reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Marzycielka - ja jestem na L4, normalnie w pracy dostawałam wypłatę 28-go każdego m-ca i z ZUSu też tak dostaję. Nigdy nie maiałan nawet jednego dnia poślizgu.
Toska - ile? 60 dni? to albo ja miałam mega szczęście, albo już sama nie wiem. ja i w 1 i 2 i 3 ciąży dostawałam zawsze 28 każdego m-ca z ZUSu.

Ja czuję malucha, ale najczęściej jak leżę na lewym boku :) nie wiem gdzie mam łożysko, ale napewno dotykało szyjki w jednym miejscu. dopytam jutro na wizycie.

reklama
Toska 60 dni? Serio? To sporo, biorąc pod uwagę rachunki do opłacenia itd.
Ktr to już lepiej, ja zawsze dostaje ostatniego dnia miesiąca i mam nadzieje, że Zus tak będzie wypłacał.

Dziękuje za pomoc.

Czuje bąbelki może to już maluch? :-)

Napisałam jak było u mnie:sorry2:
może w Warszawie są takie opóźnienia, albo ja miałam pecha.
zobaczę jak będzie tym razem, od dwóch tyg jestem na l4.

hej.ja tylko tak na szybko z pracy odnosnie ZUS.ja jeszcze pracuje ale siostra cioteczna ktora tez jest w ciazy,czeka juz trzeci miesiac na kase.Ciezko mi bylo w to uwierzyc a teraz widze,ze to mozliwe:-O

Dziwne z tym ZUSEM... Ja dostaję tzw uposażenie zawsze 1go, , byłam na zwolnieniu i cały czas płaci mi firma.. niemwiem dokładnie ale to ZUS pracodawcy kasę przekazuje... Na dwóch macierzyńskich i wcześniej na zwolnieniach przed nimi nigdy nie miałam ani dnia opóźnienia... a też Wa-wa... Zawsze też firma mi przelewała za zwolnienie, nie ZUS, Tosia, ty jesteś na umowie o pracę takij zwykłej?..... Dopiero macierzyński płaci chyba bezpośrednio, ale nigdy tyle nie czekałam!!

z ZUSem to chyba nigdy nic nie wiadomo dziewczynki :-p ja mam zazwyczaj zwolnienie od 18 do 18 każdego miesiąca i z zusu dostaję kasę na dwie raty :/ i nie mogę rozgryźć dlaczego :-p

Właśnie coś tam podczytałam na temat zasiłku chorobowego w ciąży, jeżeli firma poniżej 20 pracowników, to za 33 pierwsze dni płaci pracodawca, później wypłatę przejmuje ZUS, w firmach powyżej 20; zasiłek nadal wypłaca pracodawca, tyle że finansuje go już ZUS, ale nie bezpośrednio, tylko za pośrednictwem pracodawcy.

Witam:)
Mam nadzieję iż mogę dołączyć do Sierpniowych mam:)
Datę porodu mam wyznaczona na 5.08.
Jestem mamą 5,5 letniej córeczki. Przebywam na L4 od 27.01.

reklama
witam na glownym, bo mnie tu chyba jeszcze dzis nie bylo :D
jestem dzis pelna energii i w usper humorze hehe oby tak do konca ciazy :p

bedac na spacerze okazalo sie ze na basenie ktory jest 400m ode mnie sa zajecia dla kobiet w ciazy, 1h/tyg za 2.6€ :szok: ide kupic sobie czepek i jakis kostium jednoczesciowy, bo moje mini bikini to moge sobie do szafy na za 2lata odlozyc hehe
a oprocz tego 100m dalej jest gabinet zajec prenatalnych 1 lub 2x2h/tyg za 5€ :1h w specjalnym basenie podgrzewanym do 33°C i 1h cwiczen i masazu ale to dopiero od 6mc a na basen moge juz zaczac chodzic, teraz u nas sa ferie, ale od nastepnego tyg zaczynam chodzic..ucieszylam sie jak dziecko

a oprocz tego dostalam zamowienie na 10 spodnic i wlasnie dostalam czek z kasa wiec to nie byla sciema YUPPIE :D :D :D
mam nadzieje ze moja karma zaczyna mi sprzyjac ..oby tak dalej :-) bo jestem przeszczesliwa haha

Do góry