reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Mlena .- niekoniecznie rozstępy ;-) Skóra się rozciąga i swędzi. Smaruj jakimś tłustym kremem, żeby nawilżyć.

Mykam spać. Cos sie późno zrobiło :baffled:

reklama
Witam z rana :) słuchajcie, chyba jakoś mi się podniosła macica wraz z lokatorem, bo nie wstaję już w nocy na siku, tylko raz nad ranem, no i łaskotki, które uważam za ruchy czuję jakoś tak wyżej, nie tak niziutko jak na początku. Czy to normalne?
miłego dzionka, dziewczynki!

dzień dobry!
agata gratuluję awansu i podwyżki!:-)

Maghdalena, u mnie tez wizyty nocne w wc się zmniejszyły do jednej:tak: no i skóra mnie też trochę swędzi na brzuchu:baffled: do tego wszystkiego mam tragiczna cerę, a poza tym jest git;-)

Już jutro mam usg 4D:-D doczekać się nie mogę....:zawstydzona/y:

Loleczka przekonałaś męża czy idziesz wbrew jego woli? :-)

Magdalenha w tych kalendarzach ciąży jest napisane, że właśnie gdzieś tak koło 14tyg dzidź się przeprowadza wyżej :tak:

Cześć Kobietki :)

Miałam wczoraj dać znać po wizycie ale wróciliśmy tak późno do domu, że padłam :)
Wizyta u dr.Ruszkowskiego była ok ale USG w przychodni przyszpitalnej to istna masakra!!! Dr. Harabin która wykonywała mi USG była strasznie cwaniaczkowata i sadystyczna, robiła mi USG dowcipne (żeby skontrolować torbiel) i USG brzuszne po badaniu bolało mnie wszystko, na moje uwagi że badanie jest bardzo bolesne usłyszałam "muszę tak". Co za ludzie tam pracują!!!!!!!
No ale co najważniejsze torbiel się zmniejszyła i to o dużo :) Dzidzia sobie rośnie - płci jeszcze nie znam ponoć na tym etapie ciąży ciężko określić czy to chłopiec czy dziewczynka:( Albo dr. która wykonywała mi USG nie umiała określić!!! Połówkowe mam 7 kwietnia więc mam nadzieję, że coś się dowiem :) Jestem strasznie happy bo tak się bardzo martwiłam!!!! Od dzisiaj mam powoli wycofywać się z duphastonu przeszłam już na 1 tabletkę.
W końcu dostałam pozwolenie i mogę zacząć normalnie funkcjonować tzn. już nie muszę prowadzić tak oszczędnego trybu życia, nawet dostałam pozwolenie na ćwiczenia :)
Pytałam również czy mogę jeździć na rowerze ale tylko na stacjonarnym, mój dr. powiedział, że wstrząsy, dziury i tak jak pisałyście wysokość z której można spaść jest zbyt ryzykowne dla dzidzi!!!

Maghdalena - chyba wszystko jest ok Wczoraj pytałam lekarza bo mam identyczne odczucia :) Dla mnie to super bo nie muszę tak często wstawać :))

I ja witam się o poranku :)

Co do sikania to ja wstaję w nocy raz a później budzę się przed budzikiem, bo tak mnie ciśnie, że nie mogę :-D

Co do cery, niektóre pisałyście o luteinie. Ja jestem na tym leku od półtora roku a nawet prawie 2 lat i nigdy nie miałam problemów z cerą. Nawet powiedziałabym, że od kiedy biorę ten lek skończyły mi się jakieś tam minimalne problemy. Liczę się z tym, że w ciąży w każdej chwili może mnie wysypać, ale do tej pory byłam gładka.

Wczoraj ok 3 razy złapał mnie dość silny ból w samym dole brzucha, po środku. Trochę mnie to zaniepokoiło, ale stwierdziłam, że skoro po chwili odpuszcza i nic poza tym się nie dzieje to nie będę panikować. Myślicie, że taki ból jest groźny?

Idę zapuścić pawia i zbieram się do pracy ;)

Miłego dnia!

Dzien Dobry!
pogoda sie popsula, cale szczescie ze nie pada!

Maghdalena ja tez roznie wstaje w nocy, raz albo nawet cztery razy na siusianie, ale wyglada na to ze to normalne,
No i skora na brzuchu tez mnie swedzi :baffled:

Agata gratuluje ;-)

Franekkimono milego popracowywania ;-)

Loleczka super ze bedziesz miala 4D, zazdroszcze :-)

Madziula super ze torbielka sie zmiejsza, ale najwazniejsze ze z dzidzia ok!

przyznam Wam szczerze ze juz nie moge sie doczekac kiedy przytule swojego Babelaska!!!

milego dzionka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry