dzieki dziewczyny tak to gin kazał mi odstawic kwas foliowy ktory brałam w dawce 2x5mg powiedzial ze juz nie trzeba takiej suplemetacji a w femibionie który tez biore od pocztaku ciąży tez jest (ale tylko 400ug) mam duze zaufanie do mojego gina ale to dopiero 8 tydz i postanowiłam brac po 1 tabl do badań prenatalnych przeciez to nie zaszkdzi dzidzi co nie???
reklama
mgd
ماما كوثر
Mgd - muszę ten kombinezon przemyśleć ;-)
No skoro lod jest to bezpiecznie bedzie w razie ladowania
Mgd - tylko mnie student nie pozna, bo zwykle do niego w kiecce jeżdżę ;-) Ale co tam!
A roibos może i jest dobra i zdrowa, ale w ciąży się nie nadaje, bo słodko pachnie - fuj!fuj! fuj! Mam nadzieję, że w II trymestrze ta fatalna cecha tej herbatki znikanie ;-)
Kicia - jak bierzesz wit. dla ciężarnych w których jest kwas, to już lepiej samego nie łykaj. Przedawkowanie chyba nie jest wskazane.
A roibos może i jest dobra i zdrowa, ale w ciąży się nie nadaje, bo słodko pachnie - fuj!fuj! fuj! Mam nadzieję, że w II trymestrze ta fatalna cecha tej herbatki znikanie ;-)
Kicia - jak bierzesz wit. dla ciężarnych w których jest kwas, to już lepiej samego nie łykaj. Przedawkowanie chyba nie jest wskazane.
NabAwe
mamusia Emilki :)
Aaaa i apropo kwasu!
Przy jego zazywaniu nie zaleca sie picia zielonej herbaty bo niweluje jego dzialanie![]()
nie wiedziałam o tym i pije codziennie! szczęście że to napisałaś!
reklama
IzaVarsovie
Fanka BB :)
widzialam tego bloga, szczerze mowiac boskie sa te czapeczki, ta kremowa z biedronka cuuuudo <3
a ja moge moje spodnice wszedzie sprzedawac bo sa lekkie i wysylka tanio kosztuje
problem jednak jest bardziej z cena samej spodniczki, bo ja nie kupuje materialow w polsce ani nie w hurtowni i w malych ilosciach- je sprzedaje za 60eurasow- w polsce moglabym zejsc na 50 jeszcze te najmniejsze moglabym zejsc na 40€ pewnie +5e za przesylke albo i nie
ale z tego co widzialam na polskich stronach kosztuja one 200-260zl i trzeba bardzo uwazac bo jak spodnica jest zrobiona z 2och warstw to wyglada tak:
sa one pewnie duzo tansze ale efekt tez widac jest zupelnie inny (na zdjeciach reklamowych wygladaja na puchate, bo male modelki najczesciej sa w ruchu,albo zdjecie podrobione - przyklad na zdjeciu powyzej)
bo jak spodniczka jest dobrze wykonana tak jak moje ^^ hihi to wyglada tak:
dodam ze rozmiary sa od malego bobasa kilkumiesiecznego w zwyz ;D male noworodki wygladaja przeuroczo do sesji zdjeciowych a spodniczke spokojnie moga nosic do 3roku zycia
moje rozmiary:
BABY DOLL (0-3 years old) L:22cm/W:40-48cm
PRINCESS (3-9 years old) L:30cm/W:40-50cm
BIG GIRL (9-13 years old) L:40cm/W:50-60cm
TEEN QUEEN (+13yo) L:48cm/W:60-71cm
a ja moge moje spodnice wszedzie sprzedawac bo sa lekkie i wysylka tanio kosztuje

bo jak spodniczka jest dobrze wykonana tak jak moje ^^ hihi to wyglada tak:

dodam ze rozmiary sa od malego bobasa kilkumiesiecznego w zwyz ;D male noworodki wygladaja przeuroczo do sesji zdjeciowych a spodniczke spokojnie moga nosic do 3roku zycia

moje rozmiary:
BABY DOLL (0-3 years old) L:22cm/W:40-48cm
PRINCESS (3-9 years old) L:30cm/W:40-50cm
BIG GIRL (9-13 years old) L:40cm/W:50-60cm
TEEN QUEEN (+13yo) L:48cm/W:60-71cm
Ostatnia edycja: