• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

CWIETKA - ma 4 lata i 7miesięcy. No też do fotelika czy do i z wanny czy jak jesteśmy na dworze to w czymś pomóc gdy podejść nie może itp w ogóle on lubi być na rękach okropnie.

AGATA - olaboga to Ci się skarb trafił nie mąż hehe

reklama
Właśnie ja też tak mam że się do wszystkiego rwę jak głupia, ale jak coś mnie zakłuje to sobie dopiero uświadamiam że przecież nie powinnam. :-) Mój małżon też po 12 h pracuje, więc raczej staram się te drobniejsze rzeczy robić sama, tylko po wodę itp. wysyłam syna.. Na szczęście ja już go nie muszę nosić bo 1,80 wzrostu i 76 kg żywej wagi to dużo więcej niż ja... nawet w ciąży:-) Dzisiaj szłam z tym starszym i patrzyłam z podziwem że to jest to moje maleństwo co mi 14 lat temu na brzuch kładli, porażające wrażenie:-) Agata, tylko zazdrościć... korzystaj ile wlezie bo to przechodzi... Mój w pierwszej ciąży też był taki super... Aż się rozmarzyłam... a teraz... Zupełna ignorancja...:-)

Ja mam w mieście tylko jeden szpital i tam rodziłam ostatnio, tam też będę teraz rodzic, choć opinii najlepszej nie mam. Jednak blisko i to mnie uspokaja :-) a krzywda mi się tam nie stała:sorry2:

Cwietka, Maciejka, Zaczarowana, no właśnie jestem w szoku, bo mój mąż jest z tych co zapominają o rocznicy ślubu, nie kupują kwiatów i ogólnie poproszeni o pomoc (np przy re-instalowaniu systemu na laptopie) mówią - przecież sama sobie z tym poradzisz.

Fakt, że ostatnio mieliśmy wojnę domową, o której Wam pisałam i od tamtej pory tak go wzięło. Chyba chce się zreflektować;-)

Nie bardzo mi wychodzi korzystanie z tego, bo sama chcę coś robić, no ale ze względu na tego krwiaka ograniczam się drobiazgów.

Ostatnia edycja:
Co do szpitali, to lepiej wejść bezpośrednio na jego stronę, /chociaż opinie poczytać czasem warto, ale nie zawsze/, bo teraz zaglądałam i ojednym z tych szpitali co jestem nimi zainteresowana mają nieaktualne info, np jest napisane że za poród rodzinny SN, się płaci, a tak nie jest, chybaże bierzesz pakiety, i znieczulenie też jest za darmo, a na tej stronce , że kosztuje 700 złotych...:-)

Ja z moim M. też mam eldorado:) jak sie tylko doweidział, ze bedzie fasolka to skacze przy mnie non stop, nawet okno na noc otwarte mu nie przeszkadza, a dzis wracajac z rozmowy kwalifikacyjnej nawet do pracy przywiózł mi loda, bo mialam taka ochote:-)

Poszłam tylko po dziecko do przedszkola, a Wy już tyle naprodukowałyście:szok::-D

Ja mojego dziecia nie noszę. Ma 3 lata i waży 16 kilo ale do fotelika samochodowego wsiada sam, do wanny też sam wchodzi - on nawet nie dałby się wsadzić :-D

Resztę rzeczy, typu pranie, sprzątanie robię sama, bo jestem teraz w domu, a mąż w pracy więc w sumie normalne....Ale nawet jak jest w domu to ja wolę sama, po swojemu - tak już mam:-) Chociaż ostatnio mu powiedziałam, że jeszcze trochę i sprzątanie toalety przypadnie jemu, bo ja się tam nie wcisnę z brzuchem żeby sprzątać zakamarki.

Maciejka - nie wiem czy wszędzie ale chyba w większości szpitali się nie płaci

reklama
Na innym wątku wspominałam o porodach rodzinnych. Odrobinę się przyczyniłam do tego że za porody rodzinne nie płacimy:-) W 2000 roku sprawa oparła się o Rzecznika spraw obywatelskich, po trosze dzięki mojemu ojcu który stwierdził "za co 400 stówy?za pranie ubrania?, i wyskrobał pismo... Bardzo głośno było otym, a Karowa, mi całą kasę za PR, oddała z odsetkami. Od tamtej pory poród rodzinny SN, jest bezpłatny, płaci się tylko za ewentualne ubranko dla męża, ok. 20 zł hi,hi... Rzecznik orzekł że pobieranie opłat jest nie zgodne z żadnymi przepisami... Wiem że za pobyt przy cesarce mogą pobierać opłatę, ale tak naprawdę na salę operacyjną nie muszą wpuścić wcale, a do naturalnego nie ma przeszkód....:-) Płacisz jak chcesz osobną salę, chociaż teraz i tak najczęściej się na takie trafia, i inne usługi ponadstandardowe.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry