reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

sierpniowa mama

witam
margaritka napisz i mi co z tym podatkeim na priv az jestesm ciekawa bo moja pani z kadr ma swoja teorie na ten temat ??:-) a ciekawe jak to wyglada z innego punktu widzenia

maja je mleko 3 razy dzienii e na noc 150 ml bez kaszki sam naestle junior
przed spanie popołudniu ok 120 ml i rano jak wstanie-taki z niej mleczny potwo:nerd: rek

reklama
No a mój Bibi przed zaśnięciem 210 mleka z kleikiem (około 20), potem w nocy awantura około 2 (płacze i pokazuje na termos z mlekiem) wciąga 210 samego mleka. Jak wstaje okoł 8.30 doi 210 mliczka z kaszką. Potem je śniadanko jakiś chlebek i jak mu dam mleko około 12 przed drzemką to też wydoi z tym, że raczej mu nie dajemy. Potem przy obiadku marudzi.

Co do pampków to nosimy 5. A takie odparzynki zrobiły się jak Bibi był chory i brał leki. W siuśkach coś się takiego zrobiło, że ranki miał prawie do żywego mięsa. Walczyłam z tym cholerstwem ponad tydzień i o ile pamiętam to jakiś antybiotyk w aerozolu zastosowałam!!!

no a u nas pada tyle że deszcz a do tego potworny wiatr
JA NIE CHCE DO PRACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz zacznie się odliczanie do świąt, potem Majoweko łikendziku i do wakacji, straaaaaaaaasznie się rozleniwiłam, oj strasznie

Witaj po przerwie marzenaalicja:-)
Anda zaglądaj do nas czesciej i pisz co u Oliwci.
Juz nie możemy poznać twej ślicznotki:zawstydzona/y:
Gratki jeszcze raz Margarita za to zaliczenie na 4:cool2:
U nas z mleczkiem sytuacja wyglada tak :rano tak 60 ml,zależy od dnia.
koło 12 kaszka na gesto szklaneczka.
i na noc szklaneczka kaszki na gesto.
Ale już pomału tez rezygnuje z tej kachy w południe,
a i ranne mleczko tez już powoli sie kończy.
Chyba nasze dzieci zaczynają przechodzić na normalne jedzonko,
czyli sniadanie ,obiad i kolacja w miedzyczasie deserek i podwieczorek.:tak:
madzia zaproszenie na winko aktualne.
Właśnie a gdzie słowiczek, co go zasypało:confused:
Gaga oby jutrzejszy dzonek w pracy szybko minął
i nie zapomnij że uczniowie tez pierwszy dzień po feriach.
Daj im dychnąć;-):-)

mobugaj to niezły mleczarz z Bibiego :-D Majka pewno też by wciągnęła więcej, ale ona i tak żarłoczna, więc mlego poszło trochę na bok. Dziś np. zjadłą prawie całego placka ziemniaczanego z keczupem :-) dałąm jej do popicia mięte, bo bałam się że brzuszek ją rozboli, ale gdzie tam, jeszcze wtrząchnęła trochę oscypka takiego z mikrofali na ciepło i git, na razie (odpukać) śpi dobrze na brzucia nie narzeka

Gaga rany...!!!!!! przegapiłam takie żarcie...Został ci jeszcze jaki plak ziemniaczany????!!!!!!
Jak tak to dawaj.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO JUŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bibi ja im dam dychnąć w ferie dychali a ja ich wypociny pisemne sprawdzałąm, no ale serio to jutro luuuuuuuuuuuuuzik, choć lekcja być musi nie ma wyjścia
posyłam placorki bo zostały :-):-):-)

marzenaalicja, mam nadzieję że Sara i Fabian doczekają się na śnieg, mi spadł niestety pod koniec ferii i już od nowa leje :-(

Anda i bibi ma rację nie poznałyśmy Twojej królewny!!!!!
a słowiczek chyba miał ostatnio bardzo ważne sprawy na głowie z tym domem czy z wyjazdem męża kurcze nie pamiętam :dry:

no to ja pomykam z psem na tą ulewę

brrr Gaga ty to masz przechlapane w taka pogode bym sie nie ruszyła
Bibi Dzięki:-) i znów nie udało nam się styknąc
Amelka nie jej mleka wogóle oprócz kaszki tylko flache ale musi spac bo inaczej nie wypije i nie wiem czy jej starczy jak zjada kaszkę szklankę na gęsto ok 21 do ok 10 rano zawsze lubiala sobie pospać i nie wiem czy przez to niejedzenie nie wstae mi wcześniej spróbuje choć wkurzam się jak musze zrywać sie wstawać a ona dupskiem sie wypina nie pije za mlekiem nie przepada (ja zreszta też)
Gaga a ja poproszę oscypka uwielbiam został ci jeszcze??
oglądnęlismy właśnie bajkę Epoke lodowcowa Amelka na niej zasnęła i Krzyś też:-D
Mobugaj niezly mleczuś:szok:

reklama
hej
Zdrówka dla chorowitków!!!
a ja właśnie zaczynam ferie ale też mam co nieco po planowane. J
utro z Tomkiem do dermatologa.....
w sobote miałam zajęcia sypało strasznie pociągi poopóźniane .....
Ja zamiast pisać artykuł siedzę i czytam BB.....coś mi brak weny ale mam całe ferie na napisanie...
dostałam dziś @ ......wrrrrrrrrrrrrrr
Co do cyca to jak mnie nie ma w domu to ok a jak tylko przychodzę z pracy to mały biegiem na wersalkę woła aaaaa i mama cyca.
Co do mówienia to powtarza po nas wszystko oczywiście z różnym skutkiem, a ostanio mówi nuczuś...na pytanie babci: Tomuś jest babci.... nuczuć. Jak wychodzimy ze sklepu mówi dzenia a ostatnio sam myje sobie nózkę mydełkiem (padamy ze śmiechu) ale chce być samodzielny więc.... je też coraz częściej sam....
u nas pada deszcz............
uciekam spać..............

Do góry