reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Jesli chodzi o czipsy to polecam czipsy Lays z octem:-DSa bardzo kwasno-slone i szczypia w jezyk. Moj ulubiony smak, choc jak na razie w czasie ciazy zjadlam jedna duza paczke. Za kazdym razem mnie kusi, zeby kupic, ale jak wiadomo zbyt duzo czipsow w ciazy nie wolno, chociaz pewnie najlepiej w ogole ich nie jesc.

domi87, witaj w klubie marnej kucharki:-D Patrzylam na opakowanie ostatnio i tam wlasnie proporcji nie bylo. Na pewno w polskich suchych drozdzach tak, ale tu pewnie nawet nie wiedza, ze swieze drozdze tez istnieja.

Dziewczyny, co tak cicho dzisiaj tu?

reklama
Ja uwielbiam Lay's zielona cebulka :-) Jak jestem w sklepie to nie kupię ani chipsów ani coli ale jak już mąż przyniesie do domu no to co mam zrobić :zawstydzona/y:

Sisha
- mam chyba suche drożdże w szafce, zaraz poszukam i napiszę Ci jakie proporcje podają u mnie na opakowaniu ;-)

Mam - 7 g drożdży instant (u mnie opakowanie ma 7g) zastępuje 25 g świeżych, co wystarcza na 500 g mąki ;)

Ostatnia edycja:
W Belgii też są głównie drożdże instant... bleeeh :) Już się nauczyłam z nich robić ciasto, ale człowiek tęskni za tym co zna.

Iza - faktycznie, źle chyba napisałam ;) To są drożdże instant czyli chyba takie, o jakich Ty piszesz

no to dobrze ^^ dla mnie info baaardzo przydatne dzieki wielkie, bo nigdzie w necie nie znalazlam proporcji

mama mi wlasnie paczke w polski szykuje, z ogroasami kiszonymi, kapucha, drozdzami suchymi, budyniem- same pysznosci juz nie moge sie doczekac ... no i w ogole szykuja sie odwiedzinki mamy i chyba cioci w kwietniu ^^ mam nadzieje ze bede mogla spowrotem do polski z nimi leciec :D

hej:) ja na prenatalnych miałam pokazywane przepływy tetnic i żył w kolorach i przepustowosc zastawek w sercu itp wiec chyba miałam rozszerzone, jesli chodzi o kawe to lekarz kazał nie pić:( nawet nie musiałam z tm walczyc bo nie mam ochoty:)
a film o niani... skandaliczny:) dzis zajadam tuńczyka i brzuchol mi sie jakis oponkowaty zrobil hehehe

Laski, za godzinę mam wizytę. Dam Wam oczywiście znać. W każdym razie od 45 min jakoś dziwnie się denerwuję. Mam nadzieję, że każda tak ma. Dobrze, że dziś wypada mi ta wizyta, bo wczoraj wieczorem trochę się zdenerwowałam i mam bóle brzucha...jakby mięsień brzucha mnie bolał.

Eeee....dobra, nie zawracam Wam głowy, zbieram się na wizytę i dam znać po. Całuski!

reklama
Kawę wypijam jedną lub dwie dziennie, takie z jednej łyżeczki iwięcej mleka niż wody... ale bez to bym chyba ducha wyzionęła...:-) Dzisiaj wsunęłam dwa talerze pomidorowej, tak mi smakowała, mój P taką pyszną ugotował, bo dziś był wcześniej i jak wróciłam z pracy to miałam gotową:-D USG, to drugie obowiązkowe w okolicy 20 tygodnia miałam dopiero wtedy robione przepływy i ocenę rozwoju organów wewnętrznych, na tym w 13 tygodniu dr badała tylko przezierność, kość nosową i ogólny rozwój na podstawie wymiarów, oceniała łożysko, macicę i szyjkę. Nie mogę się doczekać na to USG, w 21 tygodniu bo może poznam już płeć... jeszcze miesiąc:happy:
Margo trzymam mocno kciuki, dawaj relację po wizycie. Ja też tak mam że się zawszę cieszę i denerwuję zarazem.

Ostatnia edycja:
Do góry