• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej
oli. B bylas w Gdyni i nie wstapils na kawusie, nie ladnie :no: ;-)

spokojnie mamy jeszcze 6 miesięcy na spotkanie, a w Gdyni zaraz znów będę bo Klif mi Warszawę przypomina i to moje ulubione centrum handlowe w Trójmieście ;-)

Oli jak przeprowadzka? :-)
Jakoś poszła :-), muszę się pochwalić że zapakowałam cały samochód, sierściucha i dojechaliśmy ciągiem Warszawa-Gdańsk :szok: bez żadnego postoju :eek:. Czujecie jakiego mam dzielnego synka :-)

zapraszam na ciasto:)

Oli witamy:) Twój małż też bliźniak, ciężko nie? :-)

maggie ja mam dwóch w domu (synek też bliźniak). Idzie się załamać
krzeslo.gif

PÓŁ GODZINY TEMU WRÓCILIŚMY Z PLAŻY, A CO KURNA ZAZDROŚĆCIE NAM :-D

reklama
Ja Kochane muszę kupić sobie jakieś akcesoria poporodowe, na allegro widziałam różne majteczki, wkładki itp. Tylko nie wiem ile i czego będę potrzebować. Jak na razie kupiłam tylko dwie piżamki do karmienia... Laktator kupię jak będę miała wrócić do pracy, nigdy nie wiadomo jak to będzie z pokarmem ;/
Kończy mi się 7 miesiąc a nie mam jeszcze wycieków z siary, koleżanka która też jest w ciąży ma już dawno.

spokojnie mamy jeszcze 6 miesięcy na spotkanie, a w Gdyni zaraz znów będę bo Klif mi Warszawę przypomina i to moje ulubione centrum handlowe w Trójmieście ;-)

Jakoś poszła :-), muszę się pochwalić że zapakowałam cały samochód, sierściucha i dojechaliśmy ciągiem Warszawa-Gdańsk :szok: bez żadnego postoju :eek:. Czujecie jakiego mam dzielnego synka :-)

maggie ja mam dwóch w domu (synek też bliźniak). Idzie się załamać
krzeslo.gif

PÓŁ GODZINY TEMU WRÓCILIŚMY Z PLAŻY, A CO KURNA ZAZDROŚĆCIE NAM :-D
Bardzo dzielny :-) pewnie mu coś podałaś ;-)

Susmali ogóreczki dobrze wyszorować, do słoika, przekładać koprem, czosnkiem i liściem chrzanu(jak masz, można kupić w takich zestawach do kiszenia), przygotowujesz zalewę, na 1l wody 2 łyżki stołowe(nie za duże) soli(musi być kamienna), ja zawsze używam wody gorącej, bo sól się lepiej rozpuszcza, studzisz i zalewasz, przyciskasz czymś z góry(ja robię w takim dużym słoju i do naciskania używam mniejszego napełnionego wodą, musisz codziennie kontrolowac poziom zalewy, bo może się przelewać) za około 4 dni ogóreczki pyszne są, pachnące i chrupiące. Ja zawsze robię z 2 kg ogórków, to idzie 2 l zalewy, no i fajna rzecz, jak masz ochotę na następne to po zjedzeniu odcedzasz zalewę, dajesz nowe ogórki i koper, czosnek i zalewa z poprzednich i za 3 dni masz kolejne ogóraski pyszne :-)smacznego

reklama
No już, już. Daj Lana kawę zrobić;-)
Zjem śniadanko i zmykam do new mieszkanka układać to co mi tam wczoraj natarmosili. Fajnie by było gdyby wszystko już tam było kupione, poukładane pomyte, tylko wchodzę i zaczynam mieszkać ech...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry