reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Ale macie duże bobasy:). D jak się urodził ważył tylko 2000 g, a urodził się tylko 3 tyg za wcześnie. Ja mam USG w czwartek to zobaczymy czy Niunia już przerosła tatusia ;). Bo mamusi to na pewno jeszcze nie przerosła (4600g) i oby nie przerosła bo ja cesarki nie chcę (chociaż moja mama rodziła mnie naturalnie).

Doriq a nie możesz iść na zwolnienie? W zaawansowanej ciąży to już na prawdę może być niewygodnie i ciężko pracować bite 8 godzin. Ja też pracuję, ale ja sama sobie jestem szefem i firmę mam w domu, więc to całkiem co innego. Co prawda ostatnio też sporo przed kompem muszę siedzieć, ale jak już nie mogę wytrzymać, to nie robię i już.

reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!!

Madziasek no ładnie dzidziuś sobie przybrał, 850 gram, wow! :)

Quincy u mnie chyba niczego takiego nie było w poprzedniej ciąży a przynajmniej nie pamiętam ale tak na chłopski rozum to jak sobie pomyślę jak te dzieci są tam przygniecione, jakie zwinięte, jak to zobaczyłam na fotce to zdębiałam więc myślę, że jest spore prawdopodobieństwo, że po prostu dzidzia tak ułożona dzisiaj była. Trzymam kciuki, żeby za 2 tygodnie wszystko się dobrze wyjaśniło.

Ja dzisiaj sprawdzałam puls małego i byłam w szoku, skakało mu okropnie albo się sprzęt zepsuł, nawet pod 200 ale tak dziwnie bo z 60 na 150 i na 200 potrafiło wskoczyć i to w ciągu 1 sekundy wszystko, potem szukałam na spokojnie tego pomiaru to było tak między 115 a 135 i mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje bo też się troche martwię.

MadziaSek ale ci ladnie dzidzia rosnie!

Kupciusia moge isc na zwolnienie tylko, ze na zwolnieniu musialabym w Holandii siedziec, a ja zaplanowalam sobie jeszcze pobyt w Polsce przed porodem. Chce kupic pare rzeczy i isc na wizyte do madrego ginia, bo tu takich nie uswiadczysz.Pocieszam sie, ze teraz tylko ten tydz i jeszcze jeden, a pozniej urlop, a czy po urlopie wroce do pracy to jeszcze zdecyduje.

Żabila na pewno nie bo dorosły ma tętno tak 70-80 a to były takie gigantyczne skoki, płód ma większe tętno ale nie powinno mieć aż takiego, nie wiem, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, na pewno sobie jeszcze sprawdzę zanim pójdę spać.

Dziewczyny właśnie z mężem skręciliśmy komodę :happy: teraz mogę zabierać się za pranie i prasowanie ubranek dla małego :-)

Quincy, gratuluje wizyty !! Córeczka już nieźle waży :-) Nie masz się co martwić wcześniejszym porodem i jego konsekwencjami jak mała się tak super rozwija :-) pewnie i teraz świetnie dała by sobie radę !! Co do rączki to nie martw się na zapas, pewnie tak sobie ją ułożyła bo już ma coraz mniej miejsca w brzuszku.. ;-)

Z nerkami niestety nie pomogę bo nie wiem nic na ten temat..

Madziasek, gratuluje !! Twój bąbelek też już spory !! :-) waga też super ! ja aż się boję ile mi skoczyło na plus ;P

Taka j., być może faktycznie coś nie tak ze sprzętem.. a co do pulsu to ja biorę tabletki bo czasami skacze mi i do 120 także dorosły człowiek też może mieć takie wysokie tętno :-D Nie martw się na zapas ;*

Na pewno wszystko jest w porządku !

Moja wizyta jutro o 9.00 także trzymajcie kciuki :-) mam nadzieję, że będę miała robione usg bo ostatnie miałam w 23 tygodniu.. też bym chciała wiedzieć ile mój maluch waży itd.. :-(

Basia trzymam kciuki, ciekawe ile waży, może już nie jest taki "maluch" ;)

Quincy czytałam, że są takie 2 granice wagowe, pierwsza to 1500 gram, poniżej tej wagi dziecko ma ciężko walczyć o siebie, powyżej już jest lepiej ale wiadomo, że trzeba walczyć razem z nim, druga granica to 2500 gram i jak dziecko ma powyżej to już jest na prawdę dobrze, dziecko jest zazwyczaj silne i zdrowe a Twoje ma bardzo zbliżoną wagę, na tym etapie osiągnie tą wagę za 3-4 dni!

Ja wczoraj zdejmowałam papierem zamykający chleb i mi się pociągło i przywaliłam sobie w brzuch, jak się wystraszyłam!! W sumie aż tak mnie nie bolało jak się okropnie bałam, mąż mi powiedział, że na pewno jest ok, że to nie może być tak, że się kobieta walnie i już dzieje coś, że dziecko jest zabezpieczone itd. ale mimo wszystko. Siedziałam przez 15 minut jak na szpilkach ledwo oddychając, mały do tej pory spokojny zaczął się wiercić, zmierzyłam mu tętno i było ok. W sumie nic się potem nie działo, dzisiaj rano też się powiercił i przestał jak to ma w zwyczaju, mam nadzieję, że nic mu nie zrobiłam :( Jaka ja tępa idiotka jestem :(

taka.j - spokojnie ;) dzieciaki są naprawde porządnie chronione przez wody plodowe etc. Ja sama w 6 miesiacu spadlam ze schodow uderzajac barierka w brzuch i malutkiej nic sie nie stalo na szczescie ;)

Kurde, myślałam, że sobie dzisiaj odeśpię, ale nie mam szans.
Mała mnie kopie jak oszalała, a to nie jej godziny, pod blokiem właśnie koszą trawę, a mnie stoi jakaś okropna "gula" w gardle, której nie mogę "przepchnąć" żadnym piciem czy jedzeniem ;/ Ehh.. Byle kolejny dzien popchnac do przodu dla dobra małej ;)

No i czekam na kuriera, który ma mi dziś dostrczyć wózek ;)

Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

Ostatnia edycja:
hej :)
Ja już po wizycie :) Maluch jest już położeniem główkowym, wszystko z nim w porządki :) a waży całe 2kg :) i jak to powiedziałam pani dr " Kubuś to kawał chłopa". Ja mam od ostatniej wizyty 1kg na + czyli razem 8 ..
Następna wizyta dopiero za miesiąc :(

U nas dziś upał niesamowity.. ma być 31 stopni !! już jak wychodziłam o 8.30 to było gorąco, a co dopiero o 12.00 ... chyba sobie w wannie naleje zimnej wody i będę leżeć jak foka haha ;)

Taka j., nie martw się, na pewno nic się dziecko nie stało ;) ja też się nie raz w brzuch uderzyłam i wszystko jest ok :)

Quincy, wklej fotkę jak już wózek będziesz miała ;)

reklama
Czesc ;-)

Basia kciuki za wizyte! udanego prania i prasowania :-D

Taka j. Wszystko jest ok, nie martw sie, dlatego nie chcialam sprzetu do mierzenia tetna bo sama bym sie nakrecala jeszcze bardziej ze cos moze byc nie tak ;-)
A w brzuszek nigdy sie nie uderzylam tak wiec wspolczuje

Quincy super ze bedziesz miala juz wozeczek w domku,
moja Babelek jest grzeczny gdy spie, ale jak tylko sie przebudze daje znac ze tez juz nie spi, w ciagu dnia coraz czesciej sie rozpycha i rozciaga haha

Do góry