaczę.

reklama
taka j.
شارع أنتوني مساعدتي، يرجى
Ja glutenu jeszcze nie podałam i jakoś mam stracha, nie pamiętam, żebym takie jaja odstawiała przy starszym synku, jak i co mu wprowadzała, jakoś to szło samo i nic się nie działo. A teraz 10 razy się zastanawiam zanim coś zrobię, i w ogóle.