reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

mimo mrozu wczoraj i dzisiaj spacerek zaliczony, oczywiscie do sklepu i z powrotem, bez spania na dworze!

Kulka gratki 5mcy!!!

Basia, Aga zdrowka!!!!

Kupciusia super ze Hania robi kupke do kibelka :-D
czy tylko mleko odstawilas? A co z reszta nabialu?

Aga ja mam wozek 3w1 gondola, spacerowka, nosidelko firmy hauck i'coo. Wprowadzanie zaczelam od jabluszka a potem marchewki!!!

Talaaa Mikolaj zasypia przed lub po 19stej po kapieli i cycku :-)

reklama
Witam,

Jagoda gratki dla cioci:-)

Ja kolejny dzień siedzę w domu, ból gardła troszkę przechodzi ale przeszło na kaszel ;/
Jak jest -10 wychodzicie na spacer? tak się zastanawiam do jakiej temperatury z małym wychodzić, myślę że jak jest słońce nie wieje to można wyjść chociaż na 30 min

My życzę szybkiego kiełkowania zębisków :) ja kupiłam kaszkę z nestle, zaczełam czytać o tym to każdy pisze co innego.
Kaszka mleczna manna

Kulka też mnie to czeka szukanie niani ale dopiero na wrześnień,wiem że ciężko będzie ale z kimś muszę go zostawić, powodzenia i daj znać jak Ci idzie rekrutacja ;)

wiecie co? fajna sprawa ten smoczek na owoce. ciotka z Anglii mi przywiozla, ja nawet nie wiedzialam ze takie cuda sa. i wlozylam dzisiaj Milenie jabłko i mandarynke, tak cyckala ze nie chciala oddac, a aprzynajmniej nie zadlawi sie kawałkiem:tak:

aga zdrówka ! a do -5 mozna wychodzic z takim maluszkiem:-) ja tez mam ta kaszke z nestle

My ja rowniez czyszcze uszka patyczkami dla niemowlakow.

Basia moj maly tez ma czesto zimne raczki, znajomej maly tez ma zimne raczki i mojej siostry. Tez bym na Twoim miejscu skonsultowala sie z innym dermatologiem ;-)

Grinula zdrowka dla Malgosi!!!

Pediatra powiedziała koleżance, że jak ładnie na dworze to do -10 można wychodzić, tylko żeby nie wiało dziecku do wózka.
6 potencjalnych niań ma już umówionych na przyszły tydzień - od poniedziałku zaczynam casting ;-)

Podobno jak zimne rączki to zdrowe dziecko - tak mówią ludowe przepowiednie:-D

mój też miewa zimne rączki, naważniejsze że karczycho ciepłe ;-)
mam pytanie do mam karmiących piersią czy dajecie swoim maluszkom kaszki?

hej!
mój synek też czasami ma zimne rączki, ale sprawdzam kark i ciepły. Tylko moja matka mnie denerwuje bo zaraz go kocem przykrywa, a przecież niby przegrzanie gorsze.
Ja muszę zmienić smoczek znowu na poziom 1, bo przestałam zagęszczać mleko, bo już nie ulewa, no i nie umie pić z tej 2, ciągle się krztusi, za bardzo mu chyba leci.
Fajnie że już weekend, normalnie cieszę się jak głupia, że nie będę sama. Z rana jadę na zakupy, wszystko dla małego już mi się kończy. Mam nadzieję że auto oskrobie, bo kilka dni nie wyjeżdżałam . U nas teraz -15, jutro w dzień ma być -10, lekarz powiedział, że do -5 można wyjść, więc kibel niestety. Od trzech dni nie byliśmy na dworze i powiem Wam że widzę po małym że mu tego brakuje, nie może zasnąć na dłużej niż pół godziny w ciągu dnia, a na spacerze spał 2 .
Wasze dzieci też mocno chlapią w kąpieli, Kajko uwielbia się kąpać i załapał ze dwa tygodnie temu chlapanie, wszystko dookoła mokre i ja też, ale ma radoche..:-)
Pozdrawiam, życzę miłego odpoczynku i oby maluchy pospały w sobotę dłużej!

Kulka a kaszke podajesz łyżeczką czy z butelki?ja jutro zaczynam rozszerzać diete :-)
My mój chlapie jak opętany, tylko poczuje wode to nogi mu chodzą góra dół :-D

reklama
Aga dużo zdrówka! Ja to będę nie raz musiała wyjść nawet jak będzie -20 bo muszę starszego do szkoły odprowadzić ale to kwestia 15 minut, no trudno. Wyjścia nie mam.

Jagoda tak się jej spodobało? Ja dałam póki co tylko banana w tym smoczku ale on sobie jakoś poradzić nie umie, a może za duży kawałek tam wsadziłam, nie wiem teraz. A jabłko to odrzuciłam bo stwierdziłam, że za twarde i nie da rady a u Ciebie tak super idzie, to może się skuszę. Jeszcze chciałam spróbować brzoskwinię bo też miękka.

My u mnie to samo, jak rączki zimne to zaraz "przykryj go" "ubierz mu coś" itd. a masz rację, rpzegrzanie jest niedobre. Tłumaczyłam, że dziecko może mieć zimne rączki i nóżki też i to nie jest nic złego, ważny kark i plecki z tyły ale nie dociera.

Do góry