• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nie chcę Was straszyć, ale mi się śniło, że urodziłam w 36 tygodniu:-)

Edit: Mama kazała chodzić, bo inaczej wody się nie pokażą, więc posprzątałam mieszkanie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
a mój małż jutro wyjeżdza i wraca w piątek więc ja nie mogę:-)

nic nie mów.... mój siedzi za granicą... a jak mnie złapie to z 3 moich łobuzów też nie mam co zrobić ani komu zostawić;/
więc lepiej jak by się mały zlitował i chciał przyjść na świat w jakiś weekend ....

gratuluję rozpakowanym mamom i życzę szybkich wypisów ze szpitala

... ale rzeczywiście szybko coś się rozpakowujemy....

dziewczyny przystopujcie!!!
szuszu - trzymam kciuki by sie okazalo ze to nie byl sen proroczy a ta wydzielina to nie byly wody
kurcze tak patrze co sie dzieje i mysle z edobrze by bylo wymienic sie z ktoras z was nr tel ale nie wiem z ktora?- patrze wszystkie jestescie bardziej zaawansowane w ciazy niz ja echhh....

masz kogoś w pobliżu w razie co żeby zawiózł? Jakby co mam blisko to mogę podjechać:D hehe i razem urodzimy ja przy okazji ze stresu

dzięki:) przeprowadzam się do mamy więc luzik. Kuzynka ma już zapowiedziane ,że ma nie tykać ani kropli alkoholu do piątku:-)
nie chce straszyć ale zbliża się pełnia!!!!! w tym miesiącu ma być 15 lipca:szok:

a o co chodzi z pełnią??? wszystkie się wtedy rozpakujemy:-D???

Dzisas, co tu się dzieje, co tu się odbywa!!

kochana,zaczyna się:-D

nic nie mów.... mój siedzi za granicą... a jak mnie złapie to z 3 moich łobuzów też nie mam co zrobić ani komu zostawić;/
więc lepiej jak by się mały zlitował i chciał przyjść na świat w jakiś weekend ....

gratuluję rozpakowanym mamom i życzę szybkich wypisów ze szpitala

... ale rzeczywiście szybko coś się rozpakowujemy....

no to jestem w lepszej sytuacji:-)

szuszu mnie się kiedyś śniło,że wygrałam 6 w lotto ,a tu lipa:-D więc może Tobie też się nie sprawdzi. kiedy testujesz??

natt ja stawiałam na Ciebie,że będziesz pierwsza a TY dzielnie się trzymasz:-)

Ja stawiałam na Sagaa,że pierwsza przedstawi Nam swojego brzdąca :-) a zaraz po niej Ewka :-D
Mój Mąż już na lotnisku ,jeszcze półtorej godziny i będzie leeeeciał do swojej stęsknionej Żonki :-D:-D:-D

A85 Gaz rozweselający (entonox) – człowiek, który oddycha tą mieszanką tlenu z podtlenkiem azotu, zostaje wprawiony w stan euforii, który automatycznie przynosi ulgę w bólu, co jest szczególnie przydatne w momencie, kiedy pierwsza faza porodu dobiega końca.

Gaz rozweselający w trakcie porodu zostanie ci podany przez maskę, która połączona jest rurką ze zbiornikiem, a którą będziesz sama trzymała w ręce. Pół minuty od momentu podania tego środka znieczulającego, ma on najsilniejsze działanie, dlatego w momencie, gdy zaczyna się skurcz powinnaś wciągnąć gaz rozweselający głęboko do płuc. Znieczulenie to jest jednak bardzo łagodne i może nie być wystarczające.

Gaz rozweselający w żaden sposób nie wpływa na dziecko, jednak ty możesz mieć uczucie mdłości albo odurzenia zwłaszcza w momencie, gdy bierzesz wdech.

Poczytałam co się tu dzieje i tak mnie brzuch rozbolał, że mąż właśnie podrałował do apteki całodobowej po nowy zapas magnezu. Ladies, tak jak napisała Ewa - nie mamy jeszcze połowy lipca!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry