reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam
Troche mnie nie bylo ale przez weekend odpoczywalam i bylam na zakupach.
Terz mam czas troche nadrobic
a85 taycia ma racje jeśli akt urodzenia zawiera informacje o oplacie to jest on wazny bezterminowo, tylko zaświadczenie o chrzcie z kościoła ma wazność 3 miesiące, bo jak nam kiedys ksiadz proboszcz mowil zawiera informacje o tym czy ktoś wstepował w związek malzeński dlatego tez wane jest tak krotko.
Formalności cywilne w sumie są bardzo krotkie bo idziecie ustalić datę zanosicie papierki i urzedniczka wypelnia papierki podpisujecie sie i wnosicie oplate i potem tylko przychodzicie na okreslony termin ze swiadkami.

reklama
no właśnie muszę się dokładnie dowiedzieć,
jutro zadzwonię do USC i wszystko się dowiem :) mam nadzieje, że się uda na początek marca wszystko załatwić :) bo czasu już za dużo nie mamy!

Dziewczyny na akcie urodzenia tez sa zawarte informacje o slubach i rozwodach dlatego tez jest krotko wazny ale nie pamietam jak krotko. Zeby nie doszlo do bigamii - niestety.
Tez jestem ciekawa sukienki - zazdroszcze rozmiaru ;-)napewno bedziesz slicznie wygladac.
Moj mlody tez wczesnie zostawal i z mama i z babcia moja nawet na 4 dni - mam do nich pelne zaufanie. A kazdej mamie chwila oddechu jest naprawde potrzebna czasami.

Monila dzieki kochana troche lepiej, nie ma niestety szybkiego skutecznego wegiel :( nie wiem co mozna jeszcze brac.
No rzeczywiscie cichutko tu od wczoraj

mam nadzieje ze szybko ci przejdzie..:) ja tez nie wiem co mozna jeszcze brac oprocz węgla... kochana ja będę zmykac spac;) ty tez sie poloz i odpoczniej;) dobranoc;)

Ewuś na akcie urodzenia z USC nie ma adnotacji o ślubie, tu masz wzór jak wyglada:
Plik:Akt urodzenia skrocony.jpg – Wikipedia, wolna encyklopedia
Do ślubu cywilnego akt taki jest wazny bezterminowo, natomiast papierek jaki pobierasz przed ślubem konkordatowym bo do niego nie dostajesz aktu urodzenia , tylko zaświadczenie tzw. sporządzenie aktu małżeństwa, a raczej zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego (potrzebne tylko przy ślubie konkordatowym) i ono wtedy jest wazne dla księdza tylko 3 miesiace.

Ostatnia edycja:
czyli akt urodzenia mamy, teraz trzeba wszystko zalatwic i mam nadzieje, ze uda nam się tak troszkę przyspieszyć wszystko i wezmiemy slub 5 marca :)) jutro wszystko się dowiem i dam znać :)) nie będę miała póki co typowej ślubnej sukienki, tak jak pisałam już wyżej podoba mi się szaro grafitowa z hmu, a niedlugo bedzie trzeba zaczac planować nasz ślub kościelny :)

słodkich snów Ciężaróweczki :))

EwaK
ja też niestety nie wiem co można brać w ciąży na grypę żołądkową, ale jak już Cię męczy jakiś czas to już powinno przechodzić...tego Ci życzę i spokojnej nocy!

Biedroneczka
jak dobrze, że my Ciebie tutaj mamy :))

Hej dziewczyny , mam taki problem , pracuje w salonie gier , w systemie zmianowym 8-20 , 20-8 . Nie jest to ciężka praca , aczkolwiek lekarz chciał dać mi zwolnienie bo nocki i praca dłużej niż 8 godzin . Tyle że pracuje na czarno , więc zwolnienie nic mi nie da . zwolnić się czy Wiadomo pieniądze potrzebne , co prawda jest to 1300 zł , ale zawsze coś . Chłopak chwilowo nie pracuje , utrzymują nas moi rodzice . I teraz nie wiem zrezygnować z tej pracy czy wstrzymać się jeszcze ??

reklama
czyli akt urodzenia mamy, teraz trzeba wszystko zalatwic i mam nadzieje, ze uda nam się tak troszkę przyspieszyć wszystko i wezmiemy slub 5 marca :)) jutro wszystko się dowiem i dam znać :)) nie będę miała póki co typowej ślubnej sukienki, tak jak pisałam już wyżej podoba mi się szaro grafitowa z hmu, a niedlugo bedzie trzeba zaczac planować nasz ślub kościelny :)

Biedroneczka jak dobrze, że my Ciebie tutaj mamy :))

Myśle że powinno się wam udać, u nas w tamtym roku wszystko poszlo szybko 2 tyg przed terminem poszliśmy do USC z dowodami i z moim aktem urodzenia wzietym juz wczesniej bo chyba przed pół roku przed tym jak tam się zjawilismy, moj malżonek nie musial brac aktu bo slub byl w jego mieście. Pani wypelnila przy nas papierki zapytala jakie bedę nosic nazwisko po ślubie i kazala wplacić w kasie oplatę. Sukienke tez mialam zupelnie zwyklą fakt byla biala, ale przed kolano do tego mialam czerwone bolerko, czerwone buty itp.

Do góry